RabbitHood Napisano 28 Lutego Napisano 28 Lutego Jezusie świebodziński Y-brakei. Aż mi się słabo robi. 1 Cytuj
Eathan Napisano 28 Lutego Napisano 28 Lutego @pecio zdecydowanie nie jestem. Już w przeszłości kilka razy toczyłem nierówny bój z francami co nie chciały wleźć i nie jestem fanem No i było jeżdżone. Garmin raportował pod 19 stopni. Zaliczyłem rozs ądne 70 km bo to jednak 1 jazda w tym roku. Nie ma co przesadzać i jutro też jest dzień. 7 Cytuj
RabbitHood Napisano 28 Lutego Napisano 28 Lutego Rozbierałem dzisiaj chińskie platformy MZYRTH - tak gdzieś po 3 sezonach i 5-6tyś. Tak jak nawaliłem przy poprzedniej wizycie MOBILA do środka tak nadal jest. Jestem pozytywnie zaskoczony jak dobrej jakości są te pedały. To faktycznie ta sama fabryka co robi "oryginalne" chestery. 2 Cytuj
Sobek82 Napisano 28 Lutego Napisano 28 Lutego Testuję tłuste koło z tłustym napędem 😀 Pozdrow'er 😘 7 Cytuj
kazafaza Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Małym kobietkom przygotowałem rowery do podróży: @100lar3k: Młodsza już na 26”, zapraszam po odbiór Żaby 62 w dogodnym terminie 6 Cytuj
chester_jds Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu To, że jeździłem rowerem, to nic niezwykłego. A po jeździe stwierdziłem, że dosłownie o 2 stopnie podniosę kierownicę w gravelu, bo brakuje mi ciut. No i podniosłem i tak zaczałęm dokręcać, że zerwałem gwint. Śruby stalowe, więc gwint poszedł w mostku. I tyle było racjonalizacji. Tysiąc kluczy dynamometrycznych, końcówek, srówek, a jak przyszło co do czego, zwykły kątowy imbus załatwił sprawę i mostek odszedł do domu Pana. Cytuj
itr Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu ...bo to dobry mostek był, dynamometryczny z funkcją apoptozy, mi w aluminiowych mostkach pękają stalowe śruby wydaje mi si, że wiem, które i że je wymieniłem, bo kupowałem na wymianę, tylko trochę już mi się pozapominało gdzie te niedobre się podziały, i niesmak w rodzinie moich kokpitów pozostał... Weekend był pół rowerem pół niedzielą, ale powiem tak mam chyba dobry adapter w gwint widelec, 1" na nim mostek 1i1/8, dość długi i wąską kier. od Pro - 36cm ( alu 31,8) ... W moich szosowych stalach wiele lat miałem dobre mostki wpuszczane ( z klinem) alu i stalowe. Najlepsze. Ale jednak to co mam teraz no ... robi robotę... lepiej... - chociaż to lepiej to głównie przy duszeniu na twardo na stojąco robi różnicę... w normalnej czasoprzestrzeni płaskiej o sztywności się nie myśli. ciekawe jak w zestawieniu z tym wrażeniem wypadają takie mostki jakie koledzy z brytyjską history mi okazali czyli klin wpuszczany i kierownica oversize , czy też są sztywne jak klasyczny mostek 1 i 1,8 na śruby. Dobrego tygodnia, niech Wam piasek z asfaltu przed kołem znika! Cytuj
uzurpator Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Tak się zastanawiam. Czy ludzie którzy kupują drogi sprzęt go nie serwisują? Kupiłem damper - Cane Creek DB Air. Damper za 3 kafle. Nie trzyma powietrza. Kupiłem widelec - BOS Idylle RaRe - rozdupcone ślizgi, do wymiany. Kupiłem kupiłem ramę - Banshee Rune V1 - ogon lata jak szmata, bo ktoś nie pilnował wymiany ślizgów ( tak wiem, rama ma wadę konstrukcyjną ) Kupiłem następny widelec - Lyrik RC2DH - zjechane uszczelki, że przepuszcza luft pomiędzy komorami. Damperów bez tłumienia kupiłem już tyle, że rozpatruję zaopatrzyć się w narzędzia serwisowe. Generalnie - spodziewam się, że w używkach trzeba będzie dorzucić hajsy na serwis. Bardziej dziwi mnie te luźne podejście ludzi do utrzymania, bądź co bądź, drogich zabawem w pełnej sprawności. Cytuj
JWO Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Cytat Bardziej dziwi mnie te luźne podejście ludzi do utrzymania, bądź co bądź, drogich zabawem w pełnej sprawności. Serwis nie jest tani i czasochlonny, wiec moze niktorzy decyduja sie na 'zajechanie' i wymiane. Cytuj
Wojcio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu W sobotę była pierwsza w sezonie wycieczka rodzinna (53km) - niby jeździłem całą zimę do biura, ale 2x5km to nie to samo, co las, słońce i przyjemny wiatr na twarzy. Zaskoczeniem był spory odcinek w lesie po czystym lodzie, mimo, że większość trasy sucha. Był też singiel w Zalesiu - polecam - stan po zimie świetny, dla MTB dobudowano kilka przeszkód (te są jeszcze niedostępne) - jestem dumny, że na DSX przejechałem wszystkie podjazdy, a córka jeszcze bardziej, bo podjechała wszystko na gravelu a to trasa raczej dla XC. Na zdjęciu gravelem na bermie. 3 Cytuj
pecio Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu I jak taka żona będzie zabraniać kupować nowy szpej do roweru.........😁 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi