Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@emski, obawiam się, że w promocji był tylko 140 🫢 (wiem, takiego dużego nie potrzebuję). Zważę w chacie wieczorem i podam. Ale niesamowite wrażenie robi booster i dolne golenie, piszą że to magnez, odczucie jest, jakby to było tworzywo sztuczne.

Napisano

@emski2319 g z niedociętą sterówką (na kuchennej wadze, na której trudno było złapać równowagę).

bike-discount podaje Gewicht "ca. 2260 g", więc blisko tego, co mi wyszło.

Tu oferta: https://www.bike-discount.de/de/rockshox-psylo-gold-isolator-rc-29-debonair-140-tapered-boost

To jest produkt OEM, bez fabrycznego pudła, w kartonie BD, do widła był woreczek z dwoma kwitami (takimi ogólnymi SRAM/ROCKSHOX) oraz do tego dwa plastikowe tokeny (jeden jest zamontowany fabrycznie w widelcu)

• +1 pomógł 1
Napisano

@wr81 tak, do hardtaila na chińskiej ramie, do ujeżdżania po lesie. Na fotkach wyglądał niewinnie, w realu straszny kloc, ale przynajmniej jak będę hamował, nie będę miał przed oczami widoku goleni uginających się do tyłu, taka moja mała nisza niezrozumienia 🤷‍♂️

Napisano

Zębatka 30T do korby GRX. Zakup wydawałoby się banalny ale jej zastosowanie już takie nie jest ;) Gdyby ktoś się zastanawiał gdzie jest przednia przerzutka spieszę wyjaśnić że nie ma. Po prostu nie da się skonfigurować napędu 12s pod moje potrzeby standardowymi metodami. Próbowałem kasety 10-51 ale nie da się na tym jeździć gravelem. W zwykłym 30/46 zębatka 46T jest dla mnie za twarda - marnuje mi się 1/3 kasety bo nie jeżdżę 30-50 km/h kiedy ma ona sens. Postanowiłem wrócić do korzeni czyli pierwszych edycji Tour de France kiedy zawodnicy przed podjazdami przekładali tylne koło na drugą stronę gdzie mieli większą koronkę. Ja mam trochę prościej bo muszę tylko przełożyć łańcuch ręcznie na inną zębatkę. Cała operacja od momentu zatrzymania do ponownego ruszenia rowerem zajmuje około 30 sekund. Przy długim, wielokilometrowym, podjeździe to czas pomijalny. Napęd wygląda tak: 40T - Narrow Wide, 30T - standardowe.

GRX2.jpg

• +1 pomógł 6