CannodaleRider Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam, mam okazję kupić od przyjaciela Foxa 40, po taniości, z 2008r. Problem jest w tym, że górne golenie mają sporo rysek, i w jednym miejscu golenie są wytarte aż do srebrnej powłoki. Słyszałem o anodowaniu górnych goleni w specjalnych zakładach... Szukałem używanych, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć.... Podsumowując: 1. Kupno Amortyzatora FOX FACTORY FOX 40 2008. 2. Rozebranie. 3. Odesłanie goleni górne na anodowanie/kupno używanych zamienników Foxa. 4. Malowanie goleni dolnych na kolor czarny. 5. Oklejenie Foxa nowymi naklejkami. 6. Zabezpieczenie folią. Jeśli komuś chce się poszukać, lub jeśli ktoś ma/wie gdzie kupić golenie, to proszę śmiało pisać/podlinkować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) To jeszcze dopisz sobie wymiana ślizgów. Ps. Wstawiłeś zdjęcia dwóch różnych amortyzatorów. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez radomir82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CannodaleRider Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Wiem, przypadkowo, ostatnie zdj. Chodzi o tuleje slizgowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Poczytaj dokładnie poniższy temat. Może autor Ci pomoże: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Grudnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 tak, tuleje ślizgowe do wymiany bo będzie jeszcze gorzej. Teraz kwestia czy to się jeszcze opłaca? Zrób serwis i zostaw sobie ten widelec na dozywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CannodaleRider Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Chcę ten widelec doprowadzić do stanu użyteczności, czy jak powiem, że jestem w stanie zgarnąć tego foxa za 400zł to będzie opłacalne? Myślisz, że w 1000 bym się zamknął? Zależy ma na stanie: Prawie igła 9/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 A może anodowanie u @ACTIVIA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CannodaleRider Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 W sumie jeszcze nie jestem pewien czy go kupię, czy może np. 36 w podobnym stanie... Chciałbym się na przyszłość dowiedzieć czegoś o anodowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endurooman Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Obczaj mój temat, dzisiaj wstawiłem porównanie jak wygląda moja anoda po sezonie(na 1 stronie tematu są zdjęcia przed anodowaniem gdzie goleń była wytarta aż do aluminium) . Anodowanie to bardzo prosta czynność, ale wymaga dużo dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Pozdrów przyjaciela, który to w ogłoszeniu napisał, że Fox jest po serwisie. Życzę mu aby nikt z daleka nie jechał po ten rower, bo atmosfera może być gorąca jak te lagi zauważy. https://www.olx.pl/oferta/trek-session-8-dhfox-40-zee-CID767-IDxeFfL.html#4b50f40c12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Jeżeli zdjęcia z pierwszego posta są rzeczywiście zdjęciami roweru z ogłoszenia, to mamy Polskie "Cebulactwo" w pełnej okazałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Wichu Ci go uratuje i pojeździ on 5 lat. Dodatkowo zrobi to w miarę tanio. Edytowane 20 Grudnia 2018 przez Chleje24na7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi