seawolf688 Napisano 26 Września Napisano 26 Września https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-gravel/sprawdź/f/F226/checkout-sl-7-axs/57828/5339759 Gravel z przednim i tylnym zawieszeniem i nawet bagażnik jest! Cytuj
Mihau_ Napisano 26 Września Napisano 26 Września A na sezon 2027 wymieni się kierownicę na prostą w celu lepszej kontroli w terenie i tym samym historia zatoczy koło. 2 Cytuj
Eathan Napisano 26 Września Napisano 26 Września @Mihau_ nie zapominaj o cenie. Nowa kiera to +10 tys. do ceny za poprzedni model Cytuj
kipcior Napisano 26 Września Napisano 26 Września (edytowane) To Trek wreszcie coś sensownego zrobił dla mnie, tylko 5 lat za późno. Szkoda że 1x choć pod górę to odpowiednik 22x30 w MTB, co już się robi przyzwoite. No ale przy tej cenie to raczej zbyt często go w górach nie zobaczę. Edytowane 26 Września przez kipcior Cytuj
Maciorra Napisano 26 Września Napisano 26 Września @kipcior spokojnie, to (full gravel) już było i można mieć używkę: https://m.olx.pl/d/oferta/gravel-niner-mcr-9-rdo-CID767-ID172Hh4.html (Nie moje ogłoszenie jakby co:)) Cytuj
chudzinki Napisano 26 Września Napisano 26 Września No i korba 38t, więc z lubelskich górek się nie dokręci 🤭. Cytuj
kipcior Napisano 26 Września Napisano 26 Września 28 minut temu, Maciorra napisał: (full gravel) już było Wiem że było, 5 lat temu był taki zielony. Ale wtedy był dostępny tylko w stanach i chyba nawet jeszcze drożej niż ten Trek dzisiaj. Nadal jest to niegłupi model, choć nie najpiękniejszy. Cytuj
Maciorra Napisano 26 Września Napisano 26 Września True, Ninery jakoś tak urodą nie grzeszą za bardzo... Cytuj
wr81 Napisano 26 Września Napisano 26 Września Najistotniejszy jest chyba w tym wszystkim "nowy" RS Rudy XL - 60mm. Wróciliśmy do RS Indy... Cytuj
Eathan Napisano 26 Września Napisano 26 Września @wr81 no to czeka nas kolejna ewolucja: gravel XC - skok 100 a potem 120 mm gravel trial - skok 130-150mm gravel enduro skok 160-180mm gravel dh - skok powyżej 190mm gravel adventure - skok do 40-90mm 1 Cytuj
wr81 Napisano 26 Września Napisano 26 Września (edytowane) Równolegle ewolucja średnicy goleni gdzie Fox wyznacza trendy a RS trzyma się skostniałych standardów gravel właściwy 32 mm (gravel) XC 34mm (gravel) downcountry- 36mm (Fox 36SL) itp itd Powstaje również pytanie czy do gravel fs zakłada się lajkrę czy nie.. Edytowane 26 Września przez wr81 Cytuj
KNKS Napisano 26 Września Napisano 26 Września Zapomniałeś o gravelu TT z zawieszeniem o skoku 5mm, z lemondką i monoblatem 62T. 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 26 Września Napisano 26 Września (edytowane) 2 godziny temu, Mihau_ napisał: A na sezon 2027 wymieni się kierownicę na prostą w celu lepszej kontroli w terenie i tym samym historia zatoczy koło. A potem pójdzie już z górki... większy skok, szersze gumy, progresywna geo. Docelowo wyjdzie typowy scieżkowiec mtb Edytowane 26 Września przez Dokumosa Cytuj
kipcior Napisano 26 Września Napisano 26 Września A tu jak zawsze znajduje się gniazdo środowiska, które aż dziw że uznaje coś innego niż bicykl, bo reszta to po co to komu i dlaczego 😂 1 Cytuj
uzurpator Napisano 26 Września Napisano 26 Września 31 minut temu, KNKS napisał: Zapomniałeś o gravelu TT z zawieszeniem o skoku 5mm, z lemondką i monoblatem 62T. Wasz uzurpator, jak zwykle kating edż. 1 Cytuj
wr81 Napisano 26 Września Napisano 26 Września 26 minut temu, kipcior napisał: A tu jak zawsze znajduje się gniazdo środowiska, które aż dziw że uznaje coś innego niż bicykl, bo reszta to po co to komu i dlaczeg To kwestia wieku, na forach dominują dinozaury korzystające z netu 2 latach 2000-ych aka zgryźliwi tetrycy... Z plusów to za rok "przestarzałe" widelce o skoku 30-40mm trafią do outletów i więcej chętnych będzie mogło ich popróbować a "nowe" o skoku 60mm poszerzą opcje dla rowerów crossowych/trekingowych (alternatywa dla Paragona).. 1 Cytuj
Eathan Napisano 26 Września Napisano 26 Września @wr81 ja to sobie wypraszam. Zaczynałem w czasach usenet, irc i takich tam wynalazków (np. modemów 9600) Cytuj
wr81 Napisano 26 Września Napisano 26 Września @Eathan Korzystanie w 2000tych nie wyklucza używania wcześniej Jednak 2000-ne to złota era klasycznych forów, przed "twarzoksiążką" itp.... 1 Cytuj
Eathan Napisano 26 Września Napisano 26 Września Ta... Jeszcze jakieś 14 lat temu klasyczne fora były w cenie (miałem jedno spore i popularne, sprzedałem). Cytuj
zekker Napisano 28 Września Napisano 28 Września W dniu 26.09.2025 o 14:25, wr81 napisał: Najistotniejszy jest chyba w tym wszystkim "nowy" RS Rudy XL - 60mm. Też tak myślę, w końcu jest coś lepszego do crossów niż Paragon. Cytuj
Dokumosa Napisano 28 Września Napisano 28 Września FOX też nie spał i wypuścił gravelowe widelce 32 SC i 32 Taper-Cast... 32 Taper-Cast Fork Collection. Gravel Riding – RideFOX Cytuj
wr81 Napisano 28 Września Napisano 28 Września Dokładnie jak pisałem FOX w średnicach goleni prowadzi, natomiast po "agresywnej zagrywce " RS odstaje trochę w skoku... Obstawiam za rok premierę 32TC o skoku 60 i 70mm Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi