cervandes Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Wentyle prawie jak presta, ale z uszczelnieniem w stopce, przez co niezaklejające się. Kompozytowe, ultralekkie, przeznaczone dla szos i graveli. Ciekawe czy policja to sprawdza przy kontroli czy ma się na MTB wentyle do gravela 🙃 30USD na ten moment za parę. @Eathan Ty tam lubisz w wentyle się bawić 😁 https://veloprofit.com/wpis/absoluteblack-prezentuje-nowe-ultralekkie-wentyle-tubeless Cytuj
pecio Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Jak z "plastiku" to @Eathan samym wzrokiem je połamie .😁 Nie głupi ten pomysł z " czopowamiem " powietrza zwrotnego. Cytuj
Maciorra Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Czyli nie będzie się dało dolać mleka bez zrzucania rantu opony? To ja podziękuję;) Cytuj
cervandes Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu O tym nie pomyślałem, ale kurde racja! Sam przecież wykręcam wkłady presta żeby dosikać mleka strzykawką z rurką. No to wymyślili Cytuj
uzurpator Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Shrader - komunizm, rasizm i priapizm. Cytuj
Mentos Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) Dlaczego się nie będzie dało, przece mleko powinno przepłynąć koło tego wichajstra na jak ciśnienia w oponie nie będzie. No chyba że mleko jakieś z wielkimi farfoclami. Edytowane 17 godzin temu przez Mentos Cytuj
Eathan Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu @cervandes aktualnie jestem fanem BBB Core CAP i moim pomysł Schwalbe nie ma podjazdu. Nie trzeba żadnych pompek zmieniać, działa z CO2 bez cudowania, poza tym można na stacji się podładować awaryjnie. A to powyżej ma kilka minusów: jak dolać mleka bez zdejmowania opony? Moim zdaniem nie będzie to ani proste ani wygodne. Może jakaś rurka nakładana na wentyl, ale sam wlot jest ultra mały, tworzywo sztuczne... Nie czuję się przekonany po moich doświadczeniach z CLIK-iem I wreszcie zasadnicza obawa... Na ile rozumiem zamysł to to ma się samo zamykać przez ciśnienie w oponie. Więc rodzi się pytanie: Jak będzie wyglądać szczelność przy niskim ciśnieniu? Zwłaszcza w sytuacji, gdy dociągamy do bazy na kapciu. Nie chcemy pakować dętki bo jeszcze da się jechać ale ucieka mimo różnych czarów. Cieka jestem jaka jest granica przy której to zacznie puszczać bo docisk będzie zbyt mały. Cytuj
KrzysiekCH Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Wygląda bardzo podobnie jak SC fillmore tylko z karbonu… Sprawdzony system, działa bez zarzutu – mleko można bez problemu wlać przez wentyl jak ma się taką standardową „strzykawkę” z rurką nakładaną na wentyl. Cytuj
pecio Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 2 godziny temu, uzurpator napisał: Shrader - komunizm, rasizm i priapizm. Ale do Shradera nie przykręcamy SPD'ów 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu @pecio jak połączysz kropki po częściach, to wyjdzie ci jednak, że pośrednio, ale jednak przykręcamy te SPDki do Shradera🙃 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi