Nemrod82 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Nowa elektroniczna grupa napędowa do MTB i graveli - ROTOR Uno https://share.google/ApllVRR0qxRrMtnw6 Czyli Wheeltop po zakupie Rotora zaczyna sprzedawać swój sprzęt ubrany w nowe piórka. Jak się zresztą wszyscy spodziewali. 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Szkoda tylko, że ceny butikowe więc nie będzie to żadną konkurencją dla masówki SRAM i Shimano. Cytuj
grzech1991 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu ja tam widzę same minusy, - drogo, tylna przerzutka koło 2000 zł. I to nawet nie chodzi o samą cenę, ale ona się przecież zużyje, po 2000-3000km pewnie. To 1 zł za km / cholernie drogo wg. mnie - ciężej - kolejna rzecz do ładowania - na tyle ile oglądałem wheeltop ma opinie słabej przerzutki Tymczasem m5100 + kółka alu 90-100 zł. 30g więcej względem XT. Cytuj
Nemrod82 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Jak przerzutka miałaby się zużyć po 2-3k km ? 🙈 Gdyby tak było tu musiałbym kupować 4-6 przerzutek na sezon 😂. Kółka aluminiowe do przerzutki ? Żadnych korzyści tylko generują większy hałas. 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @grzech1991 m5100 + kółka alu to faktycznie GRZECH Cytuj
grzech1991 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Nemrod82 napisał: Kółka aluminiowe do przerzutki ? Żadnych korzyści tylko generują większy hałas. aluminium jest trwasze od plastiku + łożyska maszynowe 2 godziny temu, Nemrod82 napisał: Jak przerzutka miałaby się zużyć po 2-3k km ? 🙈 u mnie ma luzy Cytuj
Dokumosa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Pozory mylą. Alu kółka mają przeżywalność około 4-5x mniejszą niż oryginalne nylonowe. Łożyska maszynowe masz np. w kółkach od RD-M8100 kosztujących ~40zł. Sprawdzałem w praktyce kilka razy, w różnych latach, rowerach, przerzutkach i na różnych organizmach. Kółka alu w przerzutce to zło. Przerzutka M5100 to bardzo przyzwoita przerzutka 10-12s - warunek konieczny - smarować główny pivot raz na sezon. Mam takie dwie, które mają ponad 10kkm i nadal jeżdżą na oryginalnych kółkach nylonowych na łożyskach ślizgowych. Edytowane 1 godzinę temu przez Dokumosa Cytuj
Nemrod82 Napisano 47 minut temu Autor Napisano 47 minut temu Ceny europejskie 😅. Widać na czymś muszą sobie odbić kasę zainwestowaną w Rotora. Na ali wypuścili kilka dni temu podróbkę srama za mniej niż tysiak: https://a.aliexpress.com/_EJlyBVU Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi