JWO Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Koryzstajac z wolnego Wielkiego Piatku, wyminilem naped . M8100, KMC DLC12, 32T -> M8200, KMC DLC12, 28T 5 Cytuj
sky87 Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia 28T? Po ścianach jeździsz? ja w ciężkim i dużym enduro mam 30T, śmigam po górach i jest git, jak nie da rady dokręcić to lepiej i szybciej pchać. Cytuj
JWO Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia @sky87 prawie . Sa takie miejsca, gdzie na 32/51 nie dawalem rady 2 lata temu . Teraz juz daje, ale i tak mialem gorna czesc kasety zjechana. Cytat ja w ciężkim i dużym enduro ja tez . Z gory jade grawitacyjne, wiec musze hamowac, a nie dokrecac Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Kwietnia Mod Team Napisano 8 Kwietnia Pusto w lesie - na 40 km nie widziałem ani MTB, ani grawela Jakieś powalone drzewa po ostatnich wiatrach, ale mało. Konny patrol policyjny - pewnie się chcieli przyjechać na luzie, a nie użerać z tłumem w weekend 3 Cytuj
Jurek63 Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia Chciałem odkręci pedały i się zepsuło. Muszę kupić jakieś dobre imbusy ale 150 zł za kolorowe kredki to dla mnie przesada. 3 Cytuj
kazafaza Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia Skoro jeden nie zdzierżył mocy pracy to wymień na jeden kłalitny np. Park Tool czy cokolwiek. Albo nawet koloroWera. Jak następny pęknie / wytrze heksę to dokupisz - po co od razu rzucać się na cały zestaw jeśli nie ma potrzeby? Alecz nawiasem - polecam kolorowe kredki, szczególnie obłe końce z ekstra kulką robią robotę na 111% Dziś picowałem mały różowy rowerek: 5 Cytuj
olo850 Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia 16 godzin temu, Jurek63 napisał: Chciałem odkręci pedały i się zepsuło. Muszę kupić jakieś dobre imbusy ale 150 zł za kolorowe kredki to dla mnie przesada. Ciesz się, że nie masz części wbitej w rękę, zdarzyło mi się i kupiłem kolorowe. 1 Cytuj
Marinbiker Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Zamieniłem korbę GRX-a 40T na SRAM-a Apex-a 40T, kasetę Deore M4100 11-42 na SRAM-a PG-1050 12-36 i sznurek KMC na SRAM-a PC-1051. Zadowolonym 😎 5 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Greg1 Napisano 12 Kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 12 Kwietnia Zrobiłem pierwszą setkę w tym roku: Geoid po 5:30 godz. ciągłej pracy miał jeszcze 73% baterii 11 Cytuj
chester_jds Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Zamontowałem w końcu tego psylodaktyla na moim eksperymentalnym hardtailu. No wygląda dużo potężniej. Wymieniłem potem klocki w przednim hamulcu, zresetowałem tłoki, ale jeszcze chyba będzie trzeba pobawić się w głębszą regulację, bo coś mi ciągle dzwoni o tarczę. Na droppera już czasu nie starczyło. 6 Cytuj
kazafaza Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia Poradziłem pani, że jej dzieciak nie ma w rowerku widła Manitou tylko efekt składania przez nieogarniętego „specjalistę”. Miłego! 2 5 Cytuj
pecio Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja Dzisiaj mamusia miała "wieczorek zapoznawczy " z moją nową kochanką😉 . Jedyne co wydusiła z siebie przed nadobnym obliczem mojej nowej dziewicy .... " na mnie to nie wydajesz kilku tysięcy " i poszła sobie . 😁 2 3 Cytuj
Seb Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja (edytowane) Przejechałem 35km dzisiaj bo ładna pogoda, po lasach i wałach wrocławskich, Wyjeżdżając już z lasów osobowickich i wracając już do domu, widzę z daleka że stoją 4 kosze na śmieci w tym miejscu: https://maps.app.goo.gl/FbNom438PaUEMoz49 i ktoś wyrzucił niedogaszonego grilla do czarnego plastikowego kosza i z daleka widziałem że się kopci z niego i akurat jak przejeżdżałem obok to się zaczął kosz palić WTF Zatrzymałem się, wyciągnąłem swoją butelkę z wodą pitną ugasiłem pożar, poprosiłem przechodzącą obok parę z wózkiem dziecięcym, żeby mi przypilnowali roweru bo muszę skoczyć zaczerpnąć wody z Odry w butelkę i ugasić całkowicie ten tlący się kosz. Byłem jedyną osobą która się zatrzymała przy palącym się koszu na śmieci. Pożar ugaszony jedno wezwanie straży pożarnej mniej, obstawiam że zajęłyby się wszystkie 4 kosze które tam stały. Wrocław uratowany. Edytowane 1 Maja przez Seb 9 Cytuj
