Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę, oprócz nawigacji, zawiesić latarkę, więc około 200 gramów musi utrzymać. Chodzi mi głównie o wytrzymałość samego ramienia. Wygląda na delikatne. Może rzeczywiście kompozyt byłby lepszym wyborem.

Napisano
Godzinę temu, Roballinho napisał:

Ma ktoś ten uchwyt i może się w skrócie wypowiedziać, jak z jakością?

Spełnia swoje zadanie.

image.png.bc9d78695f1c0b91da59276ce2e1d321.png

@smw44199 wydaje mi się, że on jest plastikowy. Przynajmniej tak wygląda z zewnątrz.

• +1 pomógł 2
Napisano
Godzinę temu, Roballinho napisał:

Chcę, oprócz nawigacji, zawiesić latarkę, więc około 200 gramów musi utrzymać. Chodzi mi głównie o wytrzymałość samego ramienia. Wygląda na delikatne. Może rzeczywiście kompozyt byłby lepszym wyborem.

Wytrzyma spokojnie (też mam lampkę pod licznikiem) i moim zdaniem plastikowy jest dużo lepszy od "amelinium" 😉

Napisano (edytowane)

@Roballinho mam takiego co podlinkowałes cyclami s5 (ze 2 albo 3 szt), jakość premium, aluminium, do tego możliwość wymiany standardów gniazd z góry i dołu. Podpinam do tego licznik igpsport bsc 200 lub 300 a od dołu latarkę (1500lm z aku 21700 5000mAh). Stabilność absolutna

Edytowane przez Dokumosa
Napisano

Zastanawia mnie wasza tak skrajnie różna opinia na temat materiału uchwytu (aluminiowy vs plastikowy).

Jak mogłem to zawsze wybierałem metalowy (alu), raz kupiłem plastikowy i jego giętkość mnie denerwowała... dla mnie newralgicznym punktem uchwytu, zwłaszcza dla cięższych liczników, jest plastikowy element w który wpinamy licznik i jego jakoś ma największe znaczenie czy nie zgubimy licznika na wybojach itd...

Napisano

@Veext od zawsze używam uchwytów Garmina - plastikowych. Sztywność idealna, bez problemu jeździł na tym licznik a pod jakieś światło. Jedyne co pękało przy glebach to zaczep w który wpinasz licznik. Inserty są wymienne i można je zastąpić innymi. Niestety Garmin nie robi tego jako część zamienną i trzeba kupić zamienniki a te bywają różne.

Napisano

U mnie te plastikowe budżetowe uchwyty z allie nie sprawdzały się, w miejscu gdzie się je skręca do kierownicy to po jakimś czasie ta tuleja ze śrubką lubi się odkleić/puścić od plastiku, albo w ogóle przy mocniejszym dokręceniu puszcza, miałem takie 2 i poszły do kosza. Kupiłem taki z amelinium i problem z głowy, tam nie ma tulei, ani innego newralgicznego miejsca.  

https://pl.aliexpress.com/item/1005007716081597.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.95.2bd11c24NmtTSJ&gatewayAdapt=glo2pol

Napisano

Mam ten uchwyt Cyclami z tworzywa i na niej licznik a pod nią albo ciężka lampka Offbondage N5PRO albo niewiele lżejsza Offbondage 100 lm i nie zauważyłem ani giętkości uchwytu (ale nie używałem uchwytu alu więc nie mam porównania) ani nigdy nie przekręciłem gwintu a mam/miałem kilka plastikowych uchwytów (różnych producentów) w kilku rowerach

Napisano
5 godzin temu, Mandoleran napisał:

Kupiłem taki z amelinium i problem z głowy, tam nie ma tulei, ani innego newralgicznego miejsca.  

https://pl.aliexpress.com/item/1005007716081597.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.95.2bd11c24NmtTSJ&gatewayAdapt=glo2pol

Fajnie z nich latają Garminy ;) Mnie też to dopadło ;) 

4 godziny temu, Greg1 napisał:

Mam ten uchwyt Cyclami z tworzywa i na niej licznik a pod nią albo ciężka lampka Offbondage N5PRO albo niewiele lżejsza Offbondage 100 lm i nie zauważyłem ani giętkości uchwytu (ale nie używałem uchwytu alu więc nie mam porównania) ani nigdy nie przekręciłem gwintu a mam/miałem kilka plastikowych uchwytów (różnych producentów) w kilku rowerach

Jeżeli chodzi o plasticzaki, to są najlepsze uchwyty. W rowerach powsadzane karbonowe, albo właśnie te :)