Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Marca Mod Team Napisano 17 Marca Ale że co ? Kozaki zagrały na flecie ? Nie wierzę (że to napisałem ) 5 Cytuj
kazafaza Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca …cholera, niestety nie znalazłem zdjęcia ale pani Krysia gra na didgeridoo. Taki flet plus A póki co pojechałem 11km na stacyjkę w lesie żeby się dostać do Wielkiego Miasta, tramwaj nie nadjechał, zatem 1h40m lasami i polami do Średniego Miasta i czekam na połączenie. 9 Cytuj
itr Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca Dziś zdjąłem kolce, nie mieszając z panią Krysią 😀 zabrałem Zorkę 6, pojechałem jeść 😁 8 Cytuj
chester_jds Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca Załatałem dętkę w crossie (i Krossie) żony. W sumie mogłem ją (dętkę, nie żonę) wymienić, ale postanowiłem przyoszczędzić na żonie (i dętce) 😁 i sprawdzić, czy łatki w dzisiejszych czasach mają sens. 1 4 Cytuj
elkaziorro Napisano 19 Marca Napisano 19 Marca (edytowane) Kupiłem sobie ostatnio chińskiego gimbala. Opowiedziałem o tym ojcu (lat 77) i powiedział, że pierwszy raz o czymś takim słyszy. Dziś zapytał mnie, czy już testowałem tego dildola i jak się sprawuje w filmowaniu. No cóż, nakręciłem nim jakiś tam widoczek, ale skoro to dildol, to może inny gatunek powinienem spróbować... 😄 Próbka z dildola, znaczy z gimbala, poniżej. Edytowane 19 Marca przez elkaziorro 3 3 Cytuj
Wojcio Napisano 19 Marca Napisano 19 Marca W drodze z pracy, na miejskim rowerze jechałem po płaskim na pewnym odcinku 39,8km/h. A to dzięki dostawcy jedzenia na najwyraźniej odblokowanym elektryku. Za tym pudłem był taki draft, że nawet się nie zasapałem. 3 Cytuj
DyktaTusek Napisano 20 Marca Napisano 20 Marca (edytowane) ^^^ Apropo inżynierów i doktorów z paszodostarczeń. Wciąż nie rozumiem czemu ci kretyni na elektrycznych ulepach, nocą nie włączają świateł. Nawet odblsków brak, oczywiście ubrani na ciemno i kominiarka na łbie ale kask jest. O co chodzi, bo widzę żę ośwetlenie mają? Ja nie korzystam w ogóle, ale czy oni na pewno rozwozą żarcie? Edytowane 20 Marca przez DyktaTusek Cytuj
Eathan Napisano 20 Marca Napisano 20 Marca @DyktaTusek gdybyś tyle jeździł to też byś cierpiał na wypalenie, brak adrenaliny, etc. Jazda na batmana daje kopa, powoduje, że coś się dzieje i to wypalenie mija 1 Cytuj
ernorator Napisano 20 Marca Napisano 20 Marca 16 godzin temu, elkaziorro napisał: Próbka z dildola Z dildola był by inny widok 2 1 Cytuj
DyktaTusek Napisano 20 Marca Napisano 20 Marca (edytowane) A w kwesti 'dziś robienia rowerowego'. Świeże ujeżdżanko nowej opony Cinturato Gravel M, na razie 100km. Strasznie trudno 50kę było gdzieś w ver. Classsic znaleźć. Z Litwy ściągałem 😉 Jak na gravelową oponę ciężka, lekko ponad 700g. Ale ścianki grube jakby do DH była, bieżnik też konkretny. Na wewnętrznej 24mm ma te 50-51 szerokości. Na razie na przód, ale na tył jak zetrę obecną to taką samą dokupię. Po kilku terenowych jazdach jest super, fantastycznie trzyma, można zejść z ciśnieniem przy takich ściankach. Warto te frycowe 150g 'zapłacić', zwłaszcza że podejrzewam będzie na dobicia o wiele wytrzymalsza, a snejków na oponach gravelovych z mlekiem oczywiście trochę zrobiłem. Co ciekawe po twardym szutrze czy asfalcie zaskakująco lekko idzie. Nie wiem jeszcze co będzie na mokro. A porównanie do wcześniejszej przedniej Cinturato RC 45mm mam na świeżo, na tyle jeszcze mi ta RC 45mm została. Edytowane 20 Marca przez DyktaTusek 5 Cytuj
kazafaza Napisano 23 Marca Napisano 23 Marca Odgruzowywałem bicykla. Ciekawe, czy takie indywidua u dentysty zioną menu z całego tygodnia plus odorem z kebsa a u szewca zostawiają łajno na podeszwie i mokry pot na wkładce? Plus 100 się należy 😎 3 3 Cytuj
Eathan Napisano 24 Marca Napisano 24 Marca Naładowałem baterię w przerzutce. Wykręciłem 930 km i jeszcze działała, ale Garmin się awanturował, że poziom krytyczny. 3 Cytuj
smw44199 Napisano 24 Marca Napisano 24 Marca (edytowane) Ogranicz przerzucanie o połowę, dociągniesz do 2tyś 😁 Ja lampkę naładowałem, ale chyba ograniczać w nocy jej używania nie będę 😁 Edytowane 24 Marca przez smw44199 1 5 Cytuj
Wojcio Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca Kontrola mleka i zmiana zaworków na Clik - 6 kół - pompowanie ręczne. Aktualizacja softu - dwa e-bike (nadal podłączanie laptopa do roweru wydaje się surrealistyczne) Instalacja zaworków odpowietrzania do FOXa 2 widelce. Bolt check. Wymiana łańcucha x1(piękny oil slick - to właściwie robiła sama córka) Kontrola sag 2 razy 3 Psiknięcie sobie Disk Cleanerem w twarz - raz, nadal widzę. 5 1 Cytuj
Wojcio Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca (edytowane) I po tych wczorajszych pracach dziś pełna radość - dzień na Jeleniowskich Ścieżkach. W ten weekend zaczął tam się sezon. Naliczyliśmy 28 samochodów. Podjechaliśmy 6 razy (ja i żona na ebike, córka na analogu). Piękna pogoda, śpiewające ptaki i dużo, dużo kamieni. Edytowane 29 Marca przez Wojcio 2 Cytuj
Greg1 Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca Okleiłem koła w grawelu taśmą do obręczy tubeless - oryginalnie była tam taka gumowata opaska, która nie była przyklejona i czasem się przesuwała i otwory pod szprychy przecinały mi dętki. Kupiłem taśmę Stan's, taką: i ta taśma to totalna porażka, sztywny, nieukładający się kawał plastiku. Kleiłem już kiedyś felgi taśmą Schwalbe i tamta taśma była rewelacyjna, taki jakby zagumowany materiał, bardzo elastyczna, idealnie układająca się wewnątrz felgi a ten Stan's to porażka, szkoda pieniędzy, odradzam. Może to jakaś chińska podróba bo kupowałem na Allegro 🤔. Miał ktoś może kontakt z tą taśmą? Czy też była taka sztywna i plastikowa? Cytuj
chester_jds Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca @Greg1 - oklejałeś, bo chcesz tam tego klejącego płynu wlać, czy z okazji problemów z przesuwającą się taśmą pod dętką? Bo jeśli to drugie, to miałem dokładnie ten sam problem i znalazłem dobre szerokie fajnie ciasno opasujące taśmy na moje obręcze: https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-opaska-na-obrecz-black1-29-22x622-d157-nylon-18313540868 Cytuj
smw44199 Napisano 30 Marca Napisano 30 Marca Zwykła izolacja nawinięta 3x też się sprawdza i jest zazwyczaj "pod ręką" Cytuj
Greg1 Napisano 30 Marca Napisano 30 Marca (edytowane) @chester_jds oklejałem z okazji problemów z przesuwającą się taśmą. @smw44199 ostatnio kupowane przeze mnie taśmy izolacyjne też są mocno "plastikowe", już dawno nie udało mi się kupić fajnej, elastycznej taśmy izolacyjnej. Jeśli znasz fajną, elastyczną taśmę to daj znać, chętnie kupię do zastosowań zgodnych z przeznaczeniem 😁 Edytowane 30 Marca przez Greg1 Cytuj
pecio Napisano 30 Marca Napisano 30 Marca @Greg1 ta taśma Stansa to nic innego jak TESA dostępna w marketach budowlanych za ułamek ceny. Zresztą tą taśmę Tesy sprzedają przebrandowaną także inni " producenci " systemów tubeless. A nią się fajnie owija lekko grzejąc suszarką i potem na noc do opony dętkę aby ładnie się ułożyła . 1 Cytuj
Greg1 Napisano 30 Marca Napisano 30 Marca @pecio O widzisz, nie pomyślałem o suszarce. A, że to Tesa to już kiedyś czytałem ale o tym zapomniałem 😁 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 Marca Mod Team Napisano 30 Marca Wczoraj niechcący rozdzieliłem na chwilę parkę saren (ona w lewo 10 -15 m, on podobnie w prawo), ale pewnie wygrał zwierzęcy instynkt, i się zeszli z powrotem celem... Aaaach, no i doszedłem, tzn. dojechałem rowerem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi