Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Miałem dwa razy kapcia w Konstancinie, i o tym pisałem. Raz byłem w lesie 30 km od domu, i podpompowywałem kilka razy podczas powrotu. Wtedy to była awaria Presty, którą potem jeszcze długo katowałem - a raczej siebie, i dalej jeździłem, bo ciśnienie wolno schodziło - pewnie niektórym na mleku schodzi podobnie, albo i szybciej (co 2 -3 dni przed jazdą dmuchałem).

Jeśli nie jest to środek puszczy, to zazwyczaj w promieniu kilku km jest jakaś komunikacja, tyle że czasem rzadko kursująca... W ostateczności telefon do przyjaciela, pomoc okolicznych mieszkańców itp. (czasem nawet domororośli serwisanci dzwonią po transport - sytuacje i awarie bywają różne, a nie każdy jest w końcu Mac Gyver'em)

Napisano
52 minuty temu, KrissDeValnor napisał:

sam mam lekkie uczulenie na rowery w komunikacji, bo co to za commuting

Jo, też mnie to wnerwia. Ale co innego, jak ktoś podjeżdża zbiorkomem, bo ma awarię (flak, zerwany łańcuch, itp), a co innego z wygody, bo 500 metrów podjeżdża do komunikacji, potem 10 km komunikacją i znów 500 m rowerem :) 

Nie pamiętam, kiedy autobusem wiozłem rower. Metrem kilka razy się zdarzyło, ale tam są inne warunki. Ale zawsze to było po awarii.

No i pociąg jest zawsze dobrą opcją, jeśli jest niedaleko linia kolejowa (i nie są to Kaszuby w środku sezonu z ograniczeniem miejsc rowerowych).

Napisano

@leejoonidas Może za długo czekałeś z rehabilitacją? Ja po artroskopii kolana (wycięcie łękotki przyśrodkowej) od razu po wyjściu ze szpitala robiłem jakieś napięcia mięśni czworogłowych ud i inne ćwiczenia na siedząco a na rower (ja pożyczyłem od znajomych stacjonarny) wsiadłem już chyba po dwóch tygodniach od zabiegu