Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To nie części, ale będzie testowane, bo mam już dosyć sztywnych palców. Elektryczne rękawiczki za 109pln. W mieszkaniu grzeją. Tak, będę je przechowywał w metalowej puszcze :)  Fajnie, że odblaskowe i świecą na czerwono, w realu dość mocno. 

IMG_0447 Medium.jpeg

• +1 pomógł 8
Napisano

Ciekaw jestem efektów. Da się tymi palcami przerzutki ogarnąć? Jak się to ładuje? Ile ogrzewa, przynajmniej wedle deklaracji producenta? Czy akumulator nie przeszkadza w używaniu (a może jest zewnętrzny)? 

Napisano

Na oko jest ok.  Ładowanie USB-C.  Wyjmowane baterie są w kieszeniach na mankiecie rękawic . Rękawice mają jeden rozmiar i są wielki (dla mnie dobrze).  Z przerzutką nie powinno być gorzej niż w narciarskich, w których jeździłem do tej pory. Jeśli producent nie kłamie, to na maksymalnej mocy ok. 2h. Dziwne, że ciepło czuć na zewnętrznej powierzchni. 

• +1 pomógł 1
Napisano
Cytat

Podziel się opinią, czy mniej wibracji przenosi się na podłogę?

Jest różnica w przyjemności siedzenia, troche bardziej miękko w dupsko i wygodniej się jeździ jak jest mniej sztywno. Nie jakaś kolosalna ale jest. Czy mniej wibracji się przenosi na podłogę ? Wydaje mi się że tak, mieszkam na parterze więc nie zapytam sąsiada z piętra niżej czy go mniej wku....wia XD

Napisano

Zima przyszla wiec zamowilem:ROCKBROS Men's Winter Cycling Jacket, Windproof, Breathable, Thermal Softshell Jacket

image.png.aa6d10a5dbf01b59cd7cfdef2c7e7485.png

A dzisiaj +5 i mozna jezdzic w wiosenno-jesiennym stroju :D 

i drugi komplet SCV do roweru malzonki

image.png.3d30f81046d730883587ab585699b00f.png

• +1 pomógł 5
Napisano

@JWO - ta kurtka to już przyszła? Interesuje mnie kwestia długości, czy wystarczająco zakrywa nery i kawał tyłka. Niestety większość ubrań wygląda fajnie na fotkach, ale jak przychodzi co do czego, to wszystko jest okropnie krótkie, co jak na odzież zimową jest zbrodnią. 

Napisano

@chester_jds Bluza przyszla. Jednak okazala sie za mala :( . Sama bluza calkiem fajna, ale zdecydowanie nie jest o bluza zimowa. Czy zakrywa wszystkie strategiczne czesci, powiem jak wymienie na wieksza. Jednak ten dluzszy tyl, nie jest taki dlugi.

Napisano

@JWO , dzięki za info, czyli jak zwykle wszystko kuse.

Kupiłem lata temu tanią kurtkę zimową Rogelli i jest to chyba jedyny ciuch, który mimo, że obcisły, jest rozsądnie długi, nic innego mu potem nie dorównało. 

A rozmiarówka z Chin to lilipucia zawsze była, przy moim M/L to w Chinach poniżej (X)XL nie ma co patrzeć.

Napisano

Nowy rower wymaga nowej biżuterii 🤣 A że człowiek lubi ładne rzeczy to płaci i płacze. 

Uchwyt pod Garmina dedykowany do mostka. Zakup na stronie https://framesandgear.com/ w niedzielę. Paczka dotarła w dniu dzisiejszym.  Rozwiązanie pod konkretny model mostka wykorzystujące rozwiązanie Syncrosa. Jakość wykonania absolutny top! Do tego możliwość dopasowania do własnych potrzeb:

• wersję pod wiele różnych rowerów (ponad 40 marek), 
  • 3 długości pod różne rozmiary liczników, 
  • zgodność z Wahoo / Garminem, 
  • możliwość zamocowania pod uchwytem dodatkowego światła, goPro, etc. 

Dostępne liczne adaptery https://framesandgear.com/collections/computer-add-on-mounts

20260114_140716.jpg

20260114_140720.jpg

20260114_140727.jpg

20260114_140733.jpg

• +1 pomógł 8
Napisano

Narzędziownik Crank Brothers tube stash tool kit, pompka SKS do zaworów Clik i manometr tej firmy też do Clik. 

Pierwsze wrażenie - pompka spoko - bardzo wygodny chwyt - jednak do zamontowania w tym narzędziowniku tylko rzepem - uchwyt za cienki, bo on na CO2.

Manometr bardzo fajny, działa z Clik, prestą i samochodowym.

Narzędziownik - bardzo fajny multitool, do tego połączenie skuwacza, adaptera CO2 i kluczy do szprych - spoko. Bardzo solidnie wyglądająca łyżka, narzędzie do zatykania bezdętek - małe ale chwyt wydaje się dostateczny. 

Czyli wyścig zbrojeń na lato, bo teraz to nie wożę nic .

IMG_0472.jpeg

IMG_0471.jpeg

IMG_0470.jpeg

• +1 pomógł 9