Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym się z wami podzielić problemem z nowym rowerem. Dużo osób zachwala treka z ich obsługę posprzedażową natomiast ja mam bardzo złe doświadczenie z tą marką. Kupiłem nowy rower jakieś 2 miesiące temu o nie małej wartości czyli trek madone sl7 gen8. Po odpakowaniu roweru w pomieszczeniu o słabym naświetleniu przejrzałem na szybko ramę i zamontowałem koszyki na bidon, które przysłoniły wadę, która została dopiero odkryta 2 tygodnie później jak dałem rower do oklejenia. Przez ten czas na rowerze nie było jeżdżone. Naturalnie po tym złożyłem reklamacje po wygląda to okropnie, jest to przebarwienie lakieru. Trek odrzucił reklamacje twierdząc, że nie jest to wada fabryczna co jest nieprawdą bo ja nic nie czyściłem ani nic nie robiłem w tym miejscu, poza tym bardzo dbam o rower. Nawet folia nie dała radę tego zakryć żeby nie było widać. Wie ktoś może czy da się coś jeszcze zrobić w tej sprawie?

IMG-20260516-WA0001.jpg

IMG-20260516-WA0000.jpg

Napisano

Z daleka wygląda to na zabawę rozpuszczalnikiem i nieudolną zaprawkę. Nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś z fabryki wypuścił taki bubel. Nawet w przemyśle wg różnych norm branżowych taka wada eliminuje powłokę jako pełnowartościową. Abstrahując od tego, że w niczym to nie wadzi to wygląda to średnio, wątpię aby przeszło to kontrolę jakości. Jeśli Ty nic nie grzebałeś, ani sprzedawca/sklep to lipa. Czy pod palcem czuć jakieś nierówności, chropowatość lakieru itp?

Napisano

Gdzie Ty ten rower kupiłeś? Przecież to na bank było "kombinowane". Nic dziwnego, że odrzucili reklamację. Kupiłeś wysyłkowo, miałeś czas na odstąpienie od umowy, będziesz miał nauczkę na przyszłość, żeby dokładnie sprawdzać...

Napisano

Nie ma nierówności ani chropowatości, kupiony w Mistral sport także przestroga żeby nie kupować w jakiś małych lokalnych sklepach. Byłem podekscytowany nowym rowerem i nie zrobiłem dokładnego obejrzenia lakieru. Nic go przez te dwa tygodnie nie czyściłem a poza tym to używam tylko sprawdzonych produktów do czyszczenia roweru, nigdy tak mocnego środku bym nie użył.