Thomass13 Napisano 12 Czerwca Autor Napisano 12 Czerwca Nigdy takich problemow nie mialem z detkami cyclami. Taki problem mialem z detkami Ride Now. Frustrację przy nich mialem taka ze poleciały w śmietnik. Cytuj
bashey_pl Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca (edytowane) @zekker no normalnie, wciskałem zawór palcem, puszczało powietrze. Podłączenie pompki, próba pompowania i nic nie wchodziło . Mogłem się uwiesić całym ciężarem na rączce pompki i ni chu, chu, nie szło. @Thomass13 ten jeden egzemplarz też wylądował w koszu. Ale to miałem jeden taki przypadek na ponad 20 użytych. Edytowane 12 Czerwca przez bashey_pl Cytuj
zekker Napisano 13 Czerwca Napisano 13 Czerwca Jeżeli palcem idzie wcisnąć bez oporu, to nie ma bata, żeby nie pompowało. Obstawiam źle założoną głowicę pompki, jak się krzywo ułoży, to być może coś się blokuje. Raz na jakiś czas mi się tak zdarza ale dosłownie pojedyncze przypadki. Co to za pompka? Cytuj
bashey_pl Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca (edytowane) Coś takiego mam: I problem występował tylko z jedną sztuką. I uprzedzając fakty zawór był prosty, nie był wygięty. Edytowane 15 Czerwca przez bashey_pl Cytuj
zekker Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca Jak nie myliłeś otworu głowicy i problem dotyczył tylko jednej dętki, to jedyne co mi przychodzi do głowy, to niewymiarowy wentyl. Cytuj
bashey_pl Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca Nie, nie myliłem. Być może tak było. Wyrzuciłem tą jedną sztukę bo mnie szlag trafiał. Cytuj
marvelo Napisano Sobota o 00:45 Napisano Sobota o 00:45 W szosowych dętkach RideNow miałem właśnie taki problem jak na poniższym filmie - po jednym sezonie, od strony obręczy (czyli tam, gdzie dętka jest najbardziej rozciągnięta), wiele mikrodziurek, widocznych dopiero w wodzie po mocniejszym napompowaniu. Za dużo tego jest, by to kleić. Już mi się nie chce. Mam jeszcze dwie nowe RideNow, ale na razie założyłem lekki butyl (Kenda Ultralite - 70 g). Na dwóch to 100 g więcej niż TPU, no i ten opór toczenia jednak jakby odczuwalnie większy. Nie wykluczam kolejnych TPU, ale już nie RideNow. Widzę, że na allegro są sporo tańsze szosowe Enlee. Cytuj
Mod Team sznib Napisano Poniedziałek o 17:38 Mod Team Napisano Poniedziałek o 17:38 Tez tak miałem z dwoma Cyclami; porobiły się jakieś mini dziurki, nie do załatania. Reszta jest ok. Widać taka kontrola jakości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi