spidelli Napisano 11 Lipca Napisano 11 Lipca Ze zwrotem problemu nigdy nie miałem, fakt że procedura jest zniechęcająca, w porównaniu np. do Allegro - 2 kliki i mazak do wypisania kodu na pudełku vs. drukowanie i odręczne wypełnianie formularza.... CR ma już jednak chyba 4 sklepy stacjonarne, mam blisko do jednego z nich, więc zwracam tam, bo za leniwy jestem na te kartki... 1 Cytuj
Janusz56 Napisano 11 Lipca Napisano 11 Lipca Jak zamawiasz przez internet to juz nie mozna zwracac stacjonarnie, przynajmniej wedlug tego co jest na stronie w zaaktualizowanych warunkach zwrotu/wymiany. Cytuj
spidelli Napisano 11 Lipca Napisano 11 Lipca (edytowane) A kiedy była aktualizacja? 26 czerwca wyjąłem dwa komplety pedałów z paczkomatu, 2 - 3 dni później oddałem je w CR we Wrocławiu, 1 lipca miałem zwrot na karcie... Może zbyt gorliwie czyszczę pocztę ale nie zarejestrowałem takiej zmiany regulaminu/wzmianki o tym - co nie oznacza, że nie masz racji i faktycznie coś spaprali od tego czasu... Edytowane 11 Lipca przez spidelli 1 Cytuj
zekker Napisano 12 Lipca Napisano 12 Lipca Jana przełomie marca i kwietnia zwracałem. Kupione przez internet, a zwrot w stacjonarnym z wypisaniem wszystkiego na miejscu (zrobili to na komputerze, ja tylko podpisałem). Regulamin faktycznie nie do końca zrozumiale napisany, w zasadzie nie daje możliwości zwrotu w sklepie, ale nie miałem problemów. Poczty nie czyszczę i też nie widzę zmiany w regulaminach. Jak są wątpliwości, to najlepiej podejść i zapytać lub inaczej się skontaktować. Cytuj
spidelli Napisano 12 Lipca Napisano 12 Lipca W sklepie oddawałem co najmniej 3 - 4 razy, ostatnio tak jw. i dokładnie z taką procedurą jak @zekker opisuje. Z reguły są to dwa pytania - nr zamówienia i prośba o przedstawienie się. Ja kilka razy obszedłem upierdliwą procedurę zwrotu danego sklepu - niektórzy sprzedają równolegle na Allegro a tu wiecie jak jest. Chyba Skalnik był ostatnim pacjentem. Kupiłem 3 pary butów do przymiarki i mimo że we Wro są 3 sklepy, to szybciej było wrzucić w karton, opisać kodem i wsadzić w paczkomat. Cytuj
wr81 Napisano Środa o 22:57 Napisano Środa o 22:57 Za 7 dni otwarcie sklepu w Krakowie. https://www.centrumrowerowe.pl/salon-stacjonarny/krakow/ Cytuj
chudzinki Napisano Czwartek o 07:35 Napisano Czwartek o 07:35 Gorszego miejsca nie mogli znaleźć 😛. 1 Cytuj
Przecietny Napisano Czwartek o 08:58 Napisano Czwartek o 08:58 (edytowane) Niby tak wszystkie zakupy w sieci, bo łatwość, bo wysyłka itd a centrum jak i sprint co chwilę otwierają sklepy stacjonarne w kolejnych lokalizacjach. W wielu przypadkach handel przechodzi z ulicy do sieci ale jak widać z sieci na ulice też. Edytowane Czwartek o 08:59 przez Przecietny 1 Cytuj
Mandoleran Napisano Czwartek o 11:12 Napisano Czwartek o 11:12 Brakuje takich sklepów stacjonarnych skupionych tylko na rowerach, małe sklepiki nie mają często w swoich ofertach asortymentu co nas interesuje. Mam nadzieje że zawita kiedyś do Katowic czy innego sąsiedniego miasta, bo nie ma tak jak w sklepie się przymierzyć, pomacać, zobaczyć. Cytuj
Greg1 Napisano Czwartek o 11:24 Napisano Czwartek o 11:24 Cytat bo nie ma tak jak w sklepie się przymierzyć, pomacać, zobaczyć I później zamówić w sieci 😁 Cytuj
marcin_ostrów Napisano Czwartek o 11:31 Napisano Czwartek o 11:31 No ale małe sklepiki mają ciepło teraz ... Cytuj
wr81 Napisano Czwartek o 18:50 Napisano Czwartek o 18:50 11 godzin temu, chudzinki napisał: Gorszego miejsca nie mogli znaleźć Punk widzenia zależy od puktu siedzenia, ode mnie 7 min na rowerze 😝 @marcin_ostrów W sumie jak liczę sklepy rowerowe w tym skupisku komercji wszelkiej to mamy: - Trek Dobosz w Cinema City - Windsport (Scott) -isport (Cannondale, GT i Kross z tego co pamiętam) -Romet (dawniej ProRowery) -Rowmix Specialized Concept Store -Kellys e-store - chyba tylko elektryki więc nie wiem czy liczyć Oprócz tego oólnosportowe z rowerami w asortymencie -Decathlon -Intersport Oprócz tego sklepy inne z rowerami (jakimiś) w asortymencie . - Media Expert (jest osobny kontener rowerowy) -Carrefour.... 1 Cytuj
Tyfon79 Napisano Czwartek o 19:47 Napisano Czwartek o 19:47 Wreszcie coś sensownego na to zadupie krakowskie się przeniosło i to nie na północy tylko południe miasta. Coś niebywałego bo rzut beretem od mojej chaty. 1 Cytuj
zekker Napisano wczoraj o 06:29 Napisano wczoraj o 06:29 22 godziny temu, chudzinki napisał: Gorszego miejsca nie mogli znaleźć 😛. W Gdańsku też nie jest jakaś super. Po sąsiedzku z wysypiskiem śmieci, w centrum handlowym, które w wolne dni jest wiecznie zakorkowane (na prawie wiecznie ). Cytuj
Tyfon79 Napisano wczoraj o 09:05 Napisano wczoraj o 09:05 Mieli się zadokować na Krakowskim Rynku czy jak? Mają lokalizację w doskonałym miejscu komunikacyjnym, zupełnie bez jakichkolwiek problemów z parkowaniem. Gdyby mieli opcję na potestowanie sprzętu to za rogiem Lasek Tyniecki, Trupi albo trasy w Myślenicach z pół godzinnym dojazdem autem. Nie ma lepszej lokalizacji w PL. Cytuj
DyktaTusek Napisano wczoraj o 09:17 Napisano wczoraj o 09:17 21 godzin temu, Greg1 napisał: I później zamówić w sieci 😁 Nieprawda, jak będą mieć dobre ceny tak samo jak w sieci, a myślę takie będą mieć założenie to wolę kupić w stacjonarnym, choć wiadomo 99% kupuję w sieci 😉 1 Cytuj
KNKS Napisano wczoraj o 10:15 Napisano wczoraj o 10:15 (edytowane) 15 godzin temu, wr81 napisał: -Rowmix Specialized Concept Store Pamiętam jak kiedyś telepałem się do tego śmiesznego kicimentu żeby przymierzyć się do Tarmac'a. Spodziewałem się jakiegoś hiper salonu, w końcu Specialized Concept Store, a tam jakiś smutny, pusty sklepik przy Zakopiance, gdzie tłusciutki ignorant dał mi do przymiarki Crux'a w rozmiarze M, zamiast Tarmac'a w rozmiarze L i gadał żeby brać to co jest, bo zaraz nie będzie 😂. Na pytanie kiedy będzie dostępne to co chce, obiecał zadzwonić, a ja głupi czekam już ze 2 lata 😄 Tak mi się przypomniało odnośnie sklepów stacjonarnych. Sorry za OT 😁. Dla mnie CR robi dobrą robotę. Nic nie zastąpi szerokiego asortymentu dostępnego "na miejscu". Można się na spokojnie przymierzyć, zrobić sobie fitting, wymienić siedzenie/mostek czy zamontować pedały, koszyki lub Garmin'a. Szczerze kibicuje. Edytowane wczoraj o 10:29 przez KNKS Cytuj
wr81 Napisano wczoraj o 10:19 Napisano wczoraj o 10:19 3 godziny temu, zekker napisał: W dniu 16.10.2025 o 09:35, chudzinki napisał: Gorszego miejsca nie mogli znaleźć 😛. W Gdańsku też nie jest jakaś super. Po sąsiedzku z wysypiskiem śmieci, w centrum handlowym, które w wolne dni jest wiecznie zakorkowane (na prawie wiecznie ). @chudzinki raczej chodzi o stronę miasta i chyba wolałby przy IKEI albo Factory A co do sklepu w Gdańsku i zapachów tam to potwierdzam, przy chyba 2/3 moich wizyt tam śmierdoliło niemiłosiernie...Morski Park Handlowy i świeże morskie powietrze LOL .Masakra największa jak widzę tam te wszystkie nowe bloki wybudowane w tym rejonie.. Godzinę temu, Tyfon79 napisał: Mają lokalizację w doskonałym miejscu komunikacyjnym, zupełnie bez jakichkolwiek problemów z parkowaniem. tutaj można się przyczepić bo sam Solvay jako taki ma akurat mały parking na dachu tylko, dlatego żaden spożywczy tam się nie utrzymał i nie utrzyma i generalnie to centrum jest dość podupadłe... @DyktaTusek @Greg1Trzeba przyznać że CR miewa ceny na wybrane produkty konkurencyjne do np. niemieckich outletów. Pytanie czy będą też rozwijać sekcję wyprzedażową - poniżej fotki z Wrocławia z bardzo szybkiej wizyty tuż przed zamknięciem... 1 Cytuj
Tyfon79 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @wr81 no tak ale po drugiej stronie ulicy masz ogromny parking tamtejszego centrum handlowego, Deca i tak dalej. Co do reszty to nadal chcę pomacać choćby rower przed kupnem, kupić nawet awaryjnie konkretne opony do enduro w Krakowie to nierealne często albo inną część jak padnie. Przymierzyć i kupić buty... Jak w pi..zdu zamknie się z 80% dotychczasowych sklepów to wielu gorąco zapragnie czegoś takiego jak CR. Byle tylko mieli asortyment. Nie wiem, nie byłem wiec sam jestem ciekaw jak to będzie. 1 Cytuj
Mandoleran Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu W dniu 16.10.2025 o 13:24, Greg1 napisał: I później zamówić w sieci 😁 Niekoniecznie, jak dobra cena to jak najbardziej kupić. Wielu chce pomacać choćby rower przed zakupem, zobaczyć najzwyklej w świecie jak wygląda. Przymierzyć ciuch, kask, okulary, buty czy dobrze to wszystko leży , z tym właśnie mam największy problem a wierz mi że wolałbym nawet nieco wydać więcej niż szukać i tracić czas po internetach i odsyłać bo jednak nie pasuje. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi