Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To u mnie też na jesień/zimę:

IMG_20251031_164601.thumb.jpg.8fb779711ded412f8c41f28b44ed225d.jpg

Skarpetki z merino

Trochę lżejsze rękawiczki (powiedzmy przejściowe) 

Ciepłe gatki od Ale Cycling - już kolejna para takich (chociaż to chyba odświeżony model) bo poprzednia nie wytrzymała testu "kolano o kamień" 

Wygodniejsze zapięcie do commuter'a bo u-lock mało poręczny był 

• +1 pomógł 4
Napisano
Cytat

Trochę lżejsze rękawiczki (powiedzmy przejściowe) 

@Lextalionis mam te rękawiczki już prawie dwa lata tylko, że w kolorze "wściekłowidocznym" i są naprawdę super. Jeszcze ciągle w nich jeżdżę, temperatury poniżej 10°C, około 5-6°C, nie przepuszczają wiatru więc na dojazdy do pracy dają radę. Na dłuższe wycieczki wkładałem pod spód dodatkowe cienki rękawiczki jako base layer, cienkie rękawiczki merino albo cienkie polarowe z Deca i godzina, półtorej też spoko wytrzymywałem

Napisano

Właśnie te "wściekłowidoczne" mierzyłem stacjonarnie w centrumrowerowe ale mi ten kolor nie leży. Zamówiłem czarne i po sporym opóźnieniu w końcu je przysłali. Fajnie leżą bo większość tych rękawiczek ma dla mnie albo za długie paluchy albo jest za szeroka, albo ma tak wąski ściągacz że ręki nie włożysz. 

Jak się zrobi zimniej to albo zakładam cieplejsze zimowe albo coś założę na te Rogelli. 

• +1 pomógł 1