Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie mamy hord imigrantów, pakt migracyjny w Polsce nie polega na przyjmowaniu imigrantów, tak w innych krajach mają problem, nie my nie mamy problemu.

Napisano (edytowane)

@Turysta05 Problem w tym, że Policja nie ma technicznej zdolności do uganiania się za manetkowcami. Nie mają do tego sprzętu, ludzi i czasu. Za to jest społeczne przyzwolenie na fantazję na drodze.

@ernorator Poza iluśtam milionami Ukraińców :P Hindusów, Turków, i Afrykanów wszelakiej maści też widzę mnóstwo. Tyle, że większość się zintegrowała, wbrew marudzeniu szurstwa.

Edytowane przez uzurpator
Napisano

Widzę, że konkret  temat, na poziomie Prezesa i malarza (podludzie,robactwo, gwałciciele i bandyci ) ,a najlepsze ,ze ten biedafaszystowski temat założył  moderator, co jedzie ludzi za  jakieś pierdoły .

• +1 pomógł 6
Napisano
3 godziny temu, KNKS napisał:

Spędzam trochę czasu w Berlinie i muszę ze smutkiem stwierdzić, że jak ktoś robi dym w S/U-bahn'ie, drze mordę i awanturuje się to najczęściej gada po naszemu...

Czepaiasz sie, Bąkiewicz to idiota :P.Wstyd ze gada po polsku, ale w kazydm spoleczenstwie sa ludzie niepelnosprawni umyslowo.

• +1 pomógł 2
Napisano

Sam jestem z lubuskiego i to są strasznie spokojne rejony. Dopiero jak właśnie przyjeżdżają hordy "strażników teksasu" ze wschodnich województw pod wodzą Bąkiewicza robi się niespokojnie.
A co do tematu to przypominają mi się lata 90' i panika w dojczlandzie na temat polskich złodziei samochodów. Jak człowiek przy granicy otworzył gębę to ci patrzyli się na ciebie jak na największego przestępcę. Lata trwało normalizowanie stosunków sąsiedzkich - teraz dwie partie pieniaczy z Polski i Niemiec chcą to zniszczyć.

• +1 pomógł 3
Napisano

Mieszkam w Gdańsku, kurierów na aplikacje z żarciem tutaj na pęczki. Nie robi na mnie już wrażenia jak z przeciwka wąską DDR leci bez pedałowania taki inżynier 50km/h. Przywykłem, codzienność. Wczoraj natomiast mijałem się z takim lecącym nawet nie wiem ile. Aż mną rzuciło po mijance od podmuchu. Nie napiszę, że leciał 100km/h bo pewnie przestrzelę, ale 50 do było grubo, grubo przekroczone.

Napisano (edytowane)

@cervandes no ale chyba się zgodzisz, że gdyby tego syfu elektrycznego na DDRach nie było, to i ryzyko poważnego wypadku jak coś pojdzie nie tak byłoby niższe.... ja tam nie mam wątpliwości czy ci goscie maja na tyle wyobrazji i doswiadczenia, żeby nie zabić kogos, nie mają - jadą przed siebie byle szybciej....a im bardziej egzotyczny kraj pochodzenia - tym wieksze niebezpieczeństwo że cos sie stanie.

A że sie stanie to pewne, jak w banku, trzeba tylko troche poczekać. I wtedy zacznie się biadolenie w mediach...że jak to, na DDR elektryk z wielkim silnikiem, kierowca bez papierów, bez wizy...bez wyobraźni..

bez ubezpieczenia, bez niczego, co wydaje się być podstawą do jazdy DDR w kraju EU. ...i nagle media odkruja że tkaich ludzi i pojazdów są setki.

Edytowane przez gnomon
  • +1 pomógł 2
Napisano

Jak jadą szybko to przynajmniej jesteś w stanie przewidzieć kierunek... Najgorzej jest jak zwalnia, bo wtedy nigdy nie wiesz czy nagle się nie zatrzyma, nie zawróci, nie wjedzie Ci pod koła czy cokolwiek innego wymyśli...

W sumie jakby ci napływowi zaczęli kraść te rowery kurierom to problem trochę sam się rozwiąże ;)

8 minut temu, JWO napisał:

a z drugiej strony, czy kazdy jest gotow zaplacic 5PLN wiecej za dostawe?

Jak tylko widzę że knajpa korzysta z jakiegoś glovo czy z innego Uber eatsa to po prostu nie zamawiam...

Napisano

A to ci dopiero, wręcz przykładowy oksymoron😄...

Godzinę temu, RabbitHood napisał:

Sam jestem z lubuskiego i to są strasznie spokojne rejony....

