Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A faktycznie, mogę dodać (zrobię jak będę przy rowerze). 

Zalałem mlekiem i wczoraj były testy. Wybrałem się na "single" (bo opony MTB :P) https://maps.app.goo.gl/puvZ1nCiGn1zEpMQ8 , żadne tam wyzwanie chociaż z jednego zjazdu zrezygnowałem, bo stwierdziłem, że głupio złamać obojczyk na początku sezonu. 

Było bardzo przyjemnie, nic się nie zapchało mimo 4mm prześwitu. Baza wiedzy zaktualizowana. Da się ale nie wiem czy warto, raczej wyścig gravelowy pojadę na sprawdzonym zestawie TUFO Thundero HD 48 i kołach z wewnętrzną 23mm (te co wiszą na kołku).

00tO1Qa.jpg

• +1 pomógł 1
Napisano

Największy ( albo najciaśniejszy) problem jest w widelcu na wysokość opony bo tam, na górze wchodzi szczelinomierz 3mm

h0NbnKN.jpg

Na tylnym trójkącie najwężej jest na dole po lewej, też 3mm ale nie umiem zrobić zdjęcia żeby było to widać.

Za to mam teraz zagwozdkę bo wybrałem się na 100km przejażdżkę szutrową i zonk. Na dojazdach asfaltowych czuje, że jest wolniej ale.....nie jest, cyferki pokazują, że jest +- tak jak na TUFO Thundero 48 a może nawet trochę lepiej. Za to na szutrze i leśnych drogach z korzeniami (i innych wszelkiej maści uj...ch) jest różnica i w odczuciach i cyferkach.

Hmm czas szukać widelca ale już widzę, że będzie ciężko bo wszystko co znajduję jest 15x100 / 15x110.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Można być fanem " Gwiezdnych Wojen " i przebierać się za szturmowca ale @Sobek82 widzę ,że Ty jesteś fanem Zwifta .........

480416543_1156702149797713_1476125464111263665_n.jpg

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 2
  • Haha 3
Napisano
W dniu 2.05.2025 o 23:31, Roballinho napisał:

Ten za 149 nie ma sztywnej osi. Dopytać można próbować ale najlepiej (choć nie najprościej) podjechać pod Sochaczew osobiście i zmotywować Pana sprzedającego do pogrzebania w towarze. Dzisiaj ponownie byłem (przy okazji przejazdu Łódź- Warszawa i wyhaczyłem widelec stalowy AC490, 15x110 , najprawdopodobniej z Breezera Thunder i dwie inne większe rzeczy. Niepotrzebnie miałem tyle gotówki przy sobie..

Napisano
Cytat

Spaniała! Chcesz kokpit do kompletu?

Aż tak źle ze mną nie jest :P 

Niestety, ale druga z kolekcji koszulka Duncona z długim rękawkiem i ramą w kształcie szkieletu (ten motyw pojawiał się w katalogach firmy, jeśli dobrze pamiętam) zaginęła w akcji dobrych kilka lat temu. Podobnie zresztą jak plakat z produktami Duncona, duży materiałowy baner Magury i kilka innych artefaktów z epoki.