Eathan Napisano Sobota o 05:50 Napisano Sobota o 05:50 Wreszcie przełożyłem klamkomanetki z zaciskami. Dzisiaj testy w terenie. Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 06:31 Napisano Sobota o 06:31 Dokładnie tak jest, źle się wyraziłem. Sam "kielich" jest owalny bo mieści (patrząc od tyłu) blaszkę-adapter, która z okrągłego robi - D-F, samą sztycę i ten kołek-rozporek. Poniżej sztyca ma przekrój okrągły, jak w ziemskich rowerach Najlepsze, że oklejałem to za każdym razem taśmą izolacyjną ale jednak to chyba nie są zanieczyszczenia, tylko ten układ pracuję. Nad morzem nawet czułem, przykładając palec takie strzelanie. Sęk w tym, że to się dokręca do 7 Nm, nie więcej. Tu już za bardzo nie mam pola manewru, robię co prawda jakieś 6,5 Nm z marginesem na dokładność klucza. Nawet pasta do karbonu, która mi została z Contenda, zaaplikowana za każdym razem, nie pomogła A Contendzie jest cisza, tyle że tam jest tylko D-F i sztyca jest z karbonu. Kusi mnie kupienie takiej samej do Revolta A to ja dodam, żeby nie było off-topu: "uratowałem jednego człowieka od słuchania trzeszczenia sztycy poprzez zohydzenie zakupu Revolta" Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Sobota o 10:51 Napisano Sobota o 10:51 W dniu 7.07.2025 o 21:14, sky87 napisał: @CoolBreezeOne zdejmij jeszcze hak przerzutki, wyczyść go i ramę w tym miejscu i dobrze dokręć koło. U mnie to było problemem, zaraz po niedokręconym pedale @sky87, miałem już gorącą linię z @Punkxtr, wszystko znowu rozebrane, wypucowane i złożone do kupy tak samo jak wcześniej. Do procedury dorzuciłem twój zestaw - hak/oś, btw kto by pomyślał, i...? Nie wiem już czy to suport, hak czy oś, ale zadziałałooooo. Przetestowane na piachu, grubych szutrach, korzeniach i kałużach z błotkiem. Znowu przyjemność z jazdy Dzięki dla was! 4 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Sobota o 19:32 Mod Team Napisano Sobota o 19:32 U mnie cyka korba, albo pedały - jak przełożę do drugiego roweru, to się okaże. Początkowo podejrzewałem spinkę i prowadnicę przy korbie - wykluczone po zmianie łańcucha i podniesieniu prowadnicy (ta druga się poluzowała podczas jazdy, a nie wziąłem kluczy - zresztą nie mam takiego, który by się zmieścił od strony ramy przy wewnętrznej śrubie...). Dzisiaj przeprawowy chaszczing nad Wisłą (z pieszym rekonesansem nieprzejezdności) - nie ma to jak wyczekiwanie aż się skończy dłużąca się jazda przez chwasty Potem delikatne zwiedzanie przez zamotanie w częściowo nowych miejscach - orientacja po słońcu mocno utrudniona przez zachmurzenie (mam 2 nawigacje, ale nie używam , a smartfona nie wziąłem). Wyszło 7 dych w ok. 3:40 2 Cytuj
Wojcio Napisano Niedziela o 17:48 Napisano Niedziela o 17:48 Rowerowe pranie (nadal się kręci) - żeby dorośli ludzie wracali z roweru tak ubłoceni, że niewiadomo jak się rozebrać. Ale fajnie było. 1 Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 17:58 Napisano Niedziela o 17:58 @Wojcio Nawet się mówi czasami "szczęśliwy jak prosiak w błocie" @KrissDeValnor A namaca sztycę jak cyka. U mnie cichło jak przycisnąłem palec do sztycy, czasami nawet było czuć pod palcem jak coś pracuje, bałem się, że ramę obrobię Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 19:31 Mod Team Napisano Niedziela o 19:31 Sztyca mało prawdopodobna, skoro słychać nawet jak nie siedzę... Chyba, że się jakaś wyjątkowo złośliwa trafiła Ogólnie, to pracować musi, bo "karbą" i 27.2 mm, czyli tak ma być. Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 19:44 Napisano Niedziela o 19:44 A to nie, u mnie cichnie jak zadek podniosę... Cytuj
mocart Napisano Niedziela o 21:23 Napisano Niedziela o 21:23 Zrobiłem dzisiaj wreszcie rewolucje w ramie z bidonami zwalniając miejsce na torbę do łańcucha / zabezpieczenia W ramie S naprawdę ciężko coś poutykać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi