dfq Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Teraz nawet na DDRy i tych 60+ to juz trzeba kupować Varię 🤣 1 Cytuj
Seb Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Nie lubię gdy idę na rower i jak patrzę na pogodę, słońce świeci ptaszki śpiewają i wszystko jest OK a jak już jestem zebrany i wychodzę na przejażdżkę to idą chmury i straszy deszczem Nie lubię jak jadę sobie moim zwykłym rowerem 20-25km/h po ścieżce rowerowej co i tak jest już dość szybko i mnie wyprzedza dostawca jedzenia na jakimś rowerze-odrzutowcu 40km/h+ WTF 2 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Godzinę temu, chester_jds napisał: Nie rozumioem, jaki masz problem z tym, że ktoś za Tobą jedzie? Jeżeli ktoś jedzie Ci 50 cm od opony, czyli ma zerowe szanse na reakcje gdy ja zahamuje, to chyba nie jest to zbyt komfortowe i bezpieczne, prawda? 2 Cytuj
bashey_pl Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia 2 godziny temu, przecietny.kolarz napisał: Co mnie wkurzyło na rowerze? Wychodzę na szosę, ładna pogoda, Google pokazuje wiatr 3km/h. No i super, tylko po jakimś czasie okazuje się że wieje nie 3km/h a chyba 23km/h, a teraz trzeba wracać pod wiatr. O co chodzi z tym wiatrem od jakiś 2-3 lat? Dlatego nie patrzę na pogodę z Garmina. Używam apki WindField na Edku. Tam źródłem pogody mam ustawione AccuWeather. Najbardziej sensowna pogoda w moim rejonie. Ostatnio wiatry powyżej 25-30km/h w porywach 50km i tak pokazuje a źródłowa pogoda Garmina max 10km/h😄 Cytuj
Charvel Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Pogoda z AccuWeather - ROTFL te gówno w minutcastie przy bezchmurnym niebie zapowiada deszcz za 15 minut dla przykładu Chcesz porządną pogodę - meteoblue. Koreluje pogodę z wielu modeli naraz, podaje współczynnik prawdopodobieństwa dla każdej dziennej prognozy. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia meteo.pl i na dobę przed wystarczająco dokładne 1 Cytuj
chester_jds Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia 42 minuty temu, Charvel napisał: Pogoda z AccuWeather - ROTFL te gówno w minutcastie przy bezchmurnym niebie zapowiada deszcz za 15 minut dla przykładu To się tak spsuło z pół roku temu. Wcześniej tak nie wariowało, a teraz rzeczywiście niemal zawsze deszcz... ale nie patrz na bieżącą czterogodzinną tylko cogodzinną trzydniową, wtedy już podaje rozsądnie. Cytuj
zekker Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia Ja ostatnio korzystam z infometeo, komunikaty lotniskowe dają w miarę dobry pogląd na wiatr, do tego agregacja kilku serwisów z prognozami. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Niedziela o 05:13 Napisano Niedziela o 05:13 Typ na czerwonym karbonowym Gravelu, wczoraj około 17 w miejscowości Pęcice pod Warszawą. Jade DDR, a naprzeciwko on gapiący się w telefon. Był tak zajęty że zjeżdżał na moją stronę, mineliśmy się na gazetę i niewiele brakowało żebym musiał zjechać na drogą pod prąd żeby uniknąć wypadku. Najwyraźniej nie zrobiło to na nim wrażenia, bo gdy ja się odwróciłem i krzyczałem co robi, on nadal gapił się w telefon i nawet nie spojrzał czy wszystko jest ok. Cytuj
D1ckSteele Napisano Niedziela o 13:47 Napisano Niedziela o 13:47 ja zawsze drę jape na takich z daleka xD to samo na takich co jadą wolno obok siebie na ddrach 1 Cytuj
bashey_pl Napisano Niedziela o 18:59 Napisano Niedziela o 18:59 Też tak robię. I często spotykam taką jedną co jeździła ze słuchawkami w uszach i do tego wężykiem. Kiedyś mnie tak wi... że podjechałem i praktycznie do ucha się jej wydarłem, żeby spierd... zjechała z środka drogi. Wylądowała w płytkim, suchym rowie wyściełanym trzciną. Od tamtej pory jeździ normalnie. Prawą stroną, bez słuchawek. 3 Cytuj
Tyfon79 Napisano Środa o 10:04 Napisano Środa o 10:04 W dniu 26.04.2026 o 09:31, przecietny.kolarz napisał: O co chodzi z tym wiatrem od jakiś 2-3 lat? Od jakiegoś czasu ktoś tu coś gmera z tą pogodą bo to są już nie przelewki. Kurna wczoraj blisko 150 km głównie rejony Zbiornika Orawskiego i Orawskie bagna i pizgało tak, że jeszcze dziś czuję piach w gębie, oczach. Jest tak sucho a to góry przecież, że po bagnach można przejść suchą stopą. Jeszcze tak zakurzonego roweru, butów, w sumie wszystkiego w życiu nie miałem. 1 Cytuj
pecio Napisano Środa o 10:19 Napisano Środa o 10:19 Pył " glebowy" a w dodatku iglaki się " spuszczają" . Wczoraj rower stał na podwórku i zmienił kolor na żólty . To samo z samochodami. Takie uroki życia na łonie natury. Cytuj
Tyfon79 Napisano Środa o 10:32 Napisano Środa o 10:32 @pecio ja to wszystko wiem ale bez przesady. Leciałem nowo budowaną szutrówką miedzy Chyżnem a Jabłonką w Borach Orawskich czyli bagna to jak byś chciał napełnić choć trochę bidonu brudną wodą to trzeba by się sporo naszukać. Kurna pod kołami czasem 5-10 cm nawet nie piachu tylko czegoś podobnego do cementu. A piekarnik jak w lipcu. Cytuj
KNKS Napisano Środa o 11:17 Napisano Środa o 11:17 To spróbujcie zrobić trening na szosie, kiedy wiatr osiąga, w porywach, 50km/h... 🙄 Cytuj
dfq Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) W dniu 6.05.2026 o 12:04, Tyfon79 napisał: Od jakiegoś czasu ktoś tu coś gmera z tą pogodą bo to są już nie przelewki. Kurna wczoraj blisko 150 km głównie rejony Zbiornika Orawskiego i Orawskie bagna i pizgało tak, że jeszcze dziś czuję piach w gębie, oczach. Jest tak sucho a to góry przecież, że po bagnach można przejść suchą stopą. Jeszcze tak zakurzonego roweru, butów, w sumie wszystkiego w życiu nie miałem. Jest bardzo sucho w lasach. W ub. weekend zrobiliśmy trasę Veleo Przemsza tam i z powrotem (65km, większość po lasach, szutry) - nie pierwszy raz. Dużo ludzi jeździło, wszędzie w powietrzu kurz i pył. Również tak zakurzonego roweru nigdy nie miałem. Z czarnego zrobił się szary, sandały shimano, napęd to samo. Dodatkowo faktycznie, tej wiosny wyjątkowo dużo dni z silnym wiatrem. @KNKS Nie ma rzeczy niemożliwych - biorę wtedy e-gravela i na lekkim wspomaganiu lecę pod wiatr. Najgorszy ten boczny... Edytowane 1 godzinę temu przez dfq Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi