zniesiony Napisano Sobota o 19:15 Napisano Sobota o 19:15 (edytowane) Witam, jaki rower do mtb kupić w budżecie do max 10tyś, poniżej dwa przykładowe typy: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-prorace-cf-8-9-pd50011/?v_Id=267608 https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-cross-country/procaliber/procaliber-9-6-gen-3/p/47224/ zależałoby mi na tym by choć w jakimś stopniu rower -mimo tego, że nie jest full - tłumił drgania na tylnym trójkącie za lapierre przemawia osprzęt za trekiem dożywotnia gwarancja na ramę rower będzie używany to jazdy w lekkim ,nizinnym terenie Edytowane Sobota o 19:20 przez zniesiony Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Sobota o 19:46 Mod Team Napisano Sobota o 19:46 A niuans typu dropper ma znaczenie ? Jakby co, to w Lapierre sztyca ma 27.2 mm średnicy, więc wybór jest mocno ograniczony. Lapierre ma nieco szersze karbonowe koła, oraz jest krótszy. Cytuj
zniesiony Napisano Sobota o 20:16 Autor Napisano Sobota o 20:16 dropper nie ma aż takiego znaczenia dla mnie, ale z ciekawości dopytam czy do lapierre będzie go można zamontować gdybym jednak zmienił zdanie? dopytam jeszcze jak sama jakość ram u nich, czy mocno odstaje od takiego treka wykonaniem/jakością?- dają tylko 2lata gwarancji trochę mało i o czymś to chyba świadczy Cytuj
emski Napisano Sobota o 20:21 Napisano Sobota o 20:21 (edytowane) dropper - game changer na zjazdach, o sygnalizacji ulicznej nie wspominając, także ... Edytowane Sobota o 20:22 przez emski 1 Cytuj
Cony Napisano Niedziela o 11:52 Napisano Niedziela o 11:52 (edytowane) Też poszukuje roweru w tym budżecie i również rozważam Treka procalibra 9.6 ze względu na gwarancję dożywotnia. Używany do jazdy po górach (strefa MTB Sudety)oraz w maratonach(bikemaraton itp.). Oglądałem też rockridery: MTB xc race 900S GX oraz MTB xc race 900S SLX/XT. Edytowane Niedziela o 11:55 przez Cony Cytuj
lelek2 Napisano Niedziela o 13:01 Napisano Niedziela o 13:01 Od siebie moge dodac ze po przesiadce na fulla to hardtail z dropper poszedł w odstawkę. Jak już chcesz wydać 10k to pójdź w fulla down country. Będzie wygodniejsza pozycja, 120-130 / 110-120 skoku i często blokada. Canyon ma fajnego lux trail ale lepiej poczekać na promocje i będzie coś poniżek 12k i już na fajnym osprzęcie Odpowiednie opony do trasy i będzie szybki rowerek 1 Cytuj
wierzbajol Napisano Niedziela o 21:35 Napisano Niedziela o 21:35 @lelek2 za 12k można szukać Giant Anthem Advanced Pro 29 2 Cytuj
zniesiony Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowane) dziękuję za sugestie, ale full'a raczej nie potrzebuję-lub inaczej- nie wykorzystam jego potencjału na nizinach a co do propozycji, które podałem w linkach może ktoś jeździ na tych rowerach i jest stanie podpowiedzieć coś więcej? Edytowane 3 godziny temu przez zniesiony Cytuj
leotdipl Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @ZNIESIONY, też tak uważałem. I jednak kupiłem fulla. Jestem zachwycony. Jazda po nizinach. Rekreacyjna. Cytuj
przemeg Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 26 minut temu, zniesiony napisał: dziękuję za sugestie, ale full'a raczej nie potrzebuję-lub inaczej- nie wykorzystam jego potencjału na nizinach a co do propozycji, które podałem w linkach może ktoś jeździ na tych rowerach i jest stanie podpowiedzieć coś więcej? Jeśli piszesz w pierwszym poście, że chcesz mieć soft tail to tylko ten Trek. Lapierre - nie wiem jak to się zachowuje na żywo, opis sugeruje, że ta konstrukcja widełek ma podnosić sztywność a nie dawać jakąś pracę pod ogonem. Podobny patent z wyglądu masz w gravelu GT - Grade. Tam chyba, jeśli mnie pamięć nie myli, poza karbonem użyto włókna szklanego dla sprężystości. Mój kolega ma taki rower i on serio pracuje rewelacyjnie. Generalnie nowoczesne HT idą w efektywność, miękko pod tyłkiem masz za sprawą opony i sztycy karbonowej jeśli dokupisz. Możesz też kupić amortyzowaną. PS - dpbrze dobrany full odwdzięczy ci się oczywiście nie full do poważnych wyzwań terenowych, ale wspomniany canyon czy taki spec epic, scott spark ktm scarp czy trek supercaliber nie będą w niczym gorsze na płaskim a mogą pomóc w terenie nawet na Mazowszu. Cytuj
Tyfon79 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jak w ogóle gdzieś Ci tam świta myśl o tłumieniu drgań w sztywniaku to sobie odpuść. Albo decyzja w lewo albo w prawo. Albo ciśniesz sztywniakiem bez jakiegokolwiek "ale" albo full. Z tej dwójki dla siebie więc czytaj i dla ciebie jednak Trek. Mam najmniej problemów z produktami RS'a czyli Reba na + do wyboru. Tylko jak masz naprawdę niziny bez perspektyw jazdy w trudniejszym zjazdowo terenie wywalić ten zbędny bajer w postaci myk myka i wstawić zwykłą klasyczną sztycę. Cytuj
leotdipl Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) @Tyfon79 Lepiej bym tego sam nie ujął. Otóż to ! 💪😀 PS. czyli niedawno nabyty przeze mnie full Kross 3.0 jeszcze na Shimano i widelec Reba RL R oraz brak myk myka to taki właśnie chyba dla mnie rower. Jedno wiem. Jeździ mi się wygodnie. Lekko, i komfortowo. Z drobną moja zmianą. Mostek. Edytowane 1 godzinę temu przez leotdipl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi