ernorator Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Nie mamy hord imigrantów, pakt migracyjny w Polsce nie polega na przyjmowaniu imigrantów, tak w innych krajach mają problem, nie my nie mamy problemu.
uzurpator Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) @Turysta05 Problem w tym, że Policja nie ma technicznej zdolności do uganiania się za manetkowcami. Nie mają do tego sprzętu, ludzi i czasu. Za to jest społeczne przyzwolenie na fantazję na drodze. @ernorator Poza iluśtam milionami Ukraińców Hindusów, Turków, i Afrykanów wszelakiej maści też widzę mnóstwo. Tyle, że większość się zintegrowała, wbrew marudzeniu szurstwa. Edytowane 18 Czerwca przez uzurpator
nikbar1 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Widzę, że konkret temat, na poziomie Prezesa i malarza (podludzie,robactwo, gwałciciele i bandyci ) ,a najlepsze ,ze ten biedafaszystowski temat założył moderator, co jedzie ludzi za jakieś pierdoły . 6
JWO Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca 3 godziny temu, KNKS napisał: Spędzam trochę czasu w Berlinie i muszę ze smutkiem stwierdzić, że jak ktoś robi dym w S/U-bahn'ie, drze mordę i awanturuje się to najczęściej gada po naszemu... Czepaiasz sie, Bąkiewicz to idiota .Wstyd ze gada po polsku, ale w kazydm spoleczenstwie sa ludzie niepelnosprawni umyslowo. 2
RabbitHood Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Sam jestem z lubuskiego i to są strasznie spokojne rejony. Dopiero jak właśnie przyjeżdżają hordy "strażników teksasu" ze wschodnich województw pod wodzą Bąkiewicza robi się niespokojnie. A co do tematu to przypominają mi się lata 90' i panika w dojczlandzie na temat polskich złodziei samochodów. Jak człowiek przy granicy otworzył gębę to ci patrzyli się na ciebie jak na największego przestępcę. Lata trwało normalizowanie stosunków sąsiedzkich - teraz dwie partie pieniaczy z Polski i Niemiec chcą to zniszczyć. 3
cervandes Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Mieszkam w Gdańsku, kurierów na aplikacje z żarciem tutaj na pęczki. Nie robi na mnie już wrażenia jak z przeciwka wąską DDR leci bez pedałowania taki inżynier 50km/h. Przywykłem, codzienność. Wczoraj natomiast mijałem się z takim lecącym nawet nie wiem ile. Aż mną rzuciło po mijance od podmuchu. Nie napiszę, że leciał 100km/h bo pewnie przestrzelę, ale 50 do było grubo, grubo przekroczone.
gnomon Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) @cervandes no ale chyba się zgodzisz, że gdyby tego syfu elektrycznego na DDRach nie było, to i ryzyko poważnego wypadku jak coś pojdzie nie tak byłoby niższe.... ja tam nie mam wątpliwości czy ci goscie maja na tyle wyobrazji i doswiadczenia, żeby nie zabić kogos, nie mają - jadą przed siebie byle szybciej....a im bardziej egzotyczny kraj pochodzenia - tym wieksze niebezpieczeństwo że cos sie stanie. A że sie stanie to pewne, jak w banku, trzeba tylko troche poczekać. I wtedy zacznie się biadolenie w mediach...że jak to, na DDR elektryk z wielkim silnikiem, kierowca bez papierów, bez wizy...bez wyobraźni.. bez ubezpieczenia, bez niczego, co wydaje się być podstawą do jazdy DDR w kraju EU. ...i nagle media odkruja że tkaich ludzi i pojazdów są setki. Edytowane 18 Czerwca przez gnomon 2
JWO Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca a z drugiej strony, czy kazdy jest gotow zaplacic 5PLN wiecej za dostawe?
NerfMe Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Jak jadą szybko to przynajmniej jesteś w stanie przewidzieć kierunek... Najgorzej jest jak zwalnia, bo wtedy nigdy nie wiesz czy nagle się nie zatrzyma, nie zawróci, nie wjedzie Ci pod koła czy cokolwiek innego wymyśli... W sumie jakby ci napływowi zaczęli kraść te rowery kurierom to problem trochę sam się rozwiąże 8 minut temu, JWO napisał: a z drugiej strony, czy kazdy jest gotow zaplacic 5PLN wiecej za dostawe? Jak tylko widzę że knajpa korzysta z jakiegoś glovo czy z innego Uber eatsa to po prostu nie zamawiam...
Turysta05 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca A to ci dopiero, wręcz przykładowy oksymoron😄... Godzinę temu, RabbitHood napisał: Sam jestem z lubuskiego i to są strasznie spokojne rejony.... .. a to zdrowo @RabbitHood palnąłeś, trzeba to wyjaśnić: lubuskie jak rejon przygraniczny jest strasznie zagrożone przestępczością migrantów😭, można to przeczytać w sprawozdaniach Policji i Straży Granicznej, a spokojnie to może jest @RabbitHood na twoim osiedlu, ogródkach przedszkolnych🙂, bo już na szkolnych boiskach to niekoniecznie🙃 1
gnomon Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca 48 minut temu, JWO napisał: a z drugiej strony, czy kazdy jest gotow zaplacic 5PLN wiecej za dostawe? Ja tak, mam swiadomosc syfu jaki powiduja te firmy z dowozem na apkę. Sam odbieram.
Mod Team sznib Napisano 18 Czerwca Autor Mod Team Napisano 18 Czerwca 2 godziny temu, nikbar1 napisał: Widzę, że konkret temat, na poziomie Prezesa i malarza (podludzie,robactwo, gwałciciele i bandyci ) ,a najlepsze ,ze ten biedafaszystowski temat założył moderator, co jedzie ludzi za jakieś pierdoły . Zwracanie uwagi na przestępczość wśród imigrantów nazywasz "faszyzmem". Lol. Widzę że tu ktoś jest lewoskrętny i ma ból dupy. Nie podoba się temat to nie czytaj i się nie udzielaj. 2 godziny temu, nikbar1 napisał: podludzie gdzie ktoś pisał o "podludziach"??? 2 godziny temu, nikbar1 napisał: gwałciciele i bandyci a to są fakty.
nikbar1 Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca To jest paradoks, moderator o mentalności ruskiego czynownika , sam siebie moderujesz ? przecież tym wpisem naruszyłeś regulamin , ale widocznie sam tego nie ogarniasz tu masz fragment regulaminu, który tak rygorystycznie przestrzegasz. "poniżają lub dyskryminują innych ze względu na rasę, narodowość, płeć lub wyznanie" 5 1
Mod Team sznib Napisano 18 Czerwca Autor Mod Team Napisano 18 Czerwca No i leci warn za chamstwo. Nazywanie rzeczy po imieniu to "poniżanie"? Ja tylko przedstawiłem fakty, poparte dowodami.. Ty nie napisałeś nic konstruktywnego, za to wyzwiska od faszystów i ruskich cośtam to poleciały. Dramat. "ze względu na rasę, narodowość, płeć lub wyznanie", Żadne z tych. Tylko za popełnianie przestępstw. I jakie "poniżanie i dyskryminacja"? Jak napiszę że biały popełnił przestępstwo to jest zły i to jest ok. Ale jak napiszę ze czarny popełnił przestępstwo i jest zły to "Oooo, rasista!". To jest właśnie rasizm.
gnomon Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca 3 godziny temu, nikbar1 napisał: Widzę, że konkret temat, na poziomie Prezesa i malarza (podludzie,robactwo, gwałciciele i bandyci ) ,a najlepsze ,ze ten biedafaszystowski temat założył moderator, co jedzie ludzi za jakieś pierdoły . Ale jakie biedaszaszystowski - rozumiem że według Twojej oceny, te napływające masy z krajów Afryki i Azji - że oni sie asymiluja, dostosowują do panujacych reguł i wnoszą ten swój kulturalny dodatek ? Cała tzw Zachodnia Europoa pokazuje, że to nieprawda i to nie działa, widać to w każdym kraju, każdym jednym gdzie jest ich juz odpowiednio dużo. Wyobraż sobei siebie jak np podróżujesz do jakiegos EMIRATU i tam zaczynasz latać z krzyżem albo pić alkohol - przejdzie CI to wogole przez głowę ? ? żeby takie coś tam zrobić ? 3 1
Maciorra Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca @sznib Napisałeś Cytat Fakty są takie, ze większość imigrantów z Afryki i innych krajów trzeciego świata nie żyje uczciwie, tylko jest zamieszanych w różne przestępstwa Nie mając na to żadnych danych, czyli wyssałeś to z palucha (a dokładnie to z jakichś prawicowych bredni w necie). I tak, taki tekst to modelowy rasizm. A rasizm jest ch..owu. Teraz dawaj warna, czy co tam chcesz... 8
gnomon Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) @Maciorra rozumiem że bywasz też w miastach typu Rzym, Berlin, Frankfurt Paryż 😉 I że tam też nie widzisz degradacji jaką Ci ludzie tu wprowadzają ? Edytowane 18 Czerwca przez gnomon 1
Maciorra Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) @gnomon Wyobraź sobie, że ja umiem odróżnić zdania "Migranci popełniają przestępstwa" i "Większość migrantów popełnia przestępstwa". I na dodatek nie zaprzeczam, że to pierwsze jest prawdziwe. Dodatkowo, ze względu na wykształcenie oraz ciekawość świata wiem, że generalnie przestępczość nie jest wywołana takim czy innym kolorem skóry, lub pochodzeniem z jednego, lub drugiego kontynentu i jeśli się chce rozwiązać problem przestępczości to trzeba strzelać w jej przyczyny a nie lecieć uproszczeniami... Edytowane 18 Czerwca przez Maciorra literówencja 2
Dokumosa Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca 7 godzin temu, JWO napisał: @sznib Wystarczy szybciej jezdzc. To tylko nastepny bodziec treningowy W UK i FR standardowa metoda wygląda tak: dwóch jadących na skuterze zrównuje się z rowerzystą, rowerzysta dostaje kopa i się przewraca, gdy rowerzysta zwija się bólu oraz jeszcze nie dociera do niego co się wydarzyło to jeden z beżowych zeskakuje ze skutera łąpie rower i spiernicza.
gnomon Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca (edytowane) Żeby nie było że jestem jakis Agresywnie nastawiony do nich - nie jestem - nie popieram tego, co robi np Dominik Tarzyński - ale patrząc realnie - jesli na 100 takich przyjezdnych - kilku nawet, 5 stanowi problem - to jeśli systemowo, nie jest w stanie dany kraj ich odsiać, odesłać, wsadzić do paki, i zrobić to sprawnie, to sory, ja się nie chce zastanawiać na ulicy, czy ten koleś zaraz czegoś nie odwinie bo np ide i filmuje kamerką otoczenie, a on kamery nie lubi przez swoje szemrane biznesa. Dlatego uważam, że lepiej jakby ich tu nie było. Bo w asymilację nie uwierzę, lata prób asymilacji we Francji, Niemczevch UK, Szwecji dowodzą żę to nie działa. Edytowane 18 Czerwca przez gnomon 3
Mod Team sznib Napisano 18 Czerwca Autor Mod Team Napisano 18 Czerwca 9 minut temu, Maciorra napisał: Nie mając na to żadnych danych, czyli wyssałeś to z palucha A Ty masz jakieś dane że to nieprawda??? Ja podałem dane od AI. W UK biali 10 aresztowań na 1000 przestępstw, a czarni 19-20 na 1000. Tyle że czarnych jest 4% całej ludności kraju. Samo to mówi jak duży ich odsetek popełnia te przestępstwa, skoro wśród 4% jest 2xwięcej aresztowań. A dane AI ze stron brytyjskiego rządu. 7 minut temu, Maciorra napisał: jeśli się chce rozwiązać problem przestępczości to trzeba strzelać w jej przyczyny Jedna z głównych przyczyn jest tolerancja rządów dla przestępstw czy wykroczeń popełnianych przez imigrantów. To ich tylko zachęca. 1
gnomon Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Wpuszczasz do domu gościa, który zaczyna fisioswać, a jak się to gospodarzowi przestaje podobać i zwraca uwagę, to gość fisiuje jeszcze bardziej nakręcony tym, że ktos mu zwraca uwagę. Ja sobie tego nie wyobrażam w mojej mikro skali domowej - i nie chcę tego w skali Państwowej . Nie masz papierów ? jak się tu znalazłeś - łamiąc zasady ? Popełniasz nawet pospolite wykroczenia - nie umiesz sie dostosować - sorry gościu, nie jesteś u siebie, nie szanujesz zasad - czas na ciebie, wracaj do domu. 1
Dokumosa Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Zamiast "wpuśćmy ich wszystkich a potem się sprawdzi kim są" w nastrojach społecznych będzie się sprowadzać do "zastrzelmy ich wszystkich a później się sprawdzi kim byli"?
gnomon Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca Miałem ostatnio taką akcję z uporczywie parkującym na trawniku i na chodniku czarnoskórym przybyszem - zapytalem go tylko czemu tu parkuje, czemu zawsze łamie przepisy czy nie umie stanac normalnie - Zapytał mnie tylko kim jestem po angielsku a pozniej po polsku rzucił do mnie "Polska kur#$%$" ... a typ mieszka niedaleko i często go widzę 😆 Za każym razem przy pomocy apki 19115 zgłaszam jedo nielegalne parkowania 😉 a jak widzimy sie f2f mowie do niego "CZESC Polska $%^%&" Co ciekawe jak nie siedzi w samochodzie to juz nie jest taki mocny w gadce.
Maciorra Napisano 18 Czerwca Napisano 18 Czerwca @sznib Proszę, tu masz prawdopodobnie źródło na którym opierała się AI z którą rozmawiałeś. https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/crime-justice-and-the-law/policing/number-of-arrests/latest/ 20 osób na 1000 to bardzo dużo i to bardzo poważny problem. Ale to nie jest większość. Jeśli twierdzisz, że to jest większość to masz problem, ale innej natury;) 7 minut temu, sznib napisał: Jedna z głównych przyczyn jest tolerancja rządów dla przestępstw czy wykroczeń popełnianych przez imigrantów. To ich tylko zachęca Przytaczałeś sam statystyki wskazujące, że w Twoim przykładowym UK jednak walczą z tą przestępczością. To jak to jest? 2
Rekomendowane odpowiedzi