tobo Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 Czy ktoś z was kupił cokolwiek w tym sklepie? Szukam opinii na temat ich działalności. Te łańcuchy są w dobrej cenie, pytanie na ile "legalny" towar mają oni w ofercie. https://rowerek.pl/product-pol-11396-Lancuch-KMC-X9-73-9-rzedowy-bez-opakowania.html Cytuj
Mihau_ Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 Zamawiałem wielokrotnie, zawsze bez problemów Na all też sprzedają W biosternie masz taką samą cenę i sklep również legitny https://biostern.abstore.pl/lancuchy-i-spinki-lancuch-kmc-x9-x116-szary-oem,c70,p9421,pl.html Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 rowerek.pl jest ok. Możesz śmiało robić zakupy. Cytuj
RabbitHood Napisano 30 Sierpnia 2024 Napisano 30 Sierpnia 2024 już trzy KMC u nich brałem - chociaż kiedyś mnie zabili, jak przyszedłem do sklepu i dowiedziałem się, że graty są tam droższe i miła pani poradziła,k żebym zamówił przez internet... W sumie nie wiem, czy KMC się zepsuł czy faktycznie dostali jakąś lewiznę, ale ostatni posłużył mi najkrócej. Cytuj
seba8121 Napisano 30 Sierpnia 2024 Napisano 30 Sierpnia 2024 Ja często od nich przez allegro zamawiam. Łańcucha może nie brałem, ale inne części jakie miałem były okej. Cytuj
TheJW Napisano 30 Sierpnia 2024 Napisano 30 Sierpnia 2024 Jeden z moich sprawdzonych i ulubionych sklepów, wiele razy robiłem zakupy, śmiało mogę polecić. Cytuj
Rafał87 Napisano 30 Sierpnia 2024 Napisano 30 Sierpnia 2024 kupowałem u nich kmc x11, problemów z nim nie miałem. Cytuj
NerfMe Napisano 13 Września 2024 Napisano 13 Września 2024 Ja też wielokrotnie tam kupowałem, czy na stronie czy przez allegro, zawsze szybko i bez problemów. Cytuj
wojtasin Napisano 13 Września 2024 Napisano 13 Września 2024 Kilkukrotnie robiłem zakupy (klamki do fałek, kasety, łańcuchy, przerzutkę) do tej pory bez żadnych problemów. Cytuj
Daniel2030 Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Miałem ze sklepem rowerek dzisiaj takie niemiłe doświadczenie. Zakupiłem u nich całe koło DTSwiss zaplatane i poprosiłem by mi jeszcze założyli kasetę którą wybiorę u nich. Przesyłka dotarła ok. Jednak popełniłem karygodny błąd nie mierząc trójkąta ramy bo byłem przekonany, że ma 135, tak jak nowe koło. Jednak ma 130 i jest aluminium. UPS. Zadzwoniłem i próbowałem sie dogadać, bo i tak chce kupić nowe koło. Pani była tak uparta i twierdzi że używanych nie przyjmują, bo to założona już kaseta a oni jej nie sprzedadzą. ja na to, że skoro mają całe koła to tam też są włożone części. Jednak Pani twierdzi, że ja mogłem używać i nie ma pewności, bo to już zmontowane koło i kaseta itd. Tłumacze jej kilka razy, że nie jest używane bo nawet mi nie wejdzie, a skoro obręcz z piastą się sprzedaje, to czemu z kasetą nie? Ona jakby tego nie słuchała. Bardzo mało elastyczna, mimo próśb żeby się dogadać i inne warianty nie dało rady. Nie polecam. Wiem, że są tam fachowcy, ale to nie zmienia faktu, że klient po czymś takim nie wróci. Są tańsze sklepy i też montują. Cytuj
RafalxM Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja wzruszające.. aczkolwiek - kupiłeś nowy produkt przez internet, masz prawo do zwrotu w ciągu 14 dni. Wysyłasz paczkę na swój koszt - załączasz odstąpienie od umowy (dla siebie dokumentujesz zdjęciami towar/odstąpienie), sprzedający ma obowiązek zwrócić Ci kwotę za towar i najtańszą dostępną w sklepie przesyłkę. To czy pomniejszą wartość zwracanej kwoty za towar to inna sprawa, chociaż na ich miejscu wolałbym nie narażać się na sprawę z UOKiK . Wszystko to z założeniem że nie ma żadnych śladów używania/nie montowałeś tego koła . Dokładnie taka sama sytuacja jakbyś kupił cały rower - też ma wiele części. Jeśli jednak towar ma ślady używania to po prostu pomniejszenie wartości należałoby przyjąć na klatę, sprzedawca nie ma jednak możliwości odmowy zwrotu. Cytuj
wolek Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Raczej nie zadziała bo ten zestaw został przygotowany na życzenie klienta. Cytuj
RafalxM Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Zadziała, nic nie było wytwarzane na zamówienie , to składak z gotowych części. Plus poprawka, nie UOKiK tylko Rzecznik praw konsumenta . Takie jest moje zdanie i normalnie bym zwracał, a na miejscu sklepu po prostu bym potraktował sprawę uczciwie, jeśli nie ma śladów używania to nie robił problemów. @Daniel2030 najszybciej dowiesz się dzwoniąc do Rzecznika praw konsumenta - wytłumaczą Ci jak wygląda Twój konkretny przypadek. 1 Cytuj
pecio Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja (edytowane) Jeżeli towar a w tym wypadku koło było składane na indywidualne życzenie klienta to taki towar nie podlega zwrotowi w ustawowych 14 dniach . Tego nawet Rzecznik nie przeskoczy . Takie prawo. Jak się coś zamawia to należy dziesięć razy sprawdzić a dopiero potem to uczynić. Wylewanie żali na sklep gdzie klient ewidentnie dał pupy dla mnie jest nie na miejscu. Edytowane 19 Maja przez pecio 1 Cytuj
RafalxM Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Ty uważasz że masz rację, ja uważam że mam rację - a rację będzie miał Rzecznik, dlatego najlepsza opcja dla klienta to zadzwonić i się zapytać 1 Cytuj
itr Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Może wystarczy zmienić endcapy? Co to za piasta? Może jest możliwość konwersji ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi