Maciorra Napisano 7 Października Napisano 7 Października Cytat Serwisując swoje rowery korzystam tylko z oryginalnych części Shimano A jaka skóra potem gładka na rękach! Cytuj
Kuba95 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Czy ktoś miał podobne pomysły? Tutaj skrócony wózek w starej przerzutce SLX, ze względu na słabą dostępność dobrych przerzutek z krótkim wózkiem. W sumie aktualnie problem jest jeszcze większy, tylko microshift ma przerzutki ss ze sprzęgłem w rozsądnej cenie, a tak to został bardzo drogi Saint i sram x01. 2 Cytuj
zekker Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Tak ale niezrealizowany. W mieszczuchu mam napinacz łańcucha i po zjechaniu oryginalnego kółeczka wsadziłem jakieś z odzysku ze starej przerzutki. Było większe, więc blaszka napinacza była za mała, więc musiałem ją zdjąć. Niestety lenistwo wygrało (nawet jak łańcuch zaczął spadać) i większej nie dorobiłem ale jak najbardziej pomysł po głowie chodził. Cytuj
uzurpator Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 godzin temu, Kuba95 napisał: Czy ktoś miał podobne pomysły? Tutaj skrócony wózek w starej przerzutce SLX, ze względu na słabą dostępność dobrych przerzutek z krótkim wózkiem. W sumie aktualnie problem jest jeszcze większy, tylko microshift ma przerzutki ss ze sprzęgłem w rozsądnej cenie, a tak to został bardzo drogi Saint i sram x01. SRide M500DH. Ok 250zł na aliexpress. Mocne sprzęgło, wózek z offsetem i płaski pantograf. Ogarnie w napędzie 1xx kasety od 11-21 do 11-3x ( x nie jestem pewny). Generalnie to rewelka. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi