KNKS Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Zobaczę, to uwierzę. Swoją droga ciekawe połączenie: pedały platformowe + obustronny pomiar mocy 😉. I żeby było jasne. Moje uwagi dotyczą jedynie szosy i XC. Trail, enduro, DH, trekking itp. to nie moja bajka i nie mam pojęcia co i jak... sic! Już się pogubiłem, to ty @marvelo jeździsz na SPD/KEO, w noskach czy platformach? Edytowane 2 godziny temu przez KNKS Cytuj
michalr75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dobrze że są na forum takie humorystyczne tematy do poczytania przy herbacie Cytuj
marvelo Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowane) W dniu 3.05.2026 o 11:21, przecietny.kolarz napisał: Mało kiedy jeżdżę w okolicach maksymalnej mocy, a pedały wpinane to najlepsze co można kupić do jakiejkolwiek innej jazdy niż 5km/h w niedziele na piknik. To kolejny cytat pokazujący, że niektórzy nie wyobrażają sobie szybkiej jazdy na platformach. Edytowane 2 godziny temu przez marvelo Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) No tak, tak napisałem i to podtrzymuję. Mają bardzo dużo zalet i we wspomnianych dyscyplinach prawie zero wad. Czy rozumiesz różnicę między "najlepsze co można kupić" vs "musisz kupić pedały wpinane żeby jeździć coś więcej niż 5km/h na piknik"? Da się jeździć, nie neguję tego. Natomiast pedały wpinane sprawdzają się lepiej. Dlaczego? To już zostało napisane. No i tu jest właśnie problem z tym, że ja rozumiem drugą stronę, a Ty nie. Dam Ci drugi przykład, a Ty przerób go swoją logiką: Garmin Varia to najlepsze co można kupić do roweru szosowego, chyba że jeździ się nim po tylko po DDR. W Twojej ocenie właśnie napisałem że bez Garmin Varia nie da sie jeździć rowerem szosowym, chyba że turlasz się po DDR. Widzisz absurd tego co sam piszesz? Mi Twoje podejście przypomina typowego Freethinkera, co nie daje się trendom. Edytowane 2 godziny temu przez przecietny.kolarz Cytuj
kaido2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) 1 godzinę temu, marvelo napisał: To kolejny cytat pokazujący, że niektórzy nie wyobrażają sobie szybkiej jazdy na platformach. Ja sobie wyobrażam ( wiedziałem , że będzie grzana ) Tylko efektywność przy prawdziwej szosie tego jest żadna Hopa która trzeba wziąć na prędkości +mocy z obrotu i nogi zawijają się o głowę zwisając dalej na jajach 2 godziny temu, przecietny.kolarz napisał: Chcesz robić Bunny Hop na szosie? Przydaje się. Efekt kiedy reszta myśli, że może sobie też tak zrobić przez spowalniacz, podciąga rower i glebi,- mina bezcenna. I tak jeszcze , bo gdzieś mi mignęło takie caco. We wpinanych butach można nawet biegać,- trudno żebym na przełajach ściągał buty Edytowane 48 minut temu przez kaido2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi