Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
21 minut temu, Dokumosa napisał:

dwóch jadących na skuterze zrównuje się z rowerzystą,

Czyli jak mowilem, trzeba jezdzc szybciej :P;) 

• Mod Team
Napisano

11 minut temu, Maciorra napisał:

To jak to jest?

Jak to jest? A głośna ostatnio sprawa Henrego Nowaka? Dobitnie pokazuje jak "walczą", gdzie przez nich ofiara się wykrwawiła, a napastnik grając kartą rasizmu próbował się wybielić. i gdyby nie nagrania z kamer to by mu przeszło. Bo w Anglii rasizm jest powszechny. Ale wobec białych. Tam policja dużo więcej interweniuje jak ktoś w socialach napisze o przestępstwie popełnionym przez imigranta niż w samie samego przestępstwa. Sprawdź sobie ile w UK było zatrzymań za wpisy na socialach. Nawet Chiny czy Białoruś mają dużo mniejsze statystyki.

11 minut temu, Maciorra napisał:

20 osób na 1000 to bardzo dużo i to bardzo poważny problem.

No dobra, może z tą "większością" przestrzeliłem, ale, jak sam piszesz, to bardzo dużo i poważny problem. Nie jestem za tym, żeby nikogo nie wpuszczać, ale za tym, żeby nie wpuszczać na pałę, wszystkich jak leci, bo u nas będzie to samo.

• Haha 1
Napisano
34 minuty temu, Dokumosa napisał:

to jeden z beżowych zeskakuje ze skutera łąpie rower i spiernicza. 

Jaki beżowy, jaki beżowy, osoba człowiecza pigmento - pozytywna.

• +1 pomógł 2
  • Haha 1
Napisano

C.d. o migrantach, ale tych pozytywnych: przed chwilą rozmawiałem z Ukraińcem który odpoczywał na poboczu z kartonem Uber Eats na plecach, w końcu spytałem co myśli o walce na froncie za swoją ojczyznę, odpowiedział, że tam jest taki "korupcyjny sy..f", że nie chce zginąć dla pieniędzy wojskowych gangów, przykłady:

To prawda, że zgarniają ludzi z ulicy (wyszukują tych bogatszych bo mają dostęp do danych) i żądają wykupu, jeśli nie to na taki front skąd się nie wraca.

Za sukcesy w walce mają system nagród pieniężnych, jak już oddział wypracuje jakąś pulę, to gangster dowódca wysyła ich na straceńczą akcję i w papierach przypisuje "swoim" ich pieniądze.

TRAGEDIA😭😭😭 Chłopak twierdzi, że Polska ratuje im życie😲.

Napisano
3 godziny temu, Turysta05 napisał:

lubuskie jak rejon przygraniczny jest strasznie zagrożone przestępczością migrantów😭

Zawsze to dobrze dowiedzieć się co u mnie za płotem słuchać od człowieka który nigdy tu nie był. Tak misiaczku - strach się bać! Wyjdź czasem na powietrze, przejedź się rowerem wokół komina pooglądaj żywych ludzi i nie wciskaj mi tu konfiarskich dupereli. Za stary na to jestem.

• +1 pomógł 4
Napisano

@RabbitHood piszesz "za stary na to jestem", ale chyba nie tak stary abyś mógł pojechać rowerem, zaproponować ciekawe trasy.  Ja nie dalej jak 2 tygodnie temu objechałem trochę lubuskie, odważnie wybraliśmy się za Odrę😄 w piękne lubuskie lasy pomimo zdarzeń opisywanych przez policje.., to na przykład:

IMG-20260606-WA0000.thumb.jpg.216ca56fa31a29afa26eea0d1f7a8f4b.jpg

@RabbitHood jak masz ciekawe trasy, to pokaż, chętnie skorzystamy. 

A jak już odpoczniesz, to poczytaj co ma do powiedzenia Policja i Służba Graniczna o problemach z migrantami w lubuskim, żebyś się głupio potem nie dziwił, gdy będziesz jeszcze starszy🙁..

Screenshot_2026-06-18-18-57-25-786_com.brave.browser.thumb.jpg.72961d6152a29e330cbe96661c74c2dd.jpg

Screenshot_2026-06-18-18-57-48-929_com.brave.browser.thumb.jpg.4f5cbf94fa8d83b4b074801f4fb2b416.jpg

itd, itd... 

• +1 pomógł 1
  • Haha 2
  • Mod Team
Napisano

Tu chodzi o efekt skali - może jestem pesymistą w tej materii, ale nie wierzę, że przy większym napływie ludności sytuacja się poprawi. Na Wyspach za jakiś czas prawdopodobnie zapanują islamiści, którzy się jednak szybciej rozmnażają od lokalsów... 

Kilka miesięcy temu jechałem taryfą (przez ostatnie kilka lat korzystałem 3 -4 razy), gdzie polski kierowca opowiedział o zderzeniu, po którym musiał zezłomować nówkę Superba - przybysz pewnie zza Uralu fantazyjnie przydzwonił w tylne drzwi, w efekcie ucierpiał pasażer, którego wycinali strażacy (kierowca nie miał uprawnień i go deportowali).

• Mod Team
Napisano

Napiszę to tylko raz i powtarzał nie będę; jak ktoś chce się udzielać w temacie to dozwolona jest tylko konstruktywna i rzeczowa dyskusja. Przypomnę, że na forum zabroniona jest również jakakolwiek dyskryminacja innych forumowiczów ze względu na poglądy polityczne. Za wszystkie posty prześmiewcze czy obrażające innych forumowiczów będą leciały warny. Jesteśmy dorosłymi ludźmi i tak się zachowujmy.

Napisano

O, to tutaj mam jednego co pisze do drugiego o lewoskrętności i bólu dupy. Procenciki dla niego proszę, bo pajacuje.

6 godzin temu, sznib napisał:

Zwracanie uwagi na przestępczość wśród imigrantów nazywasz "faszyzmem". Lol. Widzę że tu ktoś jest lewoskrętny i ma ból dupy. Nie podoba się temat to nie czytaj i się nie udzielaj.

• +1 pomógł 7
  • Mod Team
Napisano
Godzinę temu, cervandes napisał:

O, to tutaj mam jednego co pisze do drugiego o lewoskrętności i bólu dupy. Procenciki dla niego proszę, bo pajacuje.

Jakbyś nie zauważył to była reakcja na to że gość wchodzi na temat i bez żadnej konstruktywnej wypowiedzi zaczyna od wyzwisk i ośmieszania.

Godzinę temu, ernorator napisał:

Zaciągnął chłop polityczny temat i oczekuje kulturalnej rozmowy.....jpd

Na początku to nie był temat polityczny, tylko z polityką związany. Moim celem było ostrzeżenie ludzi co nas czeka i raczej spodziewałem się dyskusji jak się przed takimi napadami bronić, a nie tego, co niektórzy userzy tu zaprezentowali. W realu nieraz dyskutowałem z ludźmi którzy mieli inne poglądy niż moje, nieraz dyskusja była burzliwa, ale nigdy nie było wyzwisk czy ośmieszania. Tymczasem w sieci, jak widać, wychodzi z ludzi diabeł i zrobią wszystko, żeby dowalić drugiemu, bo ma inne zdanie niż oni. Zaraz jest przypinanie łatek należności do jakichś partii, czy też różnych istów, tudzież agentów obcych krajów. Opamiętania życzę.

• +1 pomógł 3
  • Haha 1
Napisano

My się nie różnimy poglądami, na obecną chwilę w ramach paktu migracyjnego nikogo nie przyjmujemy, nikogo nam nie relokują. Na obecna chwilę nie masz racji. 

My się tu 20 stron kłócimy o to czy, która opona gravelowa jest lepsza....mając 3 do wyboru. 

• +1 pomógł 3
Napisano

Teraz dopiero filmik obejrzałem... 

Jeśli w UK jeżdżą na tych skuterach, jak u nas dostawcy, tylko tam z maczetami i okradają ludzi i nikt o tym nie mówi, bo się boją być posądzeni o rasizm to jest jeszcze większe państwo z kartonu niż u nas.

Tak naprawdę to obrona przed takim atakiem jest praktycznie nierealna. 

Nie wiem czy relokują kogokolwiek czy nie, fakty są takie że na uberach w zasadzie pracują sami obcokrajowcy, u mnie na osiedlu pojawia się naprawdę sporo osób czarnoskórych, jeszcze 10 lat temu to było nie do pomyślenia. Co samo w sobie mi nie przeszkadza, dopóki nie zaczną jeździć z maczetami lub zabijać ludzi na drodze jak sławny turecki taksówkarz. 

Natomiast my jako obywatele to możemy sobie o tym popisać na forum i tyle...

• Mod Team
Napisano
6 godzin temu, ernorator napisał:

na obecną chwilę w ramach paktu migracyjnego nikogo nie przyjmujemy

Z tego co słyszałem to tylko do końca roku.

6 godzin temu, ernorator napisał:

Na obecna chwilę nie masz racji. 

Ale ja przecież nie pisałem że już zaraz zaleją nas fale imigrantów. Tylko że to czeka w niedalekiej przyszłości. Ale niestety

Cytat

my jako obywatele to możemy sobie o tym popisać na forum i tyle...

I dodatkowo za pisanie o tym możemy stać się obiektem ataków innych obywateli...

Napisano
7 godzin temu, NerfMe napisał:

Teraz dopiero filmik obejrzałem... 

Jeśli w UK jeżdżą na tych skuterach, jak u nas dostawcy, tylko tam z maczetami i okradają ludzi i nikt o tym nie mówi, bo się boją być posądzeni o rasizm to jest jeszcze większe państwo z kartonu niż u nas.

Tak naprawdę to obrona przed takim atakiem jest praktycznie nierealna. 

Nie wiem czy relokują kogokolwiek czy nie, fakty są takie że na uberach w zasadzie pracują sami obcokrajowcy, u mnie na osiedlu pojawia się naprawdę sporo osób czarnoskórych, jeszcze 10 lat temu to było nie do pomyślenia. Co samo w sobie mi nie przeszkadza, dopóki nie zaczną jeździć z maczetami lub zabijać ludzi na drodze jak sławny turecki taksówkarz. 

Natomiast my jako obywatele to możemy sobie o tym popisać na forum i tyle...

A  nie chciał tego doświadczyć u nas, lepiej zapobiegac, tj w porę filtrować na sztywnych zasadach, kto może wjechac a kto nie. Bo jak sie to już wleje...to panstwo z dykty tego sprawnie nie posprząta. Szczegolnie, gdy goscie pozyskaja w jakis sposób dokumenty legalizacyjne i usuniecie ich będzie trudniejsze....mądry polak po szkodzie??? Znów? Czy może lepiej zrobić cos przed. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Za chwilę zmieni się władza więc pół problemów tego typu zniknie. U nas kasa jest w tragicznym stanie i nawet przychylni obecnej władzy co umieją liczyć dają 2-3 lata i to pierdyknie jak nic się nie zmieni. Pierdyknie czyli trzeba będzie tak ciąć, że niektórzy popuszczą z wrażenia. Nie obetną wojsku bo tam to się dopiero zaczyna skarbonka bez dna, nie obetną administracji, swoim i tak dalej. Kto oberwie to wiadomo wiec wnerwienie będzie solidne. UE kasy nam nie da bo będzie jazda z przyszłą władzą jako faszystami i ogólnie wiadomo bo to przerabialiśmy. Tak poza tym u nas jak i paru "normalnych" krajach trzeba iść do roboty a najniższe współczynniki mają kraje co dają pobyt za darmo. 

Tam u Ciebie @sznib będzie spokój tak czy siak. To samo prowincja a duże miasta? A niech się topią we własnym sosie i głupocie. Najwięcej stukniętych ludzi w tym kraju całkowicie lewitujących na orbicie absurdu jest właśnie w takich lokalizacjach. Bezpieka krajów Arabskich a to mistrzowie w pewnych dziedzinach w tym wydobycia informacji i ich analiz już długo temu zapowiadali, że w Europie będzie coraz większy gnój bo lekceważymy temat. Wydaje nam się, że posiedliśmy całą wiedzę o imigracji w tym radykałach i damy sobie radę. Jak zmieni się taktyka z noży i użycia samochodu na coś ostrzejszego to chorągiewka społeczna i polityczna też zmieni kierunek. Widzisz chyba co było do przewidzenia jak zmieniły się nastroje względem przybyszów z za wschodu. Stary ten kraj żyje ciężko tyrającymi osobami, małym i drobnym biznesem w tym prowincją a tu masz większość i pewne kwestie raczej nigdy nie przejdą. Piszę raczej nigdy bo my nic w sumie globalnie nie mamy do powiedzenia i nie raz czy dwa jak ktoś kazał skakać to nasze pseudo polityki imbecyle tylko pytały jak wysoko. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Zmiana władzy nic nie da, przecież napływ imigrantów zaczął za rządów prawicy, co to niby tak zaciekle nas broniła przed napływem obcych kultorowo. Niestety tylko hasłami. 

Dlatego napisałem, że my możemy sobie popisać, a to nic nie zmieni. Politycy zawsze super mówią jak sa w opozycji, a jak są u władzy to nagle się im zmienia.

Mnie też zadziwia jak to jest że jak przyjeżdżaja do nas osoby z innych krajówi obnoszą ze swoimi obyczajami, nie szanując naszych, to jak się im zwraca uwagę to jest dyskryminacja.

Jak byłem w Emiratach i w hotelu kazali mi się ubrać jak szedłem na basen, bo u nich nie wypada chodzić w kąpielówkach, to uszanowanalem, a nie robiłem afere że to dyskryminacja białych....

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

Mam od kilku dni piękną pogodę za oknem, dzięki czemu jeżdżę sporo rowerem, macie jakąś kiepską pogodę i mało słońca? Siedzicie w domu bo tylu zacietrzewionych w temacie?

Edytowane przez smw44199
  • +1 pomógł 1
Napisano

Przylatują takie ciapate do nas z Afryki , rżną się u nas produkując kolejne ciapate , żreją nasze polskie żaby.....czas z tym skończyć 😉😁

20260619_102545.jpg

• Haha 3
Napisano

@Jurek63 brawo , zachowałeś czujność " klasową" . Te młode  urodziły się u nas  więc z automatu mają nasze obywatelstwo .😉😁

A jakby ktoś nie pojmował mojego przyciężkiego dowcipu z gatunku " rozluźniających" to sobie żartuję. Oczywiście ,że  te  kochane klekoty są NASZE z dziada pradziada.

• +1 pomógł 2
Napisano

Pytanie tylko czy w/w boćki, podczas pobytu w Afryce, nie stały się konwertytami i nie przeszły na islam... Wystarczy wyklekotanie szahady i gotowe...

🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...