Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 13.08.2026 o 20:08, wr81 napisał:

@DokumosaTen brak podziałki to nie bug a feature - w nowszych modelach wycofali nadruk na goleniach. Chyba 2023. Mój Pike Ultimate i SID Base 2022 mają nadruki a SID z 23 nie ma (tylko max travel). Bieda wersji Base objawia się bardziej w masie i tłumiku. Z ciekawości, ile waży?

Po wyjęciu z pudełka, niecięta sterówka...

1000018365_resize.jpg

1000018368_resize.jpg

Dla porównania pike 29 ultimate rc2 z 2023 ważył u mnie 2036g.

Edytowane przez Dokumosa
  • +1 pomógł 5
Napisano

Waga dobra, ale z tym ultimate to ciekawe, mój pike ultimate 2.1 z 2021 ważył ok 1850... natomiast SID base 35  z 22 wazył blisko 1700g.

Napisano

Moja reba race z 2005 ważyła 1850 na qr i była sztywna,  kolejna RL bez manetki z taperem wciąż z  qr i jedną komorą odchudzona - aż 200 g mniej i jest bardzo NIE sztywna, Trzecia (dostałem)  też bez manetki to wersja  boost 15 i jest na oko podobna do tej pierwsze gdy chodzi o sztywność tylko jej nie ważyłem.  Mam wrażenie,  że czasem lekkość to nie zaleta...  .ale pike fajny🙂

Napisano
5 godzin temu, wr81 napisał:

Waga dobra, ale z tym ultimate to ciekawe, mój pike ultimate 2.1 z 2021 ważył ok 1850... natomiast SID base 35  z 22 wazył blisko 1700g.

W tym SIDzie masę Ci robi tłumik Rush. Nie zdziwiłbym się gdyzby nawet był ten sam którego montują w pike'u. Swego czasu porównywałem masę starego chargera 2.0 z SIDa 32 z RaceDay 2 z SIDa 35 - delikatnie ponad 100g różnicy na korzyść RD.

Jak zdejmę kiedyś na serwis wspomnianego pike'a ult 2023 to zważę na wadze kuchennej. Po zakupie ważyłem na hakowej ktora raczej miała przeznaczenie do cięzszych przedmiotów.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, pecio napisał:

Full + lemondka + wewnętrzne rogi + obwieszony sakiewkami  = :wallbash:

No i? Zazdrościsz przyznaj:D

Przynajmniej mogę wjechać w każdy teren+ mam wygodnie pod siodłem + z przodu. + Nadaje się na dłuższe dystanse (bo opony też wymienione). 

#jestembuntownikiem i udowadniam że można wszystko

#rower ma być wygodny 

Edytowane przez BlueRider123
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Freeridery idą na emeryturę, jeszcze się ich nie pozbywam ale dziura w podeszwie od metalowych pinów ogranicza je już tylko do jazdy w lecie i w pogodne dni

IMG-20260821-111800.jpg

Edytowane przez keltu
  • +1 pomógł 7
Napisano

Z cyklu "kontrowersyjny outlet dostarcza": Suntour GVX  - skok 60mm, masa 1725g, axle to crown 455mm, oś 15x100.

image.thumb.jpeg.af5c4e53c46062f4d72a1d799103ad55.jpeg

Przez chwilę myślałem że jak u @Dokumosa przyszła wersja bez naklejek , ale są - black on black

image.thumb.jpeg.0fd668689876a628a7a2c3cd41af7c73.jpeg

• +1 pomógł 3