Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
19 godzin temu, Thomass13 napisał:

Nowe buciki 🙂. Kupione patrzac na samą rozmiarowke w necie i pasuje idealnie.

20260617_153327.thumb.jpg.6e378e77a17d55723569768bd01c80fd.jpg20260617_153507.thumb.jpg.83a77b8db1ecd31d91da4ea4309ec994.jpg

Kup sobie do nich od razu linkę do naciągu rakiety badmintonowej - np Yonexa i od razu wymień te ich sznurówki. Mówię całkiem poważnie. Bo ostatnie czego chcesz to doświadczyć urwanej linki w trasie poza domem. Od 2022 roku miałem najpierw model Extreme XC Camo, teraz od roku Rebel 3 Epic. W obu butach urywały się te linki - wytrzymują do roku czasu - w extreme wszystkie 4, nawet kupiłem ich zestaw naprawczy ( to był błąd - linka z niego też się zerwała po kolejnym roku ) , w Rebelu po niecałym roku obie górne. Tutaj masz jedną linke na cały but - jak strzeli to ciężko będzie Ci jechać. Śrubkę odkręcisz imbusem 1.5. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Tak, dokładnie taką teraz zakładałem do swoich rebeli. Są w różnych kolorach notabene. I jeszcze jedna kwestia. Northwave oszczędza na czym się da - w Extreme XC śrubki mocujące to pokrętło były solidnej jakości, te w Rebelu są z jakieś gówno-plasto-metalu - można je zajechać samym odkręcaniem. Przy wymienia swoich linek od razu wrzucałem nowe śrubki kupione na amazonie za grosze - w załączniku screenshot - torebka śrubek za 11zł którą całe miasto obsłużysz ;)

rebel3epic.jpg

rebel3epic-srubki.png

• +1 pomógł 6
Napisano
16 godzin temu, chester_jds napisał:

- zestaw do ekstrakcji i wprasowywania łożysk;

- czujniki kadencji/ prędkości do geoida (wszedłem w ten system i konwertuję wszystkie rowery do tego, więc wszędzie idzie duo czujników na każdy egzemplarz);

- przyrząd do wciskania szpilek do przewodów hamulcowych oraz ucinania ich. Miałem takie coś ale z tworzywa i przy próbie zaoszczędzenia na szpilce i jej wyciągnięciu złamałem ten cienki koniuszek praski. W efekcie kupiłem narzędzie aluminiowe.

IMG_4906.jpg

To opakowanie dało mi niespodziewany zastrzyk nostalgii, jakbym jeszcze raz szedł koroną Stadionu Dziesięciolecia szukając gier na Pegasusa :D

@D1ckSteele
Muc-off? Uff, wolałbym smarować łańcuch smalcem 🤮

• +1 pomógł 1
  • Haha 4
Napisano
Godzinę temu, Talrand napisał:

To opakowanie dało mi niespodziewany zastrzyk nostalgii, jakbym jeszcze raz szedł koroną Stadionu Dziesięciolecia szukając gier na Pegasusa :D

@D1ckSteele
Muc-off? Uff, wolałbym smarować łańcuch smalcem 🤮

Ale to jest wątek o zakupach a nie o twoich fobiach. 

Napisano

Lata świetlne mnie nie było tutaj

Gacie Dhb Aeron Bib Shrt 2 Sn71 Black X Large

Koszulka z długim rękawem Pinnacle LS MTB Jrsy Sn63 Black/Black X Large

Koszulki z krótkim rękawem Pinnacle SS MTB Jrsy Sn63 Black/Black X Large

Napisano (edytowane)
Cytat

tylko nie mieszaj z zielonym 🤓

Nie nie, przed aplikacją, 2 kąpiele w odtłuszczaczu, 4 w benzynie ekstrakcyjnej 2 w IPA, odtłuszczanie korby kasety i kółek od wózka, aplikacja + noc na wyschnięcie, druga aplikacja 8h na wyschnięcie i dopiero jazda XDD Zielony zostanie do gravela :)

Edytowane przez D1ckSteele