Sansei6 Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego U mnie tylko -21°C, jakiś szron zrobił się na kołnierzu ale to na zewnątrz ubrania Cytuj
chester_jds Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego Też pojechałem do biura. Nie bez przygód. Najpierw ten pieszczony przez weekend łańcuch strzelił przy pierwszym mocniejszym depnięciu po 150 metrach. Wróciłem i wziąłem inny rower (HT bez błotników, w tej pogodzie najwyżej sól na plecy mi poleci). Z tęsknotą spojrzałem na gravela, ale lodowiec na Batorego, który muszę po drodze pokonać, by mnie zabił. no zimno jednak było (-20) ale do wytrzymania na te 40 minut przez miasto. Na dupsku miałem pięć warstw i tu mi zimno nie było. Cytuj
wr81 Napisano Czwartek o 23:25 Napisano Czwartek o 23:25 Gmerania przy kokpicie ciąg dalszy. Było tak: Będzie tak: 2 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Piątek o 18:53 Napisano Piątek o 18:53 Ziemia znowu zaczyna płonąć, w sensie zaczyna się rozgrzewać, lodowiec zaczyna ustępować, więc... hopka na rower. Lajtowy wypad zrobiłem, żeby przewietrzyć głowę z pomysłów na trenażer i zobaczyć czy da się jakoś w miarę sensownie pokręcić po lasach. Tak, da się. Ale skilla trzeba uruchomić i nie dać się porwać euforii - styczniowa zmarzlina z dokładką tej z lutego tylko czekają na chwilę nieuwagi Najważniejsze, że aleja zasp przejezdna - do lasu można dojechać. Powoli, ostrożnie, ale do przodu 5 Cytuj
Greg1 Napisano Piątek o 19:54 Napisano Piątek o 19:54 U mnie nie da się nawet wejść do lasu tak śliskie ścieżki, nawet napęd na cztery łapy nie daje rady więc o rowerze na razie można tylko pomarzyć 🙁 Cytuj
sky87 Napisano Piątek o 20:15 Napisano Piątek o 20:15 (edytowane) Odebrałem od kolegi lakiernika 🙂 Napisy lakierowane, niebieski z palety subaru. Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć uzbrojony w słońcu 🙂 Edytowane Piątek o 20:18 przez sky87 5 Cytuj
kazafaza Napisano Piątek o 21:13 Napisano Piątek o 21:13 Apgrejd sterowników Sram S7 z powodu wirusa, jakim jest właściciel. Biegałka zajechana silikonem, aż do środka się nieco dostało, manetka uległa mechanicznemu odchudzaniu. Kilka minut i działa oraz wygląda: 5 Cytuj
itr Napisano Sobota o 07:16 Napisano Sobota o 07:16 (edytowane) Wczoraj zamiast kupować, promocja, wydawać Wahoo czy Pan Rysela za trzy razy po pięć set - rozebrałem system manetkowy trenażera dla ucha Tacx Syriusz. Ma on manetkę z linką w pancerzu ... kiedy go ujeżdżałem w czasach swojego rokokoko -uszkodziłem pancernym butem pancerz , nurzał się w pocie słonym i zardzewiał, stanął... aby wymienić pancerz trzeba rozebrać manetkę i obciąć opór. Opory na tej lince są na obydwu końcach , malutkie mniejsze od przerzutkowych... no to wymyśliłem, że z kostki elektrycznej zrobię taki zacisk ( wyjęty metalowy element ze śrubką) no i trzeba zrobić jeszcze nożykiem miejsce w manetce aby ten dodatek z metalu miał gdzie się przemieszczać. Najbardziej deprymująca naprawa 2026, zobaczymy jak długo to zadziała, może do wiosny.... a wystarczyło kupić Pan Rysela i Suzuki Suifta odpalić. W tle rozpalano znicz igrzysk!!! Mistrz Edytowane Sobota o 07:16 przez itr 4 Cytuj
itr Napisano Sobota o 09:49 Napisano Sobota o 09:49 (edytowane) Lutowanie i z kawałkiem jeszcze mniejszej kostki weszło prawie jak oryginał po czym po pierwszej próbie szlag trafił ten opôr 🥴 Edytowane Sobota o 09:51 przez itr 4 Cytuj
smw44199 Napisano Sobota o 10:16 Napisano Sobota o 10:16 14 godzin temu, Greg1 napisał: U mnie nie da się nawet wejść do lasu tak śliskie ścieżki, nawet napęd na cztery łapy nie daje rady więc o rowerze na razie można tylko pomarzyć 🙁 Opony z kolcami pomagają, tylko jest jeden warunek. Musi być gładko, jak są koleiny i zmarznięte ślady kół traktora, to nie da się jechać 😉 2 Cytuj
Maciorra Napisano Sobota o 11:12 Napisano Sobota o 11:12 15 godzin temu, Greg1 napisał: U mnie nie da się nawet wejść do lasu tak śliskie ścieżki, nawet napęd na cztery łapy nie daje rady więc o rowerze na razie można tylko pomarzyć 🙁 U mnie jest to samo - od 3 tygodni nie byłem na rowerze, bo wszystko jest tak oblodzone. Na szczęście dzisiaj odwilż, może wreszcie ten syf stopnieje. Na razie pocieszam się zakupami do roweru:P 2 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Sobota o 14:56 Mod Team Napisano Sobota o 14:56 Może kogoś to pocieszy, że od 14 XII czekam na wiosnę Pierwsza tak długa przerwa od 8 lat, więc będzie bolało Jednak darmowego roweru spinningowego nie zamierzam używać Po lekturze ostatnich kilku stron doszedłem do wniosku, że jestem w mniejszości jeśli chodzi o ulepszanie, o dłubaniu nie wspominając - tak naprawdę, to żaden z moich rowerów nie przeszedł nigdy upgrade'u. Choć dwa ostatnie musiałyby dostać najwyższe grupy, a to już byłoby kolejną fanaberią... 3 Cytuj
kazafaza Napisano Sobota o 20:20 Napisano Sobota o 20:20 Odkopałem graty Cannondale a w zasadzie Headshok’a, które kisiłem na serwis. Do roweru, którego nie złożyłem od piętnastu lat bo się kazafazowa zaokrągliła i potrzeba Jej było kozy a nie górola. Tak więc, jeśli ktoś chętny na ramset F600 w eMce z zapasami to zapraszam na prywatę na bok 1 Cytuj
Marinbiker Napisano Sobota o 23:40 Napisano Sobota o 23:40 Poszukiwanie optymalnej linii łańcucha, po ekstrakcji trzyblatowej kotwicy "Shimano Turniej" w starym rowerku do zimowej jazdy... Długie śruby i kominki + podkładki 2x2mm i 1x1mm. Potrzebowałem minimum 5mm offsetu, żeby udała się konwersja do 1x6 SP 😉 Przekos jest akceptowalny, łańcuch nie spada, linia w rozsądnych granicach... 4 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Niedziela o 15:49 Napisano Niedziela o 15:49 Dzisiaj znowu poszedłem na trenażer. Namówiłem też kumpla. W grupie zawsze raźniej i w razie "W" można się nawzajem zbierać z leśnych lodowych szutrostrad Trening super - balans, szybkie wypinanie się z bloków, lądowanie telemarkiem -> lvl. 10/10. Ego nie ucierpiało, co fun to fun - jak to na lodowisku 🧊⛸️ 4 Cytuj
marvelo Napisano Niedziela o 16:07 Napisano Niedziela o 16:07 16 godzin temu, Marinbiker napisał: Poszukiwanie optymalnej linii łańcucha, po ekstrakcji trzyblatowej kotwicy "Shimano Turniej" w starym rowerku do zimowej jazdy... Długie śruby i kominki + podkładki 2x2mm i 1x1mm. Potrzebowałem minimum 5mm offsetu, żeby udała się konwersja do 1x6 SP 😉 Nie szkoda było zakresu przełożeń dla kilkuset (300-500?) gramów oszczędności? Zakresu, który w zimowych warunkach, gdy mamy choć trochę grząskiego śniegu ogromnie podnoszącego opory przydaje się jeszcze bardziej niż w lecie. Przy tarczy 38 z i wolnobiegu 14-28 to za wiele nie nawojujesz w takich warunkach. Cytuj
kazafaza Napisano Niedziela o 17:03 Napisano Niedziela o 17:03 Zależy najbardziej według mnie od terenu oraz czy jeżdżone w płaskopolsce czy po wyniesionym masywie. Według mnie rację mieli ci, co twierdzili że na zimę najlepsze jest ostre. Nie ma lekko ale jaka frajda i satysfakcja! Dziś nie robiłem nic rowerowego ale do północy jeszcze kilka chwil… Cytuj
itr Napisano Niedziela o 19:00 Napisano Niedziela o 19:00 Nowa opona 29 2,6 , jak widać jeden kolec już wyjęty, koło z tarczą i szpilką waży 2860 1 Cytuj
kazafaza Napisano Poniedziałek o 17:03 Napisano Poniedziałek o 17:03 Karmiłem barana szmatami. Kupiłem prawilną owijkę materiałową oraz dwa paski materiału żeby kombinować z taśmami w przełajce. Trzyma się elegancko, nie podwija a w dotyku miłe. Ciekawe jak wypadną testy w realu. 6 Cytuj
itr Napisano Poniedziałek o 17:16 Napisano Poniedziałek o 17:16 Jastrzębie nie bedą pikować w Twoją stronę widząc taki wzór żmijowy na kierowniku. Gorzej, gdy rzucisz rower w