Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bo fajnie mi się sprawdzał ten smar Wolf Tootha. Chyba najlepiej ze wszystkich, które testowałem w grawelu. Ale ostatnio mnie namówili na wosk i zobaczymy jak to działa.
Więc, żeby nie było nie na temat to u mnie:

- wosk  BIKE7 Pro Wax
- łańcuch SRAM Rival AXS E1
- klocki  JAGWIRE DCA716 do commutera
- tarcze SWISS STOP Catalyst One też do commutera
- skawa SKS Infinity Sidebag (na wymianę sakwy AGU, która trafiła na reklamację)

• +1 pomógł 6
Napisano

- chcesz nową ramę i widła?

- wolę krosa tato

- możesz ewentualnie dostać bierki albo procę

- nie no, rama i forek będą git!

EOT 😉

• Haha 7
Napisano
W dniu 6.08.2026 o 12:13, adadadi napisał:

Buty chyba mogły by być o rozmiar mniejsze bo na długość mam sporo luzu ale pewnie na szerokosc byłyby za ciasne.

Zamów dobry rozmiar ale w wersji Wide.

@Eathan u mnie zamordyzm działa póki co też na córkę, póki co 🤣

Napisano
13 godzin temu, marcesco napisał:

Zamów dobry rozmiar ale w wersji Wide.

@Eathan u mnie zamordyzm działa póki co też na córkę, póki co 🤣

Zamówiłem 43 żeby sprawdzić różnicę, zobaczymy jak bedzie.

Napisano (edytowane)

Prawdziwa kaseta szosowa. 11-21, 10 rzędów. Nie jakieś tam ściemiane współczesne paści dla "szosowców" :P . Jeszcze korbę 53-39 i stalową ramę pod obręczówki muszę sobie zorganizować

image.thumb.jpeg.fe82fdefc4f3d93c29bacb138524d678.jpeg.

Edytowane przez uzurpator
  • +1 pomógł 5
Napisano

To wciąż rowerki dla dzieci... Dorośli jeżdżą na rowerach torowych... brak hamulców i przerzutek, przełożenie ~53/14 oraz wąskie opony odróżniają dorosłych od dzieci 😉 

Napisano

Klocki SRAM - niby nic, ale jazda do Żabki po nie to była prawdziwa przyjemność (34km i 500m pionu) po dniu pracy przy kompie. Przy okazji wyszło, że drogi, które w ubiegłym roku były szutrami, w tym mają asfalt tak gładki, że można by bez opon jechać.

Natomiast w poniedziałek przyjechało nowe narzędzie - niby fajne, ale odbiór był bez wycieczki :(

Screenshot 2026-08-12 at 10.55.12.png

Napisano

RS Pike Base 29 140mm (zamówiony w czerwcu w kontrowersyjnym outlecie za niecałe 120EUR+przesyłka).

Z ciekawych rzeczy - pierwszy tak biedny pike, że nie ma podziałki do SAG i nie ma naklejonych naklejek (a te dołączone do zestawu są firmy trzeciej). Na plus - w końcu dokładają adaptery pod zwykłą oś 15mm (bez torque-caps).

1000018343_resize.jpg

• +1 pomógł 2