.. a to zdrowo @RabbitHood palnąłeś, trzeba to wyjaśnić:

lubuskie jak rejon przygraniczny jest strasznie zagrożone przestępczością migrantów😭, można to przeczytać w sprawozdaniach Policji i Straży Granicznej,

a spokojnie to może jest @RabbitHood na twoim osiedlu, ogródkach przedszkolnych🙂, bo już na szkolnych boiskach to niekoniecznie🙃

• Haha 1
Napisano
48 minut temu, JWO napisał:

a z drugiej strony, czy kazdy jest gotow zaplacic 5PLN wiecej za dostawe?

Ja tak, mam swiadomosc syfu jaki powiduja te firmy z dowozem na apkę. Sam odbieram.

• Mod Team
Napisano
2 godziny temu, nikbar1 napisał:

Widzę, że konkret  temat, na poziomie Prezesa i malarza (podludzie,robactwo, gwałciciele i bandyci ) ,a najlepsze ,ze ten biedafaszystowski temat założył  moderator, co jedzie ludzi za  jakieś pierdoły .

Zwracanie uwagi na przestępczość wśród imigrantów nazywasz "faszyzmem". Lol. Widzę że tu ktoś jest lewoskrętny i ma ból dupy. Nie podoba się temat to nie czytaj i się nie udzielaj.

podludzie

gdzie ktoś pisał o "podludziach"???

gwałciciele i bandyci

a to są fakty.

Napisano

To jest paradoks, moderator o mentalności  ruskiego czynownika , sam siebie moderujesz ? przecież  tym wpisem naruszyłeś regulamin , ale widocznie sam tego nie ogarniasz 

tu masz fragment regulaminu, który tak rygorystycznie przestrzegasz.

"poniżają lub dyskryminują innych ze względu na rasę, narodowość, płeć lub wyznanie"

• +1 pomógł 5
  • Haha 1
  • Mod Team
Napisano

No i leci warn za chamstwo. Nazywanie rzeczy po imieniu to "poniżanie"? Ja tylko przedstawiłem fakty, poparte dowodami.. Ty nie napisałeś nic konstruktywnego, za to wyzwiska od faszystów i ruskich cośtam to poleciały. Dramat.

"ze względu na rasę, narodowość, płeć lub wyznanie", Żadne z tych. Tylko za popełnianie przestępstw. I jakie "poniżanie i dyskryminacja"? Jak napiszę że biały popełnił przestępstwo to jest zły i to jest ok. Ale jak napiszę ze czarny popełnił przestępstwo i jest zły to "Oooo, rasista!". To jest właśnie rasizm.

Napisano
3 godziny temu, nikbar1 napisał:

Ale jakie biedaszaszystowski - rozumiem że według Twojej oceny, te napływające masy z krajów Afryki i Azji - że oni sie asymiluja, dostosowują do panujacych reguł i wnoszą ten swój kulturalny dodatek ?  Cała tzw Zachodnia Europoa pokazuje, że to nieprawda i to nie działa, widać to w każdym kraju, każdym jednym gdzie jest ich juz odpowiednio dużo. 

Wyobraż sobei siebie jak np podróżujesz do jakiegos EMIRATU i tam zaczynasz latać z krzyżem albo pić alkohol - przejdzie CI to wogole przez głowę ?  ? żeby takie coś tam zrobić ? 

• +1 pomógł 3
  • Haha 1
Napisano

@sznib Napisałeś 

Cytat

Fakty są takie, ze większość imigrantów z Afryki i innych krajów trzeciego świata nie żyje uczciwie, tylko jest zamieszanych w różne przestępstwa

Nie mając na to żadnych danych, czyli wyssałeś to z palucha (a dokładnie to z jakichś prawicowych bredni w necie). I tak, taki tekst to modelowy rasizm. A rasizm jest ch..owu. Teraz dawaj warna, czy co tam chcesz...

• +1 pomógł 8
Napisano (edytowane)

@Maciorra rozumiem że bywasz też w miastach typu Rzym, Berlin, Frankfurt Paryż 😉 I że tam też nie widzisz degradacji jaką Ci ludzie tu wprowadzają ? 

Edytowane przez gnomon
  • +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@gnomon Wyobraź sobie, że ja umiem odróżnić zdania "Migranci popełniają przestępstwa" i "Większość migrantów popełnia przestępstwa". I na dodatek nie zaprzeczam, że to pierwsze jest prawdziwe.

Dodatkowo, ze względu na wykształcenie oraz ciekawość świata wiem, że generalnie przestępczość nie jest wywołana takim czy innym kolorem skóry, lub pochodzeniem z jednego, lub drugiego kontynentu i jeśli się chce rozwiązać problem przestępczości to trzeba strzelać w jej przyczyny a nie lecieć uproszczeniami...

Edytowane przez Maciorra
literówencja
  • +1 pomógł 2
Napisano
7 godzin temu, JWO napisał:

@sznib Wystarczy szybciej jezdzc. To tylko nastepny bodziec treningowy

W UK i FR standardowa metoda  wygląda tak: dwóch jadących na skuterze zrównuje się z rowerzystą, rowerzysta dostaje kopa i się przewraca, gdy rowerzysta zwija się bólu oraz jeszcze nie dociera do niego co się wydarzyło to jeden z beżowych zeskakuje ze skutera łąpie rower i spiernicza. 

Napisano (edytowane)

Żeby nie było że jestem jakis Agresywnie nastawiony do nich - nie jestem - nie popieram tego, co robi np Dominik Tarzyński - ale patrząc realnie - jesli na 100 takich przyjezdnych - kilku nawet, 5 stanowi problem - to jeśli systemowo, nie jest w stanie dany kraj ich odsiać, odesłać, wsadzić do paki, i zrobić to sprawnie,  to sory, ja się nie chce zastanawiać na ulicy, czy ten koleś zaraz czegoś nie odwinie bo np ide i filmuje kamerką otoczenie, a on kamery nie lubi przez swoje szemrane biznesa. Dlatego uważam, że lepiej jakby ich tu nie było. Bo w asymilację nie uwierzę, lata prób asymilacji we Francji, Niemczevch UK,  Szwecji dowodzą żę to nie działa.

Edytowane przez gnomon
  • +1 pomógł 3
  • Mod Team
Napisano
9 minut temu, Maciorra napisał:

Nie mając na to żadnych danych, czyli wyssałeś to z palucha

A Ty masz jakieś dane że to nieprawda??? Ja podałem dane od AI. W UK biali  10 aresztowań na 1000 przestępstw, a czarni 19-20 na 1000. Tyle że czarnych jest 4% całej ludności kraju. Samo to mówi jak duży ich odsetek popełnia te przestępstwa, skoro wśród 4% jest 2xwięcej aresztowań. A dane AI ze stron brytyjskiego rządu.

7 minut temu, Maciorra napisał:

jeśli się chce rozwiązać problem przestępczości to trzeba strzelać w jej przyczyny

Jedna z głównych przyczyn jest tolerancja rządów dla przestępstw czy wykroczeń popełnianych przez imigrantów. To ich tylko zachęca.

• +1 pomógł 1
Napisano

Wpuszczasz do domu gościa, który zaczyna fisioswać, a jak się to gospodarzowi przestaje podobać i zwraca uwagę, to gość fisiuje jeszcze bardziej nakręcony tym, że ktos mu zwraca uwagę. Ja sobie tego nie wyobrażam w mojej mikro skali domowej - i nie chcę tego w skali Państwowej . Nie masz papierów ? jak się tu znalazłeś - łamiąc zasady ?  

Popełniasz nawet pospolite wykroczenia - nie umiesz sie dostosować - sorry gościu, nie jesteś u siebie, nie szanujesz zasad - czas na ciebie, wracaj do domu. 

• +1 pomógł 1
Napisano

Zamiast "wpuśćmy ich wszystkich a potem się sprawdzi kim są" w nastrojach społecznych będzie się sprowadzać do "zastrzelmy ich wszystkich a później się sprawdzi kim byli"?

Napisano

Miałem ostatnio taką akcję z uporczywie parkującym na trawniku i na chodniku czarnoskórym przybyszem - zapytalem go tylko czemu tu parkuje, czemu zawsze łamie przepisy czy nie umie stanac normalnie - Zapytał mnie tylko kim jestem  po angielsku a pozniej po polsku rzucił do mnie "Polska kur#$%$" ... a typ mieszka niedaleko i często go widzę 😆 Za każym razem przy pomocy apki 19115 zgłaszam jedo nielegalne parkowania 😉 a jak widzimy sie f2f mowie do niego "CZESC Polska $%^%&"

Co ciekawe jak nie siedzi w samochodzie to juz nie jest taki mocny w gadce.

Napisano

@sznib

Proszę, tu masz prawdopodobnie źródło na którym opierała się AI z którą rozmawiałeś.

https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/crime-justice-and-the-law/policing/number-of-arrests/latest/

20 osób na 1000 to bardzo dużo i to bardzo poważny problem. Ale to nie jest większość. Jeśli twierdzisz, że to jest większość to masz problem, ale innej natury;)

7 minut temu, sznib napisał:

Jedna z głównych przyczyn jest tolerancja rządów dla przestępstw czy wykroczeń popełnianych przez imigrantów. To ich tylko zachęca

Przytaczałeś sam statystyki wskazujące, że w Twoim przykładowym UK jednak walczą z tą przestępczością. To jak to jest?

• +1 pomógł 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...