uzurpator Napisano 13 Lipca Napisano 13 Lipca W dniu 11.07.2025 o 17:42, Roballinho napisał: Rozruszałem trochę temat [Dziadostwa] to może ktoś pomoże w problemie. Wywierciłem ciut za duży otwór pod nitonakrętkę M8 i teraz mam problem, żeby ją zagnieść, bo podczas obrotu klucza, się obraca. Oczywiście nie mam porządnego narzędzia, bo by się zepsuło od nieużywania, tylko śrubę i tradycyną nakrętkę M8 + 2 plaskie trzynastki. Macie na to jakiś patent? Kup narzędzie do nabijania nitonakrętek. Ja kombinowałem latami, potem kupiłem rzeczone i czas spędzony na kombinowanie spadł o 95%, za to liczba nabitych nitonakrętek wzrostła o 1000%. Cytuj
Roballinho Napisano 13 Lipca Napisano 13 Lipca Już kupiłem, w sklepiku u Bezosa. Jutro dojdzie i, mam nadzieję, zapomnę o tych godzinach nieuczciwej walki z materią. Cytuj
Roballinho Napisano 14 Lipca Napisano 14 Lipca (edytowane) Przejmuję ten temat. 👹 Gdzie mogę znaleźć takie szczęki, które zaciskają się podczas skręcania pierścienia? Wymyśliłem sobie ściągacz do bieżni z młotem bezwładnościowym. Teraz szukam dawców. Wiem, że jest podobne rozwiązanie, nawet na tym zdjęciu, ale przecież jesteśmy w wątku, w którym profesjonalne zastosowania narzędzi traktowane są z pogardą. Edytowane 14 Lipca przez Roballinho Cytuj
Electronite Napisano 16 Lipca Napisano 16 Lipca (edytowane) https://allegro.pl/oferta/kotwa-dybel-lacznik-oscieznic-futryn-10x152-100szt-13454013786 https://duckduckgo.com/?q=collet chuck&iar=images&t=ffab Edytowane 16 Lipca przez Electronite Cytuj
Roballinho Napisano Piątek o 17:16 Napisano Piątek o 17:16 Czasami trzeba zrobić coś wbrew własnemu sumieniu. 1 2 Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 19:11 Napisano wczoraj o 19:11 Niech mi ktoś powie, dlaczego najgłupsze, niepotrzebne pomysły rodzą się na spacerach z psem. Ja tak niestety mam. Oto jeden z nich. Chciałbym zamontować taką skrzynkę piwa (bez piwa). Na taki chiński bagażnik Trudność polega na tym, że ma to być szybko montowalne, a jeszcze szybciej demontowalne. Potrzebuję pomysłu, bo mi aktualnie się skończył na nie abonament. Wszystkie te wewnętrzne przeszkadzajki z nosidła zostaną usunięte, zostanie tylko dołożona podłoga ze sklejki. Nie będę tym woził piwa, bo kieruję się zasadą: Piłeś nie jedź, nie piłeś wypij, ale chcę mieć miejsce, żeby czasem tam coś luźno wrzucić. Jak będę miał ochotę na browca, to rower zostanie w garażu, a ja wezmę ze sobą coś nieco większego. Pomysł, który zrealizuję, zostanie nagrodzony, ale dopiero w 2028 roku, bo na najbliższe lata skończył się budźet. A tak całkiem serio, jak to zrobić? W miarę estetycznie. Dajecie! 1 Cytuj
smw44199 Napisano wczoraj o 19:21 Napisano wczoraj o 19:21 Rzut od przodu: Robisz taki jaskółczy ogon ze sklejki (czerwone). Czarny bagażnik, nasuwasz od przodu i kołkujesz (niebieski) czymkolwiek, żeby się nie wysuwało. Zamiast sklejki może jakiś blaszany kątownik etc Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 20:30 Napisano wczoraj o 20:30 @smw44199 to jest dobre, jak w Hamax Plus. Może nawet za górną część będą robić te dwie rurki. One są w miarę równoległe do siebie. @Patron920 Cytat Trudność polega na tym, że ma to być szybko montowalne, a jeszcze szybciej demontowalne. W tyrtytki to ja się bawiłem w XX wieku. Już dorosłem do innych rozwiązań. Nie zmienia to faktu, że i tak mam ich całe wiadro, a ciąglę muszę dokupować nowe. Trochę to podejrzane. Cytuj
smw44199 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu To co już wykorzystasz, to twój wybór😉 To było pierwsze co mi do głowy przyszło👍 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi