wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 14 minut temu, Sobek82 napisał: Widzę szukamy jednak MTB, już Kross wypada lepiej https://allegro.pl/oferta/meski-rower-gorski-mtb-kross-level-5-0-r-l-2021-10625675662 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-orbea-mx-20-pd23297/ https://www.centrumrowerowe.pl/rower-sensa-livigno-evo-grey-comp-pd23171/ No to są wszystko rowery porównywalne z Indianą - brak sztywnych osi i tapera, często napęd 1x11 albo 1x12 - też nie dla amatorów ... Co do amortyzatora wolałbym RS30 od jakiegokolwiek Suntoura. 9 minut temu, Sobek82 napisał: Ten jegomość chciał jeszcze chwil temu kupić fiata do 2k, a Ty już o świętych osiach wspominasz Po prostu budżet 4000 to taki niefajny bo ciut więcej i można mieć porządny rower - to budżet na rower o starych standardach ale przyzwoitym osprzęcie. 8 minut temu, Sobek82 napisał: Mam paździerza, Peak'a, Breezer'a również bez sztywnych osi i wiesz co? Jeszcze się nie zabiłem, komfortu, pewności także. Masz racje, stare standardy nie bywaja przyczyną zgonu. I ?
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Stary nie stary i tak za dużo dla wielu wiosennych miłośników dwóch kółek.
spidelli Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 21 minut temu, skom25 napisał: To się w ogóle rozpędza? A służy do tego?
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Wiesz, auta z gaźnikami tez jeżdżą ale kupiłbyś taki ? Co do sztywnych osi - jasne, to ulepszenie bez którego da się żyć. Ale niekoniecznie płacąc 4k. A taper - już nie ma amortyzatorów bez tapera. 2 minuty temu, spidelli napisał: A służy do tego? Niepiszmy koledze o śp fatach bo jeszcze kupi i będzie rozpacz 9 minut temu, Sobek82 napisał: Stary nie stary i tak za dużo dla wielu wiosennych miłośników dwóch kółek. I nie każdy wiosenny miłosnik pozostaje wiosennym miłośnikiem. A i wiosna nie warto przepłacać.
spidelli Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Nie, no ok. Widziałem gościa na plaży na takim rowerze. Turlał się. To naturalne środowisko takiego roweru. Ale czy jest sens kupowania? W Polsce? Nie sądzę. Edyta: Chyba że ktoś mieszka nad morzem. Na rower "cywilny" chyba nie bardzo.
Gość Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 7 minut temu, spidelli napisał: A służy do tego? No bez tego to będzie stał w miejscu NIe wiem gdzie trzeba mieszkać, żeby stwierdzić że koniecznie trzeba mieć rower, który daje radę tylko w piachu.
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 W Livigno Tam jeżdżą po śniegu obok torów biegowych albo dojeżdżają do nich z nartami na plecach
spidelli Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Nad morzem. Plaża albo leśne ścieżki z kopnym piachem. Ew. góry i luźny śnieg (bo takie było chyba ich pierwotne przeznaczenie). Ale wciąż mam podobne wątpliwości
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Był tu na forum taki jeden co robił fatem 100km+ dziennie Wideł, amor bez tapera spokojnie idzie kupić.
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Był, robił, fajne foty wstawiał - pamietam z Kampinosu. Pozytywnie zakręcony. Już go nie ma
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 No nie wstawia już tych fot. Szkoda. Faty potrzebują wyznawców
spidelli Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Cytat Faty potrzebują wyznawców Oj tam, oj tam Taki rower ma jakiś sens, jak się ma odpowiednią piaskownicę w pobliżu. Albo jak się nie ma ale kupuje jako trzeci, jak kabriolet Sam kiedyś myślałem o takim tanim facie ale jednak nie mam piaskownicy w pobliżu a sprzęt musi pracować Nie ma sensu - co już padło - jako podstawowy rower z przeznaczeniem, jak dla Autora wątku. Podkreślam specjalnie, żeby nie było wątpliwości.
m0d Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Tyfon79 napisał: nie widziałeś tego naganiania na Faty tej zimy. Blogery, vlogery aż się paliły Tej? Przecież faty to temat martwy od 3 czy 4 lat :)
keltu Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 @Icon705 Może nie do końca fat ale.. Marin Bikes | 2021 Stinson 1 , na forum mamy już przynajmniej jednego zadowolonego użytkownika. 😉
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 A co się temu Marianowi stało w tylnym trójkącie przy podsiodłówce?
Tyfon79 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 9 minut temu, m0d napisał: Tej? Przecież faty to temat martwy od 3 czy 4 lat Tej bo miałeś jak od wielu wielu lat prawdziwą zimę nawet na nizinach. Promowanie BWB Toudi było wręcz nie smaczne. A czy temat wymarł? Nie miałem tej zimy ani jednej rozmowy podczas wypadku zwykłym fullem w góry by temat szerokich opon nie był tykany. Piszę i zwykłych turystach. Nawet strażnik parkowy w Gorcach był zdziwiony bo zimą w tym regionie częściej te faty widać. Oczywiście sporo to wypożyczalnia a nie świadomy zakup. Fat nie jest zły jako taki ale ma tak wąskie zastosowanie, że to zakup dla maniaków. Nawet nie nadaje się na każde warunki śniegowe i rodzaj śniegu.
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Bo były/są plusy 27.5 i 29 które się też sprawdzają, resztę przejął gravel jako rower do wszystkiego
dovectra Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Mieszacie chłopakowi w głowie. Potrzebuje jak 99% zielonych rowerzystów krosiaka - mtb. Czyli taki x pulser niech bierze najdroższy na jaki go stać. Najwyżej nabije w opony dużo luftu....
Sobek82 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Chłopak zdezerterował jak xx% zakładających temat jaki rower. Zastanawia mnie mnogość tych różnych rowerów jak taki właśnie krosiak to najbardziej uniwersalny rower dla xx% zielonych i pomarańczowych rowerzystów.
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Zdezerterował bo tak naprawdę w ogóle nie jest zainteresowany. Jego pytanie można przetłumaczyć na: "Chcę kupić auto - co radzicie". Tak serio, to wydaje się, że brakuje w FAQ, regulaminie jakiegoś szymelka gdzie ludzie dowiadywali sie jak powinni określać swoje preferencje - miasto/poza miastem, scieżki asfaltowe/utwardzone/piaszczysto-błotniste, czy jak miasto to do dojazdy pracy czy bulwary a jak las to czy utwardzone drogi czy korzenie, jak długie trasy, czy gory a jeżeli tak to cyklotrasy w Czechach czy szlaki piesze a może przygotowane traile, czy jazda bardziej sportowa czy turystyczna, szczupły czy z nadwagą, wysportowany czy nie itd ... Inaczej będą wciąż te same dyskusje poprzerastane bocznymi arabeskami i dyskusje gravel vs XC ...
m0d Napisano 23 Kwietnia 2021 Napisano 23 Kwietnia 2021 17 godzin temu, Sobek82 napisał: Chłopak zdezerterował jak xx% zakładających temat jaki rower. Spora część tematów to szukanie potwierdzenia. Jak się zaczyna drążenie i pytania, to robi się to niewygodne dla pytającego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.