Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, burz napisał:

Będzie większa tarcza z przodu. 

IMG_0836-compressed.jpeg

No i pięknie, podczas dokręcania tarczy zorientowałem się, na szczęście w porę, że klucz dynamometryczny wziął i padł ;)

Czy ten Rockbros styknie? 
https://allegro.pl/oferta/klucz-dynamometryczny-rockbros-2-24-nm-wytrzymaly-430021001-dwustronny-l-r-18351541421

Albo dopłacić do Bike Hand?

https://www.centrumrowerowe.pl/klucz-dynamometryczny-bike-hand-yc-617-2s-pd18817/?v_Id=126255

Trzeci zawodnik to Pro/Shimano (ale czy jest warty tej ceny, bez bitów w zestawie, w porównaniu do dwóch pierwszych?)

https://allegro.pl/produkt/klucz-dynamometryczny-pro-2-15-nm-bez-bitow-prtl0066-82e25920-f391-4f9d-b4fd-a77dd5021eeb?offerId=14721076360

Choc może wystarczy taki Mapower za 122 zł i certyfikatem kalibracji?

https://allegro.pl/oferta/klucz-dynamometryczny-rowerowy-dwukierunkowy-lewo-prawo-1-4-1-25-nm-18188083083

Edytowane przez burz
Napisano

To nie apteka, każdy z nich styknie przy rowerze, byle był dwukierunkowy (nie tylko w sensie kręcenia, ale klikania). Weź ten o większym zakresie, to więcej rzeczy zrobisz jednym kluczem. 

A jak "pada" klucz?

Napisano (edytowane)

W kazdym ustawieniu zachowuje się jak zwykła grzechotka. O mało nie uszkodziłem śruby/gwintu.

Większy zakres nie jest mi potrzebny, bo klucz jest tylko do roweru (pomijam kasetę). W sumie jak do moich potrzeb PRO byłby idealny.

Edytowane przez burz
Napisano
9 godzin temu, burz napisał:

W kazdym ustawieniu zachowuje się jak zwykła grzechotka. O mało nie uszkodziłem śruby/gwintu.

Większy zakres nie jest mi potrzebny, bo klucz jest tylko do roweru (pomijam kasetę). W sumie jak do moich potrzeb PRO byłby idealny.

Weźmiesz Yato YT-07511 będziesz równi zadowolony. Co do narzędzia, powinno się sprawdzić go przed każdą pracą, a realnie nie powinno się poruszać w wartościach granicznych i w imadle kliknąć z 5x. Polecam dokręcanie w etapach,  np. dwie śruby dokręcać palcami do końca i na przemiennie 5 Nm > 7Nm > 9 Nm przy założeniu max 10 Nm. warto nadmienić że każde kolejne kliknięcie przykręca nieco bardziej śrubę czyli dodaje x Nm. Nie wiem czy nie lepszym wyborem będzie klucz dynamometryczny z tensometrem - prosto się kalibruje i jak coś jest nie tak od razu widać na wyświetlaczu. Stary klucz, tak myślę, że jest do odratowania, tylko wymaga z 2h pracy. ;)

11 godzin temu, burz napisał:

Choc może wystarczy taki Mapower za 122 zł i certyfikatem kalibracji?

https://allegro.pl/oferta/klucz-dynamometryczny-rowerowy-dwukierunkowy-lewo-prawo-1-4-1-25-nm-18188083083

Tylko ten certyfikat nic nie jest wart, dla mnie oszustwo. Po czym to stwierdzam? Sprzedawca i każdy klient, który umieścił zdjęcia ma identyczny numer seryjny jak i pomiary co jest nie realne.
Reksio Prl GIF – Reksio Prl Animacja – odkrywaj i ...

• +1 pomógł 2
Napisano

@bashey_pl - chcesz wiedzieć, jak tam u @pecio zwartość struktury? No, nie wiem, nie wiem, jeszcze nie było pomiarów 🫢. Natomiast u mnie łańcuchy okazały się jeszcze w normie (czerwona kropka 0,5% tkwi nad łańcuchem, chociaż pewne zużycie już widać). 

Napisano

@bashey_pl - ano tak. Kontakt jest świetny, p. Bronisław od razu oddzwania itd. Długo czekałem (zamawiałem jeszcze w zimie) bo akurat przy zamówieniu dosłownie ostatnie sztuki poprzedniej partii produkcyjnej wysyłał, a w międzyczasie potem zmieniał kontrahenta (chyba nowy laser), więc zeszło ładne dwa miesiące. Skoro teraz idzie sprzedaż, to może ma jakąś nadwyżkę produkcyjną, więc dobra okazja, by zapytać. Ale narzędzie gorąco polecam, naprawdę bardzo ergonomiczne, z czytelną skalą, przede wszystkim w bardzo rozsądnej cenie. Wyobrażam sobie, że gdyby to było narzędzie znanego producenta rowerowych narzędzi w niebieskim kolorze, cena startowałaby od dwu albo dwuipółkrotności tego, co zapłaciłem razem z przesyłką.

Napisano (edytowane)

Ile Wam wytrzymują okulary rowerowe? Moje ALPINA S-WAY Varioflex mocno się już wytarły i  porysowały (miałem je z 5 lat) . Przyszła pora na zmianę i tym razem mocno popularna konstrukcja wpadła. Zobaczymy jak to w wypadnie w terenie. Wersja Lite. Akurat u optyka pod domem mieli w znośnej cenie. 

20260508_152947.jpg

.

20260508_152954.jpg

20260508_152947.jpg

20260508_152954.jpg

Edytowane przez Eathan
  • +1 pomógł 9
Napisano

U mnie Sutro akurat od samego patrzenia na nie się rysują. Chciałem je wymienić na Jublo Intensity (żeby połączyć Sutro cat. 3 z Sutro fotochrom) ale mi kompletnie nie leżały na twarzy. Cały czas miałem wrażenie, że w każdej chwili po prostu spadną więc je odesłałem. Pewnie następne zamówie Rudego.

• +1 pomógł 2
Napisano

Ja nigdy nie wydałem na oksy więcej niż 200pln. Już z 5 lat mam teraz Arcticę i... całkiem niedawno mnie zszokowało to, że zakup z 2021 roku i nadal nie mam im nic do zarzucenia. Mam dwie pary - białe i lustrzanki - zero rys.

• +1 pomógł 1