Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

…cholera, niestety nie znalazłem zdjęcia ale pani Krysia gra na didgeridoo.  Taki flet plus ;)

A póki co pojechałem 11km na stacyjkę w lesie żeby się dostać do Wielkiego Miasta, tramwaj nie nadjechał, zatem 1h40m lasami i polami do Średniego Miasta i czekam na połączenie.  

IMG-4606.jpg

• +1 pomógł 9
Napisano

Załatałem dętkę w crossie (i Krossie) żony. W sumie mogłem ją (dętkę, nie żonę) wymienić, ale postanowiłem przyoszczędzić na żonie (i dętce) 😁 i sprawdzić, czy łatki w dzisiejszych czasach mają sens.

IMG_4715.jpg

• +1 pomógł 1
  • Haha 4
Napisano (edytowane)

Kupiłem sobie ostatnio chińskiego gimbala. Opowiedziałem o tym ojcu (lat 77) i powiedział, że pierwszy raz o czymś takim słyszy. Dziś zapytał mnie, czy już testowałem tego dildola i jak się sprawuje w filmowaniu. No cóż, nakręciłem nim jakiś tam widoczek, ale skoro to dildol, to może inny gatunek powinienem spróbować... 😄
Próbka z dildola, znaczy z gimbala, poniżej. 

Edytowane przez elkaziorro
  • +1 pomógł 3
  • Haha 3
Napisano

W drodze z pracy,  na miejskim rowerze jechałem po płaskim na pewnym odcinku 39,8km/h. A to dzięki dostawcy jedzenia na najwyraźniej odblokowanym elektryku. Za tym pudłem był taki draft, że nawet się nie zasapałem. 

• +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

^^^

Apropo inżynierów i doktorów z paszodostarczeń. Wciąż nie rozumiem czemu ci kretyni na elektrycznych ulepach, nocą nie włączają świateł. Nawet odblsków brak, oczywiście ubrani na ciemno i kominiarka na łbie ale kask jest. O co chodzi, bo widzę żę ośwetlenie mają? Ja nie korzystam w ogóle, ale czy oni na pewno rozwozą żarcie?

Edytowane przez DyktaTusek
Napisano (edytowane)

A w kwesti 'dziś robienia rowerowego'. Świeże ujeżdżanko nowej opony Cinturato Gravel M, na razie 100km. Strasznie trudno 50kę było gdzieś w ver. Classsic znaleźć. Z Litwy ściągałem 😉 Jak na gravelową oponę ciężka, lekko ponad 700g. Ale ścianki grube jakby do DH była, bieżnik też konkretny. Na wewnętrznej 24mm ma te 50-51 szerokości. Na razie na przód, ale na tył jak zetrę obecną to taką samą dokupię. Po kilku terenowych jazdach jest super, fantastycznie trzyma, można zejść z ciśnieniem przy takich ściankach. Warto te frycowe 150g 'zapłacić', zwłaszcza że podejrzewam będzie na dobicia o wiele wytrzymalsza, a snejków na oponach gravelovych z mlekiem oczywiście trochę zrobiłem. Co ciekawe po twardym szutrze czy asfalcie zaskakująco lekko idzie. Nie wiem jeszcze co będzie na mokro. A porównanie do wcześniejszej przedniej Cinturato RC 45mm mam na świeżo, na tyle jeszcze mi ta RC 45mm została.

image.png.d0e642fdef2ed69c2b286c17b502008d.png

Edytowane przez DyktaTusek
  • +1 pomógł 5
Napisano

Odgruzowywałem bicykla.  Ciekawe, czy takie indywidua u dentysty zioną menu z całego tygodnia plus odorem z kebsa a u szewca zostawiają łajno na podeszwie i mokry pot na wkładce?  
Plus 100 się należy 😎

IMG_4724.jpeg

• +1 pomógł 3
  • Haha 3
Napisano (edytowane)

Ogranicz przerzucanie o połowę, dociągniesz do 2tyś 😁

Ja lampkę naładowałem, ale chyba ograniczać w nocy jej używania nie będę 😁

Edytowane przez smw44199
  • +1 pomógł 1
  • Haha 5
Napisano

Kontrola mleka i zmiana zaworków na Clik - 6 kół - pompowanie ręczne.

Aktualizacja softu - dwa e-bike (nadal podłączanie laptopa do roweru wydaje się surrealistyczne)

Instalacja zaworków odpowietrzania do FOXa 2 widelce.

Bolt check.

Wymiana łańcucha x1(piękny oil slick - to właściwie robiła sama córka)

Kontrola sag 2 razy 3

Psiknięcie sobie Disk Cleanerem w twarz - raz, nadal widzę. 

• +1 pomógł 5
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

I po tych wczorajszych pracach dziś pełna radość - dzień na Jeleniowskich Ścieżkach. W ten weekend zaczął tam się sezon. Naliczyliśmy 28 samochodów. Podjechaliśmy 6 razy (ja i żona na ebike, córka na analogu). Piękna pogoda, śpiewające ptaki i dużo, dużo kamieni. 

View recent photos Medium 3.jpeg

Edytowane przez Wojcio
  • +1 pomógł 2
Napisano

Okleiłem koła w grawelu taśmą do obręczy tubeless - oryginalnie była tam taka gumowata opaska, która nie była przyklejona i czasem się przesuwała i otwory pod szprychy przecinały mi dętki. Kupiłem taśmę Stan's, taką:

Screenshot_2026-03-29-15-44-14-265_pl.allegro-edit.thumb.jpg.13ece9f70370040ba0a759890b5dc158.jpg

i ta taśma to totalna porażka, sztywny, nieukładający się kawał plastiku. Kleiłem już kiedyś felgi taśmą Schwalbe i tamta taśma była rewelacyjna, taki jakby zagumowany materiał, bardzo elastyczna, idealnie układająca się wewnątrz felgi a ten Stan's to porażka, szkoda pieniędzy, odradzam. Może to jakaś chińska podróba bo kupowałem na Allegro 🤔. Miał ktoś może kontakt z tą taśmą? Czy też była taka sztywna i plastikowa?

Napisano (edytowane)

@chester_jds oklejałem z okazji problemów z przesuwającą się taśmą.

@smw44199 ostatnio kupowane przeze mnie taśmy izolacyjne też są mocno "plastikowe", już dawno nie udało mi się kupić fajnej, elastycznej taśmy izolacyjnej. Jeśli znasz fajną, elastyczną taśmę to daj znać, chętnie kupię do zastosowań zgodnych z przeznaczeniem 😁

Edytowane przez Greg1
Napisano

@Greg1 ta taśma Stansa  to nic innego  jak TESA  dostępna w marketach budowlanych za ułamek  ceny.  Zresztą tą taśmę Tesy  sprzedają przebrandowaną  także inni " producenci " systemów tubeless.  A  nią się fajnie  owija lekko  grzejąc suszarką   i potem na noc  do opony dętkę  aby ładnie się ułożyła . 

• +1 pomógł 1
  • Mod Team
Napisano

Wczoraj niechcący rozdzieliłem na chwilę parkę saren (ona w lewo 10 -15 m, on podobnie w prawo), ale pewnie wygrał zwierzęcy instynkt, i się zeszli z powrotem celem... Aaaach, no i doszedłem, tzn. dojechałem rowerem.