Wojcio Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja Akcja ratunkowo-przygodowa. Wyszło, że wymiana kasety i łańcucha w rowerze córki, to za mało - konieczna nowa zębatka korby. 1 maja wieczór, na wyjeździe w Dolinie Baryczy. W Internecie córka znalazła sklep we Wrocławiu, który ma odpowiednią zębatkę. Rano pociągiem, razem z rowerami z Milicza do Wrocka. Zakup i instalacja na chodniku, a następnie piękne 75km przez Dolnośląską Krainę Rowerową z powrotem to Milicza. Tanio nie było, bo jedyną dostępną zębatką to był Garbaruk. 8 Cytuj
kazafaza Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja Zdemontowałem końcówkę z pompy do SUPa, którą używałem do tublesowania. I tyle rowerowych historii na dziś, widziałem dwa rowery ale wodne i przy okazji otworzyłem sezon na pluskanie: 7 Cytuj
itr Napisano 2 Maja Napisano 2 Maja (edytowane) Łatki rowerowe z Decathlon- samoprzylepne są dobre do łatania plażowych flamingów, lepsze niż mleko doń dodane gdyż transparentny róż z przelewającym się mlekiem przypomina dużym dzieciom jak wyglądał ich początek przedzygotyczny. A skąd skojarzenie z wodą i flamingiem, kiedy byłem dzieckiem w pewnym tapczanie był Flaming. Romet,,,, dzieje jego były burzliwe, a dziś napompowany pojechał na krótkiej wycieczce ! 🦩🦩🦩🦩🦩🦩 jest błękitny i nie ma nazwy, był na eksport nazywał się UNIWERSAL Edytowane 2 Maja przez itr 3 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja Dzisiaj nabywałem nowego skilla warsztatowego. Kumpel pozbywa się starego 26" karbonowego ściganta i była mała, ale ciekawa robótka: manetka Xloc od RockShox'a sparowana z amortyzatorem Revelation XX do odpowietrzenia. Zamówiony olej, zestaw do odpowietrzania z pudła po amortyzatorze i moje kolorowe torx-kredki. Robota zakończona sukcesem. A tak btw, jednak linka robi jak dla mnie robotę No i druga sprawa: myślałem, że jeszcze Bike Maraton 2026 Harrachov-Jakuszyce pocisnę na starych laczkach, ale chyba jednak trzeba będzie sięgnąć do szafki po nowe kapcie. Nie wiem ile z nim jechałem, ale dojechałem do bazy. Pewnie nawet bym nie zauważył, tak ładnie trzyma ciśnienie, gdyby na ostatnich nastu kilometrach po DDRze coś mi nie zaczęło stukać w asfalt. Myślałem, że jakiś kamyk się zaklinował. Dopiero na myjce go zauważyłem. Dzisiaj już nie miałem weny zająć się sprawą - jutro ekstrakcja i ocena szkód. 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wr81 Napisano 3 Maja Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 3 Maja W dniu 30.04.2026 o 10:53, kazafaza napisał: Poradziłem pani, że jej dzieciak nie ma w rowerku widła Manitou tylko efekt składania przez nieogarniętego „specjalistę”. "Szefie. ale jak my szli ulicą to taki facet , widać że się zna tłumaczył takiej eleganckiej pani że to się montuje tą taką poprzeczką nad kołem do przodu.." Obawiam się że część "specjalistów" działa wg. ekstremalnie prostych zasad i wariantowość jest już poza zakresem mozliwości... 3 8 Cytuj
pecio Napisano 4 Maja Napisano 4 Maja Gościu wykazał się daleko idącą konsekwencją w swoich serwisowych działaniach - ordnung muss sein. Czyli wszystkie korony przodem do kierunku jazdy ........🤣 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Maja Mod Team Napisano 4 Maja @Wojcio Teraz jest stylówa Pro z tym Garbarukiem @CoolBreezeOne Ostatnio widziałem dziwnego grawela Kona z przerzutkami hydraulicznymi (Rotor)... Po 2 tygodniach wpadło 53 km po polach i lasach. Przez wirusa wypadł poprzedni weekend, a majówkę przesiedziałem, ale teraz mam urlop, to może jakoś sobie odbiję Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 5 Maja Napisano 5 Maja (edytowane) Dzisiaj na ZPT były ćwiczenia w usuwaniu złomu z opony, wciskania farfocli w dziurę (ot tak obadać jak to jest użyć zestawu ratunkowego z podsiodłówki) i finalnie wymiana starych kapci na nowe połączone ze strzelaniem z BetoAirTanka (tylko raz; drugi strzał udał się z pompki) 🛠️ Edytowane 5 Maja przez CoolBreezeOne 9 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 6 Maja Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 6 Maja Próbowałem po dobroci odkrecić suport na kwadrat z plastiku, nie wyszło ale wyszło. 😉 Pozdrow'er 10 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 8 Maja Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 8 Maja Rower.😉 Pozdrow'er 😘 11 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi