Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wyrób fitnesso podobny, ostatni z nabytków, rozmiar 23", zardzewiały łańcuch, pedały, przednia przerzutka która nie reagowała na ruch manetką, po spsikaniu wd40 trochę zaczęła chodzić, tylny hamulec bez oleju w przewodzie, szybko zalany żeby dało się hamować, tarcze I klocki uwalone w oleju. Poskładałem, obniżyłem mostek i pojechałem nim nad jezioro, jak hamowałem z górki to całą plaża mnie słyszała i ludność zatykała uszy i wykrzywiało im twarze w dziwnym grymasie 🫠😉 Ale jeździ się dobrze, zostaje w moim ekwipunku rowerów i będzie rzeźbiony 🙃

20250817_204709(1).thumb.jpg.802c3beda43d79b96fdf57262acf4d98.jpg

Pozdrow'er 😘

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

Na szwedzkich kamlotach peklo mi pedalo, wiec kupilem nowe. Wprawdzie sa wieksze, ale ze dwa razy ciezsze od poprzednich

platformy.png.713c6bea84735a31d83ec9b33dc1dde6.png

Worki na wode. W satrym zlamal mi sie zawor, a i worek mial juz swoje lata wiec woda smakowala jak ze straej beczki. Macie jakies patenty jak to myc i suszyc skutecznie?

woreknawode.png.ba181dd70af9591051199244641f210a.png

Poniewaz mam dosc malo miejsca na remont roweru, a czeka mnie remont generalny zawieszenia, sprawilem sobie stojak serwisowy.

stojakrowerowy.png.a9d85552d8de2268aae826ef0b7c076f.png

Edytowane przez JWO
  • +1 pomógł 2
Napisano

@JWO 

Cytat

Macie jakies patenty jak to myc i suszyc skutecznie?

Bukłaki Deutera, lub podobne zamykane listwą, a nie na zakrętkę. Do suszenia wkładasz coś do środka  - ja miałem konstrukcję z cienkiego drucianego wieszaka na ubrania - bukłak był otwarty i suszył się błyskawicznie. Na rurkę moim zdaniem nie ma patentu - nigdy dobrze nie wyschnie i w końcu coś w niej wyrasta, dlatego prawie nie używam obecnie bukłaka:)

Napisano
5 minut temu, Maciorra napisał:

zamykane listwą, a nie na zakrętkę.

Teraz to mowisz :D :D :D 
Tak pomyslalem moze wsypanie ryzu (jest higroskopijny) pomoze. Potem mozna ryz ugotowac :P 

• Haha 1
Napisano (edytowane)
19 minut temu, Maciorra napisał:

Na rurkę moim zdaniem nie ma patentu

Akurat nie w bukłaku (bo nie nam) ale w ekspresie do kawy rurkę wewnątrz czyszczę drutem wyjętym z kabla elektrycznego 3x1,5 (w bukłaku jest grubsza rurka więc można użyć grubszego drutu): obrałem jeden przewód z izolacji, na jeden koniec nakładam urwany kawałeczek gąbki do mycia naczyń i takie coś przepycham przez rurkę

Edytowane przez Greg1
  • +1 pomógł 1
Napisano

Na rurkę dobrze się sprawdzają płatki kosmetyczne i kawałek sztywnego drutu. Czyściłem tak co prawda węże od akwarium, ale w sumie co za różnica.

Klucz dotarł.
IMG_20250819_135234.thumb.jpg.ead11efd5ef950e33df101991f78b6a0.jpg

Wygląda przyzwoicie, ale nie wróżę mu aż tak długiego życia, jak ten Lifu poniżej, który jest ze mną z 30 lat i nadal dzielnie walczy.

IMG_20250819_135257.thumb.jpg.dd6c33a4aecdc17eb54f1243a0c009e8.jpg