pecio Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja (edytowane) Bo dawniej to byli KOLARZE ...... a dziś same cherlawe kalesony śniące o ulepach. Dobrze , że jestem z tego starego pokolenia...... Edytowane 7 Maja przez pecio 1 Cytuj
spidelli Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja Wydolnościowo i kondycyjnie chyba jednak współcześni zawodnicy są wyraźnie lepsi. Natomiast w ogóle nie zaprzątają sobie głowy "logistyką" - wszystko zapewniają im ekipy. Te 100 lat temu pewnie by sobie wielu nie poradziło, bo wtedy to była walka o przetrwanie - prowiant i opony zapasowe wieźli ze sobą No i zajarać można było tylko w czasie jazdy Fotka z Reddita Cytuj
pecio Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja (edytowane) @spidelli wydolnościowo i kondycyjnie........ po EPO lub różnych cudach wspólczesnej " farmacji" o których nawet nie mamy pojęcia. Poczytaj o żelaznym dziadku z Szwecji. Edytowane 7 Maja przez pecio Cytuj
Dokumosa Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja W dniu 28.04.2025 o 11:18, Sobek82 napisał: Jest rok 2k25 a oni dalej 40 lat za wymyśleniem koła.🫠😉 Oni jeszcze nie wymyślili krzeseł/stołków o stołach nie wspominając. Wszystko robią w powietrzu siedząc na ziemii. Ale później taka "marka" może reklamować, że w pełnej zgodzie z naturą, ręczna robota idt. 2 Cytuj
spidelli Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja @Dokumosa i jeszcze, że każdy jest unikalny i niepowtarzalny 😎 @pecio nawet bez tych wspomagaczy są pewnie lepsi bo to brojlery z hodowli. Medycyna, dieta, trening....Żel i bidon na czas ...W 30 sekund rower wymienią... Natomiast tamci faceci byli nie tylko wytrenowani ale po prostu twardzi. Na pewno nie pękali z byle powodu. 1 Cytuj
spidelli Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja (edytowane) Jaś Fasola - jeszcze młody Edytowane 22 Maja przez spidelli 2 Cytuj
Sobek82 Napisano 27 Maja Napisano 27 Maja Do tematu o rzeźbie i starych rowerach mao kto zagląda to wrzucę tu. Zdjęcia z katalogów rowerowych z '97r do pobrania w formacie Zip. https://www.mediafire.com/file/iuekj70gc9eomjo/1997_zip.zip/file oraz https://www.mediafire.com/file/59q7epde1wbhww0/twoj_rower_1997_mod.zip/file Pozdrow'er😘 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 30 Maja Mod Team Napisano 30 Maja https://www.facebook.com/reel/1628063411187662 1 Cytuj
Brombosz Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja Wyniesione z lasu: https://www.itemfix.com/v?t=8vb93u Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Czerwca Mod Team Napisano 1 Czerwca Tymczasem w Lublinie ktoś fajnie zaprojektował DDR... 1 1 Cytuj
Greg1 Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca No i tych dwóch z ruchu drogowego czai się na tym "objeździe" żeby mandaty wlepiać za jazdę po chodniku 🤣 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Czerwca Mod Team Napisano 1 Czerwca A tak poważnie, to nie widzę czy na pierwszym znaku nie ma przypadkiem informacji, że to koniec ścieżki (choć przydałby się z 10 -15 m wcześniej STOP - uwaga schody ) - jeśli jest, to właściwie urzędnicy umywają ręce, choć jest za blisko schodów, więc ktoś powinien za to beknąć (a że Polska to dziwny kraj, to pewnie zostanie tak jak jest)... Podobno rowerzysta stracił przytomność. Co do mundurowych, to oni też stoją przy schodach, a ewentualny objazd jest z lewej po trawniku - tyle, że wtedy wjeżdża się na chodnik. Cytuj
zekker Napisano 2 Czerwca Napisano 2 Czerwca Znając życie, to jest. To nie pierwsza taka "droga", sam kilka podobnych atrakcji widziałem. Inna sprawa, to gdzie się gapił rowerzysta, że nie zauważył co się szykuje. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 2 Czerwca Mod Team Napisano 2 Czerwca Są dwa scenariusze : zagapił się i/lub spanikował, albo jechał za szybko i nie trafił (ewentualnie przykrawędziował na tym zjeździe ze schodów)... Sam bym tam pewnie orła wywinął, gdybym jechał szybko (pojęcie względne, ale powiedzmy +/- 30 km/h) i w ostatniej chwili się zorientował. Normalnie, to i po schodach bym zjechał, bo te są łatwe. Jednak niektórzy mieliby opory, żeby zjechać z tego podjazdu "dla wózków", i zatrzymaliby się, żeby sprowadzić - kto wie, może to był tego typu rowerzysta ? Czasami nie trzeba dużo - wystarczy, że np. mamy zajętą przez chwilę jedną rękę (pijemy z bidonu podczas jazdy), i w momencie wpadania na tego typu przeszkodę (zwłaszcza z zaskoczenia) może być już za późno, bo jedną ręką to wiadomo co można... PS co prawda w lesie, na prostej pożarówce, właśnie podczas picia zaliczyłem glebę - niby nie było szybko, ale jedną ręką nie ogarnąłem (prawdopodobnie niewielkie podbicie na mini dołku, albo uślizg na małym korzeniu) Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Czerwca Mod Team Napisano 4 Czerwca Było kiedyś ? Jak dla mnie, to wymiata ostro - np. salto na minimalnej wysokości, no i inne ciekawostki, których dotąd nie widziałem Cytuj
Greg1 Napisano Piątek o 12:46 Napisano Piątek o 12:46 Niezły bajk dla podróżników - można go rozkręcić i chować do dedykowanej walizki Cytuj
Brombosz Napisano Piątek o 22:55 Napisano Piątek o 22:55 https://www.itemfix.com/v?t=3ark6m Upss... Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 08:01 Napisano wczoraj o 08:01 Żeby nie było - szukam bokserek dla siebie, a natknąłem się na buty, ale raczej dla żony 😀. 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano wczoraj o 08:11 Mod Team Napisano wczoraj o 08:11 Widocznie to bielizna, która identyfikuje się jako buty 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi