Lextalionis Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja @kaido2 jeżeli dobrze pamiętam trzaska na kołach CSC mocno i je zawsze polecał Cytuj
kaido2 Napisano 16 Maja Napisano 16 Maja 11 godzin temu, FigoiFago napisał: Ktoś miał doświadczenie, jeździ na tych kołach ? https://pl.aliexpress.com/item/1005006281662446.html?pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000044193659918"}&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0&gatewayAdapt=glo2pol Tak Cytuj
kaido2 Napisano 16 Maja Napisano 16 Maja W tym przedziale cenowym żadne nie mają startu. Wykon OK, sztywne, ale karbon dobrze aksorbuja na kraterach.Te szatany jadą jak szalone.Trzskam tym po wszystkim, więc latające kamiory to norma. Może i gdzieś są już rysy, ale w kołach do tego po czym jeżdża nawet nie sprawdzam. z kołami nic się nie dzieje, sa bardzo łatwe i tanie w serwisie. Na start dobrze sprawdzić smarowanie w gniazdach Ratcheta, bo może strzelać przy większym obciążeniu. 1 Cytuj
Roballinho Napisano 17 Maja Napisano 17 Maja Poszukuję srebrnego przewodu olejowego do szczękowej Magury. Macie jakieś sprawdzone produkty, koniecznie w tym kolorze? Cytuj
Rafał87 Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja 7 godzin temu, DyktaTusek napisał: A bardziej w temacie polecam fajne klucze: RIDERACE rower klucz imbusowy sześciokątny zestaw narzędzi do naprawy rowerów ręcznych T uchwyt 2/2.5/3/4/5/6/8/10mm CRV stalowy klucz sześciokątny wewnętrzny - AliExpress 18 Na allegro do kupienia taniej pod marką np NEO 09-509 i pewnie pod jeszcze innymi też się znajdzie Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja @DyktaTusek, masz te RIDERACEowe klucze na warsztacie? Jeśli tak, to sprawdź proszę spasowanie 2ki, 2,5ki,3ki i 4ki. Jeśli są z tej samej kuźni co wspomniane przez @Rafał87 klucze NEO (mamposiadam), to zalecam rozwagę/uwagę, zwłaszcza przy majstrowaniu przy przerzutkach. Pięknie można sobie śrubunek obrobić. Tutaj kolorowe kredki od Wery działają idealnie - mogły by być dłuższe. Od 5ki wzwyż jest ok. Jeśli niebieskie z Ali są lepsze od NEO to git. 1 Cytuj
Eathan Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja 9 godzin temu, CoolBreezeOne napisał: @DyktaTusek, masz te RIDERACEowe klucze na warsztacie? Jeśli tak, to sprawdź proszę spasowanie 2ki, 2,5ki,3ki i 4ki. Jeśli są z tej samej kuźni co wspomniane przez @Rafał87 klucze NEO (mamposiadam), to zalecam rozwagę/uwagę, zwłaszcza przy majstrowaniu przy przerzutkach. Pięknie można sobie śrubunek obrobić. Tutaj kolorowe kredki od Wery działają idealnie - mogły by być dłuższe. Od 5ki wzwyż jest ok. Jeśli niebieskie z Ali są lepsze od NEO to git. Jakoś nie mam przekonania do kluczy z Ali. Wera rządzi. Poza tym jak ma być tanio to chyba wolałbym kupić https://allegro.pl/oferta/zestaw-8szt-kluczy-wpustowych-h10mb08s-17504129623?reco_id=b1aa3494-3792-11f0-a15f-6e3e122b48da&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017 I ciekawostka. Pytanie, czy to się sprawdzi w rowerze https://allegro.pl/oferta/zestaw-6szt-kluczy-wpustowych-ampulowych-z-podwojnym-przegubem-h06w106s-jo-17516211521 Cytuj
DyktaTusek Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja (edytowane) @Eathan - te z podwójnym przegubem ciekawe, ale obawiam się przy większych rozmiarach i większych siłach te mniemam aluminiowe przeguby i to dwa mogą być za słabe do mocniejszego dociągania typu odkręcanie w imadle pedałów Shimano z pękniętymi ośkami w rogach gniazda na imbus 8. A te z uchwytem plastikowym mam choć znów jakaś inna wersja markowa. Tu minusem są jak dla mnie te pogrubienia plastikowe bo bardzo często przeszkadzają w manewrowaniu w niektórych miejscach. A w wypadku moich te mniejsze rozmiary nie mają też okrągłych końcówek i czasem tego brakuje. 11 godzin temu, CoolBreezeOne napisał: @DyktaTusek, masz te RIDERACEowe klucze na warsztacie? Jeśli tak, to sprawdź proszę spasowanie 2ki, 2,5ki,3ki i 4ki. Jeśli są z tej samej kuźni co wspomniane przez @Rafał87 klucze NEO (mamposiadam), to zalecam rozwagę/uwagę, zwłaszcza przy majstrowaniu przy przerzutkach. Pięknie można sobie śrubunek obrobić. Tutaj kolorowe kredki od Wery działają idealnie - mogły by być dłuższe. Od 5ki wzwyż jest ok. Jeśli niebieskie z Ali są lepsze od NEO to git. Kurcze faktycznie masz rację. Tych małych wcześniej nie sprawdzałem. Nie tylko pod rower je kupiłem gdzie jeszcze poza 5ką nie używałem. Bardziej je kupiłem ze względu na te większe rozmiary, to fajne "szybkie" motylkowe dokręcanie i długi wysięg boczny. Zmierzyłem z ciekawości, 4ka ma 3.83 a Craftsman 3,90 i wszystko jasne. Ja tam dałem za nie taniej w jakiejś promce niż te NEO, ale to ewidentnie to samo. W takim razie cofam polecajkę. Wiele prób ale w sumie to wychodzi, że moje standardowe Bondhusy i Craftsmany jako awaryjne super ostre/twarde są najlepsze 😉 . Edytowane 23 Maja przez DyktaTusek Cytuj
Eathan Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja @DyktaTusek mnie ciekawi ten przegub, to może być całkiem wygodne. Poza tym aż tak dużych sił w przypadku większości śrub w rowerze nie ma. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 23 Maja Mod Team Napisano 23 Maja Ukryłem posty ze względu na OT, nie ze względu na ich zawartość. A jak mi ktoś jeszcze raz w zgłoszeniu wyskoczy z tekstem "To jakieś forum klubowe dla ruskich stulejarzy od Brauna czy forum rowerowe?" od razu wyłapie bana. Na tym forum nie dyskryminujemy nikogo ze względu na przekonania polityczne czy religijne. 1 Cytuj
Greg1 Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja Cytat Na tym forum nie dyskryminujemy nikogo ze względu na przekonania polityczne czy religijne Jak już to ze względu na kolor roweru!!! Bo wiadomo, że czerwone są szybsze!!! Sorry Admin, nie mogłem się powstrzymać nawet oficjalnie ostrzeżony o zagrożeniu banem 1 3 Cytuj
Dokumosa Napisano 23 Maja Napisano 23 Maja (edytowane) Odnośnie kluczy dwuprzegubowych... w ciągu ostatnich 15 lat nie miałem nigdy sytuacji gdzie klucz przegubowy w rowerówce mógłby mi w czymś pomóc. Wolałbym przepić ew. doskładać do jakichś zacnych, "zwykłych" kluczy z wysokiej półki. Edytowane 23 Maja przez Dokumosa 2 Cytuj
Camis Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Jakiej firmy możecie polecić korbę MTB HT2?, PROWHELL, GOLDIX, Racework, Tanke, Zatto?. Cytuj
szczupak56 Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Ja mogę polecić Racework. Mam taką korbę na mocowanie gxp. Przebieg prawie 6000km, zero problemów. Cytuj
Roballinho Napisano 29 Maja Napisano 29 Maja To jest loteria. Moj mlody ma Racework i blat się buja na boki. Niewiele, ale jednak. Cytuj
vincek Napisano 30 Maja Napisano 30 Maja W dniu 28.05.2025 o 18:55, Camis napisał: Jakiej firmy możecie polecić korbę MTB HT2?, PROWHELL, GOLDIX, Racework, Tanke, Zatto?. Ja sporo przejechałem na Prowheel i mogę spokojnie polecić. To ta korba: https://a.aliexpress.com/_ExUbQNG Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi