Skocz do zawartości

[Ramy,Rowery 650b] nowe i przeróbki

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To fakt, Baronie Ivanie, że pośmigałem chwileczkę i powróciłem posłusznie na łono Wielkiej Kiszki niczym skruszony zdrajca po niewinnym skoku w bok...ale przynajmniej wiem czym to pachnie i jak się to-to je i z czystym sumieniem polecam każdemu osobnikowi gotowemu popsuć myśl projektanta ;)

POZDRo-:ver

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Po endurackim Bronsiu Santa prezentuje ścieżkowca bazowanego na Blurze TRc.

Santa Cruz Solo

Santa-Cruz-Solo.jpg

Santa-Cruz-Solo-Black.jpg

125mm VPP2, alu i wungiel, 142x12 z tyłu, miejce na 2 koszyki bidonu, ISCG-05, suport gwintowany 73mm - Bravo Santa!!! - tylny widelec 435mm, suport 334mm, podsiodłówka 73st, główka ramy 68st.

Szacunek...

I.

Napisano

Ktoś tu jeszcze pamięta o przeróbkach? Bo okazuje się, że On One Whippet mieści średnią kichę, a na dodatek jest obecnie w bardzo atrakcyjnej cenie...

800450d1368992349t-my-one-whippet-650b-i

PS. Sprzęt waży 7,23kg :teehee:

• Mod Team
Napisano

(a suport ma na 325mm? :) )

Santa ... zajeładna... żeby to jeszcze "mózg" miało...

ps: ktoś chce kupic Speca FSR Pro z brainem? :)  pod takie starożytne koła - 26inchów :)

Napisano

324 :P

No faktycznie, super jak na hardtaila XC ...

Author Epoque ,czyli A-Gang Patriot w wersji 120 mm jako Author

Author14new_epoque_cl.jpg

Czy już pisałem,że mnie się Patriot/Epoque podoba?

Pisałeś, a rower (rowery)to  faktycznie coś świeżego w zalewie tych Sant czy innych wynalazków, ciekawe jaka będzie cena finalna .

• Mod Team
Napisano

ps: ktoś chce kupic Speca FSR Pro z brainem? pod takie starożytne koła - 26inchów

Daję monetę jednozłotową. Ze względu na starożytność.

A propos Patriota od Aganga- ma on ci zastapic obecnego Cult'a i być od niego droższy. Niestety.... Pewnie framesetów nie będzie...

• Mod Team
Napisano

I czy RM opatentował swój patent na Europę....

Ciekawe jest to ,że Author ,jako Firma-Matka dla A-ganga, najpierw wprowadza skądinąd ciekawy projekt ramy do Aganga, a później do swojej oferty.

Anarchy ,jak z moją ofertą na Speca? 

• Mod Team
Napisano

hehe
co do lepszego modelu w firmie córce - jeśli tak zakłada polityka firmy? 
Może za jakiś czas a-gang będzie kojarzony z cięższym sprzętem a author z CX i niżej (w sumie w ciężkim sprzęcie nigdy im nie szło)
A  S-works i spec choc hmmm to złe porównanie bo tam wybitnie firma chce pokazac, że SWorksy są dla "nie-śmiertelników" a przynajmniej nie tych ze wschodniej części Europy :(

Durnykocie - Spec spakowany, zastanawiałem się tylko czy przesyłka po mojej stronie :) :)
A poważniej - pewnie w 2014 będę szukał rozwiązania "problemu", albo przy pomocy Sikorskiego albo (niechętnie) poprzez allegro (choc nigdzie tak rzecz nie traci na wartości jak na tym portalu)

• Mod Team
Napisano

Durnykocie - Spec spakowany, zastanawiałem się tylko czy przesyłka po mojej stronie

Koszty przesyłki pokryję,ale pod warunkiem,ze trasa transportu tejże nie będzie objazdówką całego świata.

Uwaga - offtop:

- ktoś wie,gdzie ( w naszym kraju) można zakupić relatywnie tanie obręcze 27,5?

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Miało być tajemniczo i skrycie i tak jakby nieco sie udało. Ibis atakuje oficjalnie w 650B

Ibis Mojo HDR

mojo_HDR130b-Ibis7258.jpg

Platforma roweru 26<--->650B. W zależności od pomysłu mozna sobie dowolnie żonglować rozmiarami.

W wersji 650B trzeba zastosować 5mm podkładkę redukujacą skok dampera co da nam 150mm na tylnim zawiasie. Zalecane jest niesteosowanie opon szerszych niż 2.35 cala oraz spuszczenie powietrza do zera z dampera w celu sprawdzenia czy aby nie ma zadnych kolizji na linii papuć-rama.

Reszta numerków wyglada nastepujaco - z forkiem 140mm: tylni widelec 435mm, suport na wysokości 343mm, główka ramy 67.1st, podsiodłówka 71.1st.

Rama jest kompatybilna z napinaczem ISCG-05, oraz jest lżejsza o 130-180g od zwykłego Mojo HD - w zależności od rozmiaru i koloru.

Szacunek...

I.

Napisano

No owszem, wątek jest, ale mało rzeczowy, głownie dywagacje na temat długości tylnego trójkąta, i to głównie w 26'. Dla tego pytam tu, gdzie liczę na znajomość tematu 27,5'. ;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...