Charvel Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca 19 godzin temu, Thomass13 napisał: Nowe buciki 🙂. Kupione patrzac na samą rozmiarowke w necie i pasuje idealnie. Kup sobie do nich od razu linkę do naciągu rakiety badmintonowej - np Yonexa i od razu wymień te ich sznurówki. Mówię całkiem poważnie. Bo ostatnie czego chcesz to doświadczyć urwanej linki w trasie poza domem. Od 2022 roku miałem najpierw model Extreme XC Camo, teraz od roku Rebel 3 Epic. W obu butach urywały się te linki - wytrzymują do roku czasu - w extreme wszystkie 4, nawet kupiłem ich zestaw naprawczy ( to był błąd - linka z niego też się zerwała po kolejnym roku ) , w Rebelu po niecałym roku obie górne. Tutaj masz jedną linke na cały but - jak strzeli to ciężko będzie Ci jechać. Śrubkę odkręcisz imbusem 1.5. 1 Cytuj
Charvel Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Tak, dokładnie taką teraz zakładałem do swoich rebeli. Są w różnych kolorach notabene. I jeszcze jedna kwestia. Northwave oszczędza na czym się da - w Extreme XC śrubki mocujące to pokrętło były solidnej jakości, te w Rebelu są z jakieś gówno-plasto-metalu - można je zajechać samym odkręcaniem. Przy wymienia swoich linek od razu wrzucałem nowe śrubki kupione na amazonie za grosze - w załączniku screenshot - torebka śrubek za 11zł którą całe miasto obsłużysz 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. chester_jds Napisano 18 Czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 18 Czerwca - zestaw do ekstrakcji i wprasowywania łożysk; - czujniki kadencji/ prędkości do geoida (wszedłem w ten system i konwertuję wszystkie rowery do tego, więc wszędzie idzie duo czujników na każdy egzemplarz); - przyrząd do wciskania szpilek do przewodów hamulcowych oraz ucinania ich. Miałem takie coś ale z tworzywa i przy próbie zaoszczędzenia na szpilce i jej wyciągnięciu złamałem ten cienki koniuszek praski. W efekcie kupiłem narzędzie aluminiowe. 12 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. D1ckSteele Napisano 18 Czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 18 Czerwca (edytowane) Po roku jeżdżenia bez kasku, przez ostatnie przygody na ścieżkach i na mieście jednak kupiłem Imbusy wery po zaokrągleniu bleed capa od klamik tanim multitoolem. Edytowane 18 Czerwca przez D1ckSteele 15 Cytuj
Talrand Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca 16 godzin temu, chester_jds napisał: - zestaw do ekstrakcji i wprasowywania łożysk; - czujniki kadencji/ prędkości do geoida (wszedłem w ten system i konwertuję wszystkie rowery do tego, więc wszędzie idzie duo czujników na każdy egzemplarz); - przyrząd do wciskania szpilek do przewodów hamulcowych oraz ucinania ich. Miałem takie coś ale z tworzywa i przy próbie zaoszczędzenia na szpilce i jej wyciągnięciu złamałem ten cienki koniuszek praski. W efekcie kupiłem narzędzie aluminiowe. To opakowanie dało mi niespodziewany zastrzyk nostalgii, jakbym jeszcze raz szedł koroną Stadionu Dziesięciolecia szukając gier na Pegasusa @D1ckSteele Muc-off? Uff, wolałbym smarować łańcuch smalcem 🤮 1 4 Cytuj
D1ckSteele Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Cytat Muc-off? Uff, wolałbym smarować łańcuch smalcem 🤮 Poleć coś w zamian ... oprócz smalcu 😊 Cytuj
Charvel Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Godzinę temu, Talrand napisał: To opakowanie dało mi niespodziewany zastrzyk nostalgii, jakbym jeszcze raz szedł koroną Stadionu Dziesięciolecia szukając gier na Pegasusa @D1ckSteele Muc-off? Uff, wolałbym smarować łańcuch smalcem 🤮 Ale to jest wątek o zakupach a nie o twoich fobiach. Cytuj
venom2000 Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca Lata świetlne mnie nie było tutaj Gacie Dhb Aeron Bib Shrt 2 Sn71 Black X Large Koszulka z długim rękawem Pinnacle LS MTB Jrsy Sn63 Black/Black X Large Koszulki z krótkim rękawem Pinnacle SS MTB Jrsy Sn63 Black/Black X Large Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sobek82 Napisano 19 Czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 19 Czerwca Bo dziś upgrade do 11s to 360 zł bez szukania po chińczykach 😉licząc korbę- 500 zł Pozdrow'er😘 19 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Veext Napisano Niedziela o 12:42 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano Niedziela o 12:42 Resztę zakupów pokażę później już zawieszonych na ramce 14 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Talrand Napisano Niedziela o 18:40 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano Niedziela o 18:40 Kolejny krok do przejścia w SPD na wszystkich rowerach 12 Cytuj
marcesco Napisano Poniedziałek o 10:00 Napisano Poniedziałek o 10:00 W dniu 19.06.2026 o 10:45, Talrand napisał: Muc-off? Uff, wolałbym smarować łańcuch smalcem Bzdury, C3 ceramic na suche warunki to świetna oliwka. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wr81 Napisano Poniedziałek o 22:23 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano Poniedziałek o 22:23 Dzisiaj przyszło kilka rzeczy ale najciekawsze chyba te: DT karbonowe 27.2 i 30.9 oraz Manitou Jack (czyli Bike Yoke Divine Rascal/SL) 30.9 skok 80mm - to ostatnie b. krótkie i dość lekkie - będzie do upgradu Gianta Talona gdy przejmie go młodszy syn w przyszłym roku. 11 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bastard83 Napisano Wtorek o 06:25 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano Wtorek o 06:25 Suport Accent AIR 10 Cytuj
wojtt80 Napisano Wtorek o 19:35 Napisano Wtorek o 19:35 @Veext przymierzałem się do Headlands, mają podobną geometrię z Nicasio 2. Wg tabeli wychodzi mi też 54, ale jest dość krótki, na 56 było mi wygodniej. Mam ok 180cm. Cytuj
marcesco Napisano Środa o 11:06 Napisano Środa o 11:06 Klocki hamulcowe na zapas i drobiazgi do downgrade'u na 1x12 😉 6 Cytuj
marcesco Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @D1ckSteele tylko nie mieszaj z zielonym 🤓 Do mnie dotarła kaseta i przerzutka, migracja na 1x12 zakończona. 2 1 Cytuj
D1ckSteele Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowane) Cytat tylko nie mieszaj z zielonym 🤓 Nie nie, przed aplikacją, 2 kąpiele w odtłuszczaczu, 4 w benzynie ekstrakcyjnej 2 w IPA, odtłuszczanie korby kasety i kółek od wózka, aplikacja + noc na wyschnięcie, druga aplikacja 8h na wyschnięcie i dopiero jazda XDD Zielony zostanie do gravela Edytowane 10 godzin temu przez D1ckSteele Cytuj
Punkxtr Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowane) Shimano Airlines. Z czasów, kiedy projektanci największej firmy na świecie mogli powiedzieć księgowym: "Haha, projektujemy przerzutkę na sprężone powietrze, i co nam zrobicie? Walić to!" 1 z 1000 egzemplarzy. Edytowane 9 godzin temu przez Punkxtr 7 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi