Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Ja też nigdy problemów z zaciskami nie miałem, ale czytałem tu gdzie na forum że w nowych rowerach zamówionych do sklepu potrafią być cieknące zaciski Shimano. I bynajmniej nie są to sporadyczne przypadki.

• +1 pomógł 1
Napisano

Też czytałem ale dotyczyło to MT200 z fabryki w Chinach która produkuje najtańsze grupy na najgorszym poziomie, Shimano ma trzy miejsca produkcji i jeśli chcesz mieć odpowiednią jakość to trzeba wybierać z fabryki w Japonii, niestety są to produkty najwyższych grup a więc też najdroższe. Z fabryki w Malezji najczęściej jakość jest dobra ale trafiają się buble.

Napisano
50 minut temu, PiotrWie napisał:

Też czytałem ale dotyczyło to MT200 z fabryki w Chinach która produkuje najtańsze grupy na najgorszym poziomie

Tylko przyczyna nie jest fabryka w Chinach, tylko ze to jest najtańszy wyrób. :P

• +1 pomógł 1
Napisano

Ja miałem problem z cieknącymi tłoczkami w zacisku Deore M5100 (2-tłoki). Dwa na trzy zaciski ciekły od nowości. Pierwszy z pełnego zestawu z klamką, drugi z reklamacji i dopiero trzeci z reklamacji był ok.

Napisano (edytowane)

U mnie w nowym specu 2024 prosto z hiszpańskiego sklepu cieknął przedni Sram Level T 

Edytowane przez dfq
Napisano

@ernorator oj jak ja Cię rozumiem... Miałem GRXa i było IDEALNIE. Mam SRAM-a i szlag mnie trafia. Piszczą nawet jak są suche, wystarczy że nie zahamuje na 100%. Jak są mokre to wyją tak, że budzę połowę miasta. Wymiana klocków (wsadziłem Galfery Performance) i odtłuszczanie NIC nie dają. Zaczynam rozważać wymianę tarczy. Mam fabryczne tarcze SRAM PACELINE i nie wiem na co sensownego to wymienić. 

Napisano
9 godzin temu, Eathan napisał:

@ernorator oj jak ja Cię rozumiem... Miałem GRXa i było IDEALNIE. Mam SRAM-a i szlag mnie trafia. Piszczą nawet jak są suche, wystarczy że nie zahamuje na 100%. Jak są mokre to wyją tak, że budzę połowę miasta. Wymiana klocków (wsadziłem Galfery Performance) i odtłuszczanie NIC nie dają. Zaczynam rozważać wymianę tarczy. Mam fabryczne tarcze SRAM PACELINE i nie wiem na co sensownego to wymienić. 

Wrzuc tarcze galfera  😀

• +1 pomógł 1
Napisano

@Eathan jak znajdę chwilę to napiszę do serwisu/sklepu, w którym wymieniałem komplet tarcze klocki na galferowski w fullu. Miałem dość piszczących shimano :D 

Napisano

@Maciorra obawiam się, że 2mm nie wlezą. Na tych sramowskich już jest trudno ustawić zacisk przy nowym klocku. Wg. tego co doczytałem mają 1.83 więc raczej 1.8. Dlatego obawiam się, że 2mm odpada. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Wpadłem wczoraj do Decla po nowy bukłak do plecaka, taki zapinany na "suwak", jakoś mam kosę z zakręcanymi wersjami i... No i dalej będę się "męczył" z zakrętkami, ehhh. No ale żal było nie wziąć - tylko 129pln* minus jakiś tam kupon i mam garba na dłuższe wypady od cywilizacji bez ton szpeju na plecach.

20260522-080133net.jpg

* - szukać w Declu wśród plecaków rowerowych. Oznaczony jako "ostatnie sztuki". Nie do namierzenia przez ichniejszą APPkę. 

• +1 pomógł 7