Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Profile Design mostek UCM (Universal Computer Mount). Założony, przetestowany. Mała, prosta rzecz a działa i cieszy. Dołożyłem jeszcze na niego lampkę Flare od Bontragera i wreszcie mam czysto na kierownicy.

Kupowałem tutaj: https://www.centrumrowerowe.pl/mostek-do-lemondki-profile-design-universal-computer-mount-aerobridge-pd9452/?v_Id=76276

Jedna uwaga. W opisach w różnych sklepach są dwie wartości rozstawu 70-100 i 70 -120. Poprawnie jest 70-100 od środka do środka.

PF UCM.jpg

Edytowane przez chrismel
  • +1 pomógł 6
Napisano
Cytat

Stan’s uses an ammonia base so it’s one of the only ones that is not great to mix. Orange, Bont, and most others use a water base. I wouldn’t mix Effetto Mariposa either as they often have different chemistry in their products. Bont and Orange mix fine for me. Bontrager sealant is pretty effective as well. Like all sealants it needs a big shake right before filling, and there has to be enough in the tire. Most tubeless flats at our shop haven’t been topped up in more than a year. We don’t have any trouble with Bont installed in customer bikes or our own.

Napisano

...może robią sami, ale wybór podyktował producent roweru w których zaaplikował ten uszczelniacz, a ja dam mu szanse i będzie również w nowych kółkach ;) 

Przyszła też kierownica, także zaraz kończę metamorfozę gravela:) 

IMG_4436.jpeg

IMG_4438.jpeg

• +1 pomógł 2
Napisano

W szosie mam chiński kokpit firmy KOCEVLO i jestem z niego bardzo zadowolony, a przeżył trochę i nie poddał się... Wydaje mi się, że "awaryjność" często zależy od kontroli jakości, lub jej braku w chińskich produktach, czyli od konkretnej sztuki...

Testowałem kokpit z szosy i ten, wieszając się prawie całym ciężarem ciała w dolnym chwycie i patrzyłem jak reaguje... po przejściu takich prób wydaje mi się, że nie powinien się sam z siebie złamać i liczę, że rzeczywistość nie zweryfikuje tego inaczej...

• +1 pomógł 1
Napisano

Lubię rzeczy z napisem Lezyne, tym razem mała lampka. I rękawiczki na dni umiarkowanie ciepłe. Adaptera ostatecznie nie użyłem, chińska stopka pod garmina przypasowała idealnie. Całość skręcona śrubą od bloków shimano 😉 "Teknolodzia!"

7a71bece1a5a2f9b4caaf633269b905b.jpeg

44811760c20090d9b85fe80236893646.jpeg

9803f9d5c319404cfe5844e5d264f44b.jpeg

• +1 pomógł 4