Thomass13 Napisano 12 Czerwca Autor Napisano 12 Czerwca Nigdy takich problemow nie mialem z detkami cyclami. Taki problem mialem z detkami Ride Now. Frustrację przy nich mialem taka ze poleciały w śmietnik. Cytuj
bashey_pl Napisano 12 Czerwca Napisano 12 Czerwca (edytowane) @zekker no normalnie, wciskałem zawór palcem, puszczało powietrze. Podłączenie pompki, próba pompowania i nic nie wchodziło . Mogłem się uwiesić całym ciężarem na rączce pompki i ni chu, chu, nie szło. @Thomass13 ten jeden egzemplarz też wylądował w koszu. Ale to miałem jeden taki przypadek na ponad 20 użytych. Edytowane 12 Czerwca przez bashey_pl Cytuj
zekker Napisano 13 Czerwca Napisano 13 Czerwca Jeżeli palcem idzie wcisnąć bez oporu, to nie ma bata, żeby nie pompowało. Obstawiam źle założoną głowicę pompki, jak się krzywo ułoży, to być może coś się blokuje. Raz na jakiś czas mi się tak zdarza ale dosłownie pojedyncze przypadki. Co to za pompka? Cytuj
bashey_pl Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca (edytowane) Coś takiego mam: I problem występował tylko z jedną sztuką. I uprzedzając fakty zawór był prosty, nie był wygięty. Edytowane 15 Czerwca przez bashey_pl Cytuj
zekker Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca Jak nie myliłeś otworu głowicy i problem dotyczył tylko jednej dętki, to jedyne co mi przychodzi do głowy, to niewymiarowy wentyl. Cytuj
bashey_pl Napisano 15 Czerwca Napisano 15 Czerwca Nie, nie myliłem. Być może tak było. Wyrzuciłem tą jedną sztukę bo mnie szlag trafiał. Cytuj
marvelo Napisano 20 Czerwca Napisano 20 Czerwca W szosowych dętkach RideNow miałem właśnie taki problem jak na poniższym filmie - po jednym sezonie, od strony obręczy (czyli tam, gdzie dętka jest najbardziej rozciągnięta), wiele mikrodziurek, widocznych dopiero w wodzie po mocniejszym napompowaniu. Za dużo tego jest, by to kleić. Już mi się nie chce. Mam jeszcze dwie nowe RideNow, ale na razie założyłem lekki butyl (Kenda Ultralite - 70 g). Na dwóch to 100 g więcej niż TPU, no i ten opór toczenia jednak jakby odczuwalnie większy. Nie wykluczam kolejnych TPU, ale już nie RideNow. Widzę, że na allegro są sporo tańsze szosowe Enlee. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 22 Czerwca Mod Team Napisano 22 Czerwca Tez tak miałem z dwoma Cyclami; porobiły się jakieś mini dziurki, nie do załatania. Reszta jest ok. Widać taka kontrola jakości. Cytuj
michalr75 Napisano 26 Czerwca Napisano 26 Czerwca Temat dętek TPU z Ali zaraz sam się rozwiąże - już teraz ceny poszły w górę dwa razy i zwyczajnie nie opłaca się kupować. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 26 Czerwca Mod Team Napisano 26 Czerwca Możemy za to podziękować naszej "wspaniałej" Unii. Dobrze, że kupiłem kilka na zapas... Cytuj
michalr75 Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Kij ma zawsze dwa końce - kupując tanio i dużo od chińczyków niejako wspieramy ich mocarstwowe zapędy, a im więcej będą mieli kasy na np zbrojenia tym gorzej dla np Tajwanu, a może i dla nas w dłuższej perspektywie. Cytuj
Eathan Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca @michalr75 można jeszcze spojrzeć na to inaczej. Im biedniejszy kraj tym mniej może stracić, więc ma większe ciągoty by coś sobie wywalczyć machając szabelką. Natomiast im bogatszy tym ma więcej do stracenia i mocno kalkuluje, czy mu się to opłaca. Cytuj
michalr75 Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca @EathanJa na to liczę w przypadku Chin - że wygra rachunek ekonomiczny. Oni śpią na światowej kasie, odwrotnie niż w przypadku ruskich, gdzie wewnętrzny kryzys gospodarczy trzeba było tuszowac wszczynając wojny. W dniu 15.06.2026 o 07:32, bashey_pl napisał: Coś takiego mam: I problem występował tylko z jedną sztuką. I uprzedzając fakty zawór był prosty, nie był wygięty. Polecam tę pompkę, używam od kilku miesięcy. 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 29 Czerwca Mod Team Napisano 29 Czerwca 2 godziny temu, michalr75 napisał: kupując tanio i dużo od chińczyków niejako wspieramy ich mocarstwowe zapędy, Tako rzecze unijna propaganda. Większość europejskich, i nie tylko, firm ma produkcję w Chinach. I tak samo wspierają ich gospodarkę. Tylko potem ich produkt jest sprzedawany z ogromną marżą i jeszcze zyskiem dzielą się z europejskimi rządami w formie podatków. Kupując bezpośrednio u Chińczyka pomijaliśmy tą marżę i to najbardziej Unię bolało, nie jakieś "wspieranie mocarstwowych zapędów". Chiny nie muszą mieć takich zapędów, oni już są mocarstwem. 3 Cytuj
michalr75 Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca @sznib Trudno się też nie zgodzić z tym co napisałeś. Cytuj
lewocz Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Ta sprawa nie jest zero-jedynkowa bo jest dużo bardziej skmplikowana. Handel od początku świata opierał się na pośrednikach i to wcale nie jest nic złego. Myto, czy cło to nie jest wynalazek uni europejskiej. W 19 wieku europa kupowała bawełnę za tanie piniądze z ameryki..bo produkcja była tania. Ktoś kto choś trochę zna historię to wie dlaczego było tanio. Nie wiem jak jest teraz w chinach, nie wiem w jakich warunkach pracuję i ile zarabiają tam ludzie ale coś mi się wydaje, że koszty pracy są tam dużo niższe niż w europie. Bo europejczycy chcą dużo zarabiać...ale mało płacić. Miłe złego początki...już w czasie pandemii okazało się, że nawet głupie maseczki i rękawiczki robimy w chinach. Oni zwsze będą mieli taniej, tylko czy to dobrze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi