Veext Napisano wczoraj o 15:26 Napisano wczoraj o 15:26 Chodzi Ci o to, że mocowanie do roweru się połamie, czy sam element w który wpinamy licznik? Cytuj
Roballinho Napisano wczoraj o 15:38 Napisano wczoraj o 15:38 Chcę, oprócz nawigacji, zawiesić latarkę, więc około 200 gramów musi utrzymać. Chodzi mi głównie o wytrzymałość samego ramienia. Wygląda na delikatne. Może rzeczywiście kompozyt byłby lepszym wyborem. Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 15:38 Napisano wczoraj o 15:38 Godzinę temu, Roballinho napisał: Ma ktoś ten uchwyt i może się w skrócie wypowiedziać, jak z jakością? Spełnia swoje zadanie. @smw44199 wydaje mi się, że on jest plastikowy. Przynajmniej tak wygląda z zewnątrz. 2 Cytuj
bastard83 Napisano wczoraj o 16:15 Napisano wczoraj o 16:15 Też mam takie Cyclami, daje radę z Garminen, a i czasem nawet bez obaw wpinałem od dołu DJI. Cytuj
michalab Napisano wczoraj o 16:24 Napisano wczoraj o 16:24 Mam dokładnie taki, jest plastikowy, przejechał ze mną ok. 1000km bez zarzutu, czasem wpinam do niego też lampkę od dołu - taką dosyć ciężką. Cytuj
smw44199 Napisano wczoraj o 16:45 Napisano wczoraj o 16:45 Godzinę temu, Roballinho napisał: Chcę, oprócz nawigacji, zawiesić latarkę, więc około 200 gramów musi utrzymać. Chodzi mi głównie o wytrzymałość samego ramienia. Wygląda na delikatne. Może rzeczywiście kompozyt byłby lepszym wyborem. Wytrzyma spokojnie (też mam lampkę pod licznikiem) i moim zdaniem plastikowy jest dużo lepszy od "amelinium" 😉 Cytuj
Dokumosa Napisano wczoraj o 18:48 Napisano wczoraj o 18:48 (edytowane) @Roballinho mam takiego co podlinkowałes cyclami s5 (ze 2 albo 3 szt), jakość premium, aluminium, do tego możliwość wymiany standardów gniazd z góry i dołu. Podpinam do tego licznik igpsport bsc 200 lub 300 a od dołu latarkę (1500lm z aku 21700 5000mAh). Stabilność absolutna Edytowane wczoraj o 18:54 przez Dokumosa Cytuj
Veext Napisano wczoraj o 20:34 Napisano wczoraj o 20:34 Zastanawia mnie wasza tak skrajnie różna opinia na temat materiału uchwytu (aluminiowy vs plastikowy). Jak mogłem to zawsze wybierałem metalowy (alu), raz kupiłem plastikowy i jego giętkość mnie denerwowała... dla mnie newralgicznym punktem uchwytu, zwłaszcza dla cięższych liczników, jest plastikowy element w który wpinamy licznik i jego jakoś ma największe znaczenie czy nie zgubimy licznika na wybojach itd... Cytuj
Eathan Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu @Veext od zawsze używam uchwytów Garmina - plastikowych. Sztywność idealna, bez problemu jeździł na tym licznik a pod jakieś światło. Jedyne co pękało przy glebach to zaczep w który wpinasz licznik. Inserty są wymienne i można je zastąpić innymi. Niestety Garmin nie robi tego jako część zamienną i trzeba kupić zamienniki a te bywają różne. Cytuj
Mandoleran Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu U mnie te plastikowe budżetowe uchwyty z allie nie sprawdzały się, w miejscu gdzie się je skręca do kierownicy to po jakimś czasie ta tuleja ze śrubką lubi się odkleić/puścić od plastiku, albo w ogóle przy mocniejszym dokręceniu puszcza, miałem takie 2 i poszły do kosza. Kupiłem taki z amelinium i problem z głowy, tam nie ma tulei, ani innego newralgicznego miejsca. https://pl.aliexpress.com/item/1005007716081597.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.95.2bd11c24NmtTSJ&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj
Roballinho Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Zamówiłem z aluminium i z tworzywa. Wyjdzie w praniu. Cytuj
Greg1 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Mam ten uchwyt Cyclami z tworzywa i na niej licznik a pod nią albo ciężka lampka Offbondage N5PRO albo niewiele lżejsza Offbondage 100 lm i nie zauważyłem ani giętkości uchwytu (ale nie używałem uchwytu alu więc nie mam porównania) ani nigdy nie przekręciłem gwintu a mam/miałem kilka plastikowych uchwytów (różnych producentów) w kilku rowerach Cytuj
kaido2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 5 godzin temu, Mandoleran napisał: Kupiłem taki z amelinium i problem z głowy, tam nie ma tulei, ani innego newralgicznego miejsca. https://pl.aliexpress.com/item/1005007716081597.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.95.2bd11c24NmtTSJ&gatewayAdapt=glo2pol Fajnie z nich latają Garminy Mnie też to dopadło 4 godziny temu, Greg1 napisał: Mam ten uchwyt Cyclami z tworzywa i na niej licznik a pod nią albo ciężka lampka Offbondage N5PRO albo niewiele lżejsza Offbondage 100 lm i nie zauważyłem ani giętkości uchwytu (ale nie używałem uchwytu alu więc nie mam porównania) ani nigdy nie przekręciłem gwintu a mam/miałem kilka plastikowych uchwytów (różnych producentów) w kilku rowerach Jeżeli chodzi o plasticzaki, to są najlepsze uchwyty. W rowerach powsadzane karbonowe, albo właśnie te Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi