cervandes Napisano Czwartek o 09:44 Napisano Czwartek o 09:44 Wentyle prawie jak presta, ale z uszczelnieniem w stopce, przez co niezaklejające się. Kompozytowe, ultralekkie, przeznaczone dla szos i graveli. Ciekawe czy policja to sprawdza przy kontroli czy ma się na MTB wentyle do gravela 🙃 30USD na ten moment za parę. @Eathan Ty tam lubisz w wentyle się bawić 😁 https://veloprofit.com/wpis/absoluteblack-prezentuje-nowe-ultralekkie-wentyle-tubeless Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 09:57 Napisano Czwartek o 09:57 Jak z "plastiku" to @Eathan samym wzrokiem je połamie .😁 Nie głupi ten pomysł z " czopowamiem " powietrza zwrotnego. Cytuj
Maciorra Napisano Czwartek o 10:09 Napisano Czwartek o 10:09 Czyli nie będzie się dało dolać mleka bez zrzucania rantu opony? To ja podziękuję;) Cytuj
cervandes Napisano Czwartek o 10:16 Autor Napisano Czwartek o 10:16 O tym nie pomyślałem, ale kurde racja! Sam przecież wykręcam wkłady presta żeby dosikać mleka strzykawką z rurką. No to wymyślili Cytuj
uzurpator Napisano Czwartek o 10:19 Napisano Czwartek o 10:19 Shrader - komunizm, rasizm i priapizm. Cytuj
Mentos Napisano Czwartek o 10:49 Napisano Czwartek o 10:49 (edytowane) Dlaczego się nie będzie dało, przece mleko powinno przepłynąć koło tego wichajstra na jak ciśnienia w oponie nie będzie. No chyba że mleko jakieś z wielkimi farfoclami. Edytowane Czwartek o 10:50 przez Mentos Cytuj
Eathan Napisano Czwartek o 11:02 Napisano Czwartek o 11:02 @cervandes aktualnie jestem fanem BBB Core CAP i moim pomysł Schwalbe nie ma podjazdu. Nie trzeba żadnych pompek zmieniać, działa z CO2 bez cudowania, poza tym można na stacji się podładować awaryjnie. A to powyżej ma kilka minusów: jak dolać mleka bez zdejmowania opony? Moim zdaniem nie będzie to ani proste ani wygodne. Może jakaś rurka nakładana na wentyl, ale sam wlot jest ultra mały, tworzywo sztuczne... Nie czuję się przekonany po moich doświadczeniach z CLIK-iem I wreszcie zasadnicza obawa... Na ile rozumiem zamysł to to ma się samo zamykać przez ciśnienie w oponie. Więc rodzi się pytanie: Jak będzie wyglądać szczelność przy niskim ciśnieniu? Zwłaszcza w sytuacji, gdy dociągamy do bazy na kapciu. Nie chcemy pakować dętki bo jeszcze da się jechać ale ucieka mimo różnych czarów. Cieka jestem jaka jest granica przy której to zacznie puszczać bo docisk będzie zbyt mały. Cytuj
KrzysiekCH Napisano Czwartek o 11:27 Napisano Czwartek o 11:27 Wygląda bardzo podobnie jak SC fillmore tylko z karbonu… Sprawdzony system, działa bez zarzutu – mleko można bez problemu wlać przez wentyl jak ma się taką standardową „strzykawkę” z rurką nakładaną na wentyl. Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 12:20 Napisano Czwartek o 12:20 2 godziny temu, uzurpator napisał: Shrader - komunizm, rasizm i priapizm. Ale do Shradera nie przykręcamy SPD'ów 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Czwartek o 13:14 Napisano Czwartek o 13:14 @pecio jak połączysz kropki po częściach, to wyjdzie ci jednak, że pośrednio, ale jednak przykręcamy te SPDki do Shradera🙃 1 Cytuj
KNKS Napisano Piątek o 07:01 Napisano Piątek o 07:01 21 godzin temu, cervandes napisał: Ciekawe czy policja to sprawdza przy kontroli czy ma się na MTB wentyle do gravela 🙃 Jak coś jest dedykowane do graweła, to pod karą śmierci zabronione jest stosowanie tegoż w, o zgrozo, MTB... ☠️ Takim dewiantom powinno się odbierać flanelowe koszule, golić brody i depilować nogi. Do tego dożywotni zakaz wstępu do knajp serwujących wegański ramen i wegetariańskich śniadaniowni / brunchowni 🤣. 20 godzin temu, uzurpator napisał: Shrader - komunizm, rasizm i priapizm. Proste. Najlepsze są sprawdzone rozwiązania. Świńska kiszka + zawór samochodowy wycięty ze starej dętki. Do tego uszczelniacz z zasmażki i smalcu i można śmigać. Jeszcze kompresor do plecaka i w drogę. Cytuj
uzurpator Napisano Piątek o 07:10 Napisano Piątek o 07:10 @KNKS Nie wiem jak ty, ja bym wolał sprawdzony od stulecia do dziesiątek barów/setek psi, standardowy wentyl i dobre mleko, ale każdemu wg fetyszu. @pecio Gwint na wentylu shradera to m8x075 ( swoją drogą, ten sam co na kominach do blatów ), więc kwestia uporu. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Sobota o 05:38 Napisano Sobota o 05:38 Nie jeżdżę na Tubeless, no ale jeżeli rozwiązuje to chociaż jeden problem, to po dopracowaniu może wcale to nie być taki zły pomysł. Ja tylko widzę problem że są to jednorazówki, bez możliwości wymiany wkładu. No i tutaj należy sobie odpowiedzieć na pytanie: Lepiej mieć taki produkt który teoretycznie nie zakleja się mlekiem, ale jest drogi i przy uszkodzeniu do wyrzucenia. Czy... Mieć standardowy wentyl Presta i jak się zaklei, wkręcić nowy za 3zł i ewentualnie przepchać stopkę cienkim śrubokrętem. Ja mimo wszystko wybrałbym opcję nr 2. Tak swoją drogą, AbsoluteBlack to firma słynąca z dość "butikowych" akcesoriów rowerowych. O ich wózku tylnej przerzutki było dość głośno jakiś czas temu. Cytuj
KNKS Napisano Sobota o 07:27 Napisano Sobota o 07:27 Dla mnie jest to marka od "owali", która po zakończeniu boomu na w/w poszla w grafenowe klocki hamulcowe, tytanowe śrubki i inne "wynalazki", w typie wózka HOLLOWcage V2. Nie traktowałbym ich nowości do końca poważnie, Cytuj
Tyfon79 Napisano Sobota o 08:21 Napisano Sobota o 08:21 Sam kląłem jak fix na prestę jak zaczynałem z nią przygodę a dziś jest mi tak obojętna jak nigdy. Wyczyszczenie z mleka to minuta i to raz na długi czas. Nie urwałem też nigdy końcówki. Patent BBB najłatwiejszy, najsensowniejszy jak ktoś faktycznie coś chce konieczne zmienić i tu widać, że ktoś miał z pomysłem łeb na karku. Nie ma rurki nie wlejemy mleka. Czemu mamy nie mieć? Bo jest milion powodów tak jak u mnie ostatnio gdzieś posiałem i znajdzie się jak nie będzie potrzebny. A zwykłą strzykawką wleje się też piorunem i bez problemu do zwykłej presty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi