Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Roballinho napisał:

Jak już po kilu tygodniach zastanawiania się, uznałem, że mi się ten Geoid przyda, ceny z dnia na dzień skoczyły o 30 zł i mi na razie przeszło. Ile zapłaciłeś?

Gadałem z jednym ze sprzedawców, którzy mieli to nominalnie za 320zł, twierdzi, że im się skończyły i dostawę będą mieli w pierwszym tygodniu marca. Nie chciał zdradzić w jakiej cenie.

Napisano
2 godziny temu, Roballinho napisał:

Jak już po kilu tygodniach zastanawiania się, uznałem, że mi się ten Geoid przyda, ceny z dnia na dzień skoczyły o 30 zł i mi na razie przeszło. Ile zapłaciłeś?

Mi wyszło 294,11 zł ale miałem jakiś kupon zniżkowy. Na początku jak się pojawiły to wychodziło mi lekko ponad 300 zł i też się wstrzymywałem ale dzień czy dwa później jak cena z rabatami zeszła poniżej 300 zł to wziąłem

• +1 pomógł 1
Napisano

Sprzedałem swojego geoid cc600 i kupiłem igsport 630s. Licznik o niebo lepszy, ale czcionka i interfejs rodem z windows 95 🤣 Geoid był pod względem wizualnym o niebo ładniejszy 😉

Napisano

Bawiłeś się tym geoidem trochę? Interesuje mnie jak działają powiadomienia z tel (czy jest info np. kto dzwoni/pisze) oraz czy trasy wrzucone do urządzenia zachowują swoje nazwy czy jednak występują pod jakiś numerem jak w cc600.

Napisano
Godzinę temu, Roballinho napisał:

Kapcie na zimę.
Do tej pory jedyna podeszwa z jaką miałem do czynienia, to ta z fajwtenów. Czekam na koniec piosenki Mniej niż zero i wtedy zobaczymy jak się te buty miziają z platformami.

Puma_IMG_20260131_095731.jpg

Northwave Multicross Mid GTX

Ciekawe jak się będą sprawowały bo też się rozglądam za zimowymi butami na platformy ale akurat w tych czytałem jakieś komentarze, że się kiepski trzymają na pedałach (gorzej niż Fiveteny i Specialized) i że są bardzo śliskie na śniegu. Moje stare trekkingi trzymają idealnie, jedyny ich minus to to, że są nieocieplone, wymieniłem tylko wkładkę na zimową i ubieram grubą skarpetę ale ciężko w nich wytrzymać 2 godziny w minusowych temperaturach :(

2 minuty temu, Dokumosa napisał:

Bawiłeś się tym geoidem trochę? Interesuje mnie jak działają powiadomienia z tel (czy jest info np. kto dzwoni/pisze) oraz czy trasy wrzucone do urządzenia zachowują swoje nazwy czy jednak występują pod jakiś numerem jak w cc600.

Wczoraj wieczorem trochę się nim bawiłem, wgrywałem mapy, ustawiałem indywidualne ekrany danych, itp. Trasy zachowują swoje nazwy ale powiadomień nie ustawiałem bo ja generalnie jak idę na rower to nie po to, żeby co chwila na telefon patrzeć. Zresztą nawet w telefonie mam wyciszone/wyłaczone wszystkie powiadomienia poza sms-ami i Whatsapp od najbliższych 

Napisano

Mam wkładki tego typu z wełny i z izolacją z folii aluminiowej wewnątrz ale moje buty trekkingowe, których używam zimą niestety nie mają ocieplenia i to jest ich wada. Myślałem nawet, żeby na zimę na rower kupić jakieś tanie ocieplane a'la trekkingi

Napisano
W dniu 24.01.2026 o 09:55, Eathan napisał:

nie popadajmy w skrajności => https://allegro.pl/oferta/narzedzie-wielofunkcyjne-do-roweru-wys-jakosc-milkit-20-funkcji-18135249312 Wcale nie jest drogo. Powiedziałbym, że taniej niż oddzielny zakup:

• najprostszego multitoola ze skuwaczem, 
  • szydła do bezdętek, 
  • nożyka / możyczek,
  • łyżki do opon. 

Skusiłem się..

image.thumb.jpeg.6768e46862a634eb3390ab51fa3bb68a.jpeg

Jest ro wersja brandowana dla Gas Gas, co tłumaczy cenę (marka cienko przędzie, wyprzedawali ramy co jest wyznacznikiem upadku). Narzędzie Daysayver/Essential8 bardzo fajne "czuć jakość" przy macaniu. Zasobnik sam w sobie też b. fajny, magnesiki itp. Co do popularnego ostatnio tematu skuwacza to powiem tak - działa, ale nabywcom tego cuda radziłbym przetestowanie po zakupie. Pozycjonowanie ogniwa inne niż zazwyczaj (nie ma ząbka) i być może grubszy niż w innych posiadanych skuwaczach(.3.15 zamiast 3.00-3.05) pin spowodowały że za pierwszym razem nie nie udało się..

• +1 pomógł 5
Napisano (edytowane)

@marcin_ostrów Są gusta i guściki, sam w sobie pojemnik jest ładnie wykonany i wygląda na przemyślany i dość solidny. 

@Eathan Wrzuciłem kilka opcji w ostatnim wątku w tym temacie:

Jedna uwaga co do zdjęć - jako bidon z fidlockiem występuje Canyon o nietypowych proporcjach, z bardziej standardowym wyglądałoby to trochę inaczej i nie było tak wysokie...

Edytowane przez wr81
  • +1 pomógł 2
Napisano

hm zbytek, ale wydaje się ciekawym i praktycznym narzędziem. Kupiłem za kilkanaście złotych u chińskich braci. Pozwala na wygodny serwis tłoczków. Nie testowałem, ale założenie odnośnie wykorzystania do mnie trafiło. Narzędzie w stylu rozpieraka do tłoczków z Ali ;) 

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

• +1 pomógł 5
Napisano

Coś podobnego do tego topeak poskładałem...

Grzechotka 72T z gniazdami na bity 1/4" i szeciąkątem za niecałe 15zł + bity Wera hex plus 3, 4 i 5mm oraz T25 z aledrogo po 5zł/szt. Do tego wożę łyżki, które jeszcze mnie nie zawiodły od Lezyne (XL Tubeless), kupione kiedyś w BD za ~20zł i pompkę ToPump Pro (~120zł z ali).

image.thumb.jpeg.6bae412c920cd66528b130580496f7cf.jpegimage.thumb.jpeg.68d7b5e0bf4769d93f1c3f67683bc13e.jpeg

1000016825.jpg

• +1 pomógł 7
Napisano (edytowane)

Nowe hamujki :devil: łańcuch, kasetę (łańcuch się już moczy z smaru fabrycznego)

IMG_20260203_203702.thumb.jpg.951eefd683210a5d3803c11c0ad506ca.jpgIMG_20260203_204106.thumb.jpg.20eed5199bcc69c0d28440efee0372da.jpg

Magura MT Trail Sport, Goldix 12s, KMC x12 Ti-N i inne szpeje :)

Edytowane przez maras52
  • +1 pomógł 9
Napisano

Klamka M6100...

PXL_20260205_163234317.PORTRAIT2.thumb.jpg.4e89f058b75ad5f5a7de46761e98f9dc.jpg

... ale mam do Was pytanie. Czy w zestawie powinna być śruba do mocowania przewodu, oliwka i wkład do przewodu?

Bo nie mam, a sam nie jestem pewien czy powinno to być z klamką... 

• +1 pomógł 4
Napisano

@vincek Kiedyś kupiłem cały zestaw, wtedy mocowanie i oliwka była już w klamce, a przewód już miał wkład z gumką. Wystarczyło wtedy go wcisnąć do klamki, przykręcić i gotowe (gumka na wkładzie samą się przekuwała/pękała). Nie wiem jak jest z samą klamką, ale możliwe, że mocowanie i oliwka są już pod gumową osłoną.

Napisano

@karczk tak, zestaw j-kit już jest zalany i skręcony wstępnie. Jednak sama klamka nie jest zalana. Pod osłoną gumową nie widać śruby, a otwór jest zaklejony białą osłoną (nie odklejałem jeszcze). Oliwka i wkład do przewodu, to raczej gdzieś luzem by latały w pudełku. 

Może coś mi się ubzdurało, ale wolę zapytać :) b

Napisano
W dniu 30.01.2026 o 08:37, Mandoleran napisał:

Ja nawet myślałem o P-zero w 40c, ale uznałem że za wąskie dla mnie

W zeszłym roku wybrałem się na nich w Alpy pojeździć po asfalcie. Po tygodniu trochę znudził mnie deszcz, wiatr i temperatury typu 8 stopni (w lecie). Przeniosłem się do Włoch i jako że nie miałem innych opon przejechałem na nich Strade Biance i jeszcze trochę mieszanki szutrowo-asfaltowej. Dały radę bez awarii. Bardzo fajne oponki.

Napisano
W dniu 14.01.2026 o 11:06, JWO napisał:

Bluza przyszla. Jednak okazala sie za mala :( . Sama bluza calkiem fajna, ale zdecydowanie nie jest o bluza zimowa. Czy zakrywa wszystkie strategiczne czesci, powiem jak wymienie na wieksza. Jednak ten dluzszy tyl, nie jest taki dlugi.

Ostatecznie kupilem inna tej samej firmy

image.png.3f011e0e8da1a3eac21ac7ddc8373f1e.png

Dlugosc tylu wystarczajaca. Raczej narzekalbym na dlugosc rekawow. Przy zwyklym chodzeniu sa dobre, ale przy wyciagnieciu sie na rowerze mogly by byc ze 2-3cm dluzsze. Trzeba przekladac kciuk przez ten mankiet. Przy -1, t-schirt (koszulka techniczna), cienka bluzka z dlugim rekawem i bluza jest wystarczajaca. Ponizej -4 trzeba wlozyc cos wiecej pod spod, ale jest miejsce. Bluza bardziej przypomina kurtke, niz bluze. :D 

• +1 pomógł 3