uzurpator Napisano 14 Września Napisano 14 Września Możesz mieszać dowolnie. To są te same łańcuchy z innym wykończeniem i/lub nabitym markowaniem. 1 Cytuj
Slobodzinski Napisano 17 Września Napisano 17 Września Jaka przerzutka obsłuży mi kasetę 11-45 8rz (Shimano Acera HG400) z przodu jeden blat 38t? Kwota do 100 zł. Cytuj
jelen Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Ahoj. Sto lat temu (2004) dostałem rower górski od członka tego forum @riker Cały czas na nim jeżdżę. I Od dawna nie siedzę w rowerach. Chcę kupić sobie przerzutkę tylną ze sprzęgłem. Na chwilę obecną mam zestaw: kaseta cs-hg30-8I - 8 rzędowa. przerzutkę tył - starą deore blat z przodu to jakiś narrow wide z chin. manetę też deore(nie znam modelu) łańcuch shimano kompatybilny - też nie znam modelu. I tu moje pytanie: W jakąprzerzutkę celować? Ma to być cały czas one by x. Nie chcę wymieniać całego napędu o ile nie będę musiał. Łańcuch nierozciągnięty, zęby w kasecie ładne. Dużo kilometrów nim nie robię. A zwyczajnie się nie znam co się teraz z czym "je". Dzięki! Edytowane 2 godziny temu przez jelen Cytuj
Przecietny Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @Slobodzinski nigdy tego nie testowałem ale wygląda na to,że nowa RD-U2000. Domyślam się,że jeśli kopatybilna z łancuchem: HG 8/7/6 rzędów to będzie działać. link do strony shimano: https://bike.shimano.com/pl-PL/products/components/pdp.P-RD-U2000.html @jelen jeśli się nie myle to pod 8 rzędów nie ma nic ze sprzęgłem, jeśli się myle to niech ktoś mnie poprawi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi