Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@vincekMasz może doświadczenie z systemem ParkTool'a? Interesuje mnie porównanie.

Mam PCS-10.3 z płynną regulacją obrotu (nie chciałem statywów z blokowaniem na zęby) i z łapą na wajchę i późniejsze dokręcenie.

Napisano

Nie mam, ale myślałem nad ParkToole-m i bardzo też go rozważałem. Tutaj z Parkiem wygrała cena :) Pewnie Park jest lepszy, ale ja wychodzę spod kamienia i jeszcze tańszych stojaków a'la lidl. Wobec tego, tak się po prostu zachwycam nowym. Mi ten styka tak na szybko, na serio. Czas to zweryfikuje i może kiedyś skończę z Parkiem ;)

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Nowe opony i ołowiany zestaw do wyważania koła...załóż oponę z dętką, przyklejaj odważniki do opony aż przestanie telepać rowerem na wysokich obrotach, zaznacz miejsce na obręczy i oponie, zdejmij oponę z dętką, naklej odważniki wewnątrz obręczy i zaklej taśma tubeless, załóż oponę z dętką, zamontuj, zakręć z nadzieją, że wyszło....wyszło \o/ 7.21g z tyłu i 4.87g z przodu.

Q4BJL93.jpg

Edytowane przez ernorator
  • +1 pomógł 8
Napisano
W dniu 22.04.2026 o 14:07, 100lar3k napisał:

large.22_04_0003.jpg.5583834619d74ab9d99

Czy mógłbyś podać link gdzie kupiłeś opony? Ostatnio mam pecha, Smart Sam które kupiłem razem z rowerem biją jak wściekłe, a nie zamierzam uziemiać roweru na minimum 2 tygodnie, więc zakupiłem Pirelli Angel Urban XT, które na moje oko są podrobione. Jakiś pech mnie prześladuje z nowym Unibike...

Napisano (edytowane)

@grzesiowumam drutową, ale bicie ~13 mm to już przesada, sprzedawca roweru widział to i sam próbował układać i mu się nie udało. Co do Pirelli po kontakcie z producentem potwierdził że trafiła mi się podróba

Edytowane przez GT500s
Napisano

Ja po długich wahaniach kupiłem nowy kask w góry. Fox Speedframe Pro. Chciałem górski kask z wysoką oceną Virginia Tech. Sprowadziłem nowego Canyona (najwyższa ocena), ale niestety - za chudy w uszach był, pojechał z powrotem .  Przymierzyłem POCa - jeszcze gorzej. M za wąski, L jak bym założył miednice. Sprzedawca powiedział, że szosowe są w dwóch szerokościach, a góralskie tylko wąskie. Więc wszedł Fox - M leży perfekcyjnie. Jednak wziąłem Pro, a nie RS (który w testach jest ciut lepszy) z uwagi na istotną różnicę wagi - RS ma dwuwarstwową skorupę a Pro MIPS. 

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@Wojcio Raz mierzyłem tego Fox-a, ale nie podobały mi się linki dotykające głowę (po lewej i prawej). Nie przetrze to skóry od mikro wibracji podczas jazdy MTB? 🤔

Przymierzam się do wymiany napędu i linek, więc zaopatrzyłem się w taki zestaw z aliexpress za 20 zł. Coś w stylu zamiennika PARK TOOL IR-1.3. Czy będzie użyteczne, to się okaże.
IMG_7735.thumb.JPEG.9babcdabdf605dc13ddc0beba7126b5e.JPEG

IMG_7736.thumb.JPEG.352358cdd158e94b4e0ffb5e721db11f.JPEG

Edytowane przez karczk
  • +1 pomógł 8
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, karczk napisał:

Czy będzie użyteczne, to się okaże.

Zawsze będzie użyteczne, samemu można taki zestaw sobie narychtować z magnesu, czegoś, co ten magnes przyciąga, a na tyle zgrabne, by się zmieściło w ramie, oraz sznureczka :)

Edytowane przez chester_jds
Napisano
9 godzin temu, chester_jds napisał:

Zawsze będzie użyteczne, samemu można taki zestaw sobie narychtować z magnesu, czegoś, co ten magnes przyciąga, a na tyle zgrabne, by się zmieściło w ramie, oraz sznureczka :)

Widziałem też metodę na wkręt, wkręcasz bez łba w stary pancerz i nowy pancerz i przeciagasz. Na allie jest taki w wersji "pro"

Napisano
W dniu 28.04.2026 o 09:44, karczk napisał:

Przymierzam się do wymiany napędu i linek, więc zaopatrzyłem się w taki zestaw z aliexpress za 20 zł. Coś w stylu zamiennika PARK TOOL IR-1.3. Czy będzie użyteczne, to się okaże.

Dasz namiar?