zekker Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Nie przesadzacie trochę z wciskaniem wszędzie reklam? Rozumiem potrzebę zarabiania, żeby utrzymać forum ale umieszczanie reklam bezpośrednio w treści wypowiedzi użytkowników, to lekkie przegięcie. Rozbija czytaną treść, zmniejszając przejrzystość forum. Dodatkowo te reklamy się cytują i jeszcze bardziej zaśmiecają wygląd. Jak już muszą być, to nie mogłyby jednak być miedzy postami, a już na pewno nie kopiować się przy cytowaniu? 3 Cytuj
PawelW84 Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Jest dramat. Na telefonie więcej przewijam niż czytam 2 Cytuj
Greg1 Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Potwierdzam, od dwóch chyba dni reklamy wchodzą w posty. Myślałem, że to mój telefon jest winny ale widzę, że innni mają ten sam problem Cytuj
Tyfon79 Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Jeszcze rok czy dwa a będzie tak, że najpierw będzie reklama, potem trzeba będzie czekać z minutę aż pojawi się treść🤣 Cytuj
Eathan Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia Może warto iść w stronę konta patrona... Jakiś abonament miesięczny i znikają wszystkie reklamy? Cytuj
ernorator Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia A ja w telefonie żadnej reklamy nie mam poza okazjonalnym banerem na górze stronie głównej. 1 Cytuj
zekker Napisano 27 Kwietnia Autor Napisano 27 Kwietnia Ta górna wysuwana belka to kolejna irytująca sprawa. Otwierasz główną, widzisz nowe powiadomienia, więc klikasz żeby przejrzeć. W tym momencie reklama się wysuwa i zasłania. Klikasz żeby ją zamknąć, to powiadomienia też się zwijają... Na prv reklamy też się wcinają w posty, tak skutecznie, że potrafią popsuć układ wypowiedzi: Tak, mam wyciętą domenę mediago.eu, bo animowane reklamy na poziomie scamu to kolejne przegięcie. 1 godzinę temu, Eathan napisał: Może warto iść w stronę konta patrona... Jakiś abonament miesięczny i znikają wszystkie reklamy? Pytanie ile osób by chciało zapłacić, ile faktycznie potrzeba do utrzymania. Problem taki, że to zmniejsza wyświetlenia reklam, co przekłada się na mniejszą atrakcyjność, co pewnie skutkuje mniejszymi wpływami. 2 Cytuj
Mentos Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia Czasu mało, z żadka zaglądam z telefonu na forum bo też mało ciekawych rzeczy, ale nie mam żadnych reklam? Wchodzę na Androidzie z FireFoxa gdzie mam ulubione zakładki, jest adblock zainstalowny i czyściutko, pewie dlatego? 1 Cytuj
Root Admin Mieciu Napisano 29 Kwietnia Root Admin Napisano 29 Kwietnia Jednym z rozważanych kierunków jest powrót do prostszych, statycznych form reklamowych oraz wprowadzenie jasnych zasad ich wyświetlania. Jednocześnie chcemy wprost zaznaczyć, że w przypadku wykrycia blokowania reklam dostęp do części treści na forum będzie ograniczony. Reklamy pozostają podstawowym źródłem finansowania utrzymania i rozwoju serwisu. Obecna sytuacja, w której część użytkowników całkowicie je blokuje, wymusza zmiany w sposobie ich prezentacji, co wpływa również na doświadczenie pozostałych użytkowników. Zależy nam jednak na tym, aby reklamy były możliwie najmniej uciążliwe. Dlatego pracujemy nad ograniczeniem najbardziej inwazyjnych formatów oraz poprawą jakości wyświetlanych treści. Równolegle analizujemy alternatywne formy wsparcia, które pozwolą na korzystanie z forum bez reklam dla osób, które nie chcą ich oglądać. Cytuj
zekker Napisano 30 Kwietnia Autor Napisano 30 Kwietnia Tylko nie przesadźcie z tym ograniczaniem dostępu. Są przypadki kiedy nie ma się wpływu na filtrację treści, która jest robiona gdzieś na wyjściu na świat, a nie przez wtyczki blokujące reklamy. Np. w pracy mam takie filtry i czasami jak czegoś szukam w sieci, to trafiam na strony uparcie twierdzące, że blokuję reklamy, ja żadnych adblocków nie mam, więc stawiam, że to filtry na bramie coś blokują i jest to wykrywane jako blokowanie reklam. Cytuj
Root Admin Mieciu Napisano 30 Kwietnia Root Admin Napisano 30 Kwietnia Program pilotażowy został wdrożony. Zarejestrowani użytkownicy powinni widzieć mniej reklam. 2 Cytuj
Eathan Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja @Mieciu to ja jednak stanowczo poproszę o wersję bez reklam w zamian za miesięczny abonament. 2 Cytuj
pecio Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja A ja proponuję aby FR wykupiło Zwifta i w ramach jednego abonamentu był zestaw połączonych uslug 🤣 Mnie obecna forma nie przeszkadza . Z ciekawością obserwuję rozwój FR. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja A ja myślałem że to tylko na moim wspaniałym Chińskim telefonie Forum oszalało i wyświetlały się reklamy w połowie Posta. Jeżeli chcemy darmowe Forum, to nie ma opcji, reklamy muszą być. Natomiast wyświetlanie w połowie Posta to już przesada. Aktualnie jest dużo lepiej. Inna sprawa, że gdyby za jakąś symboliczną kwotę rzędu 5/10zł miesięcznie dało się wyłączyć reklamy, chętnie bym z tego skorzystał. Pytanie tylko czy da się to zrobić per użytkownik. Cytuj
Greg1 Napisano 1 Maja Napisano 1 Maja 11 godzin temu, Mieciu napisał: Program pilotażowy został wdrożony. Zarejestrowani użytkownicy powinni widzieć mniej reklam. Tak, już nie ma reklam w połowie posta. Można powiedzieć, że wróciło do poprzedniej wersji podaży reklam 😁 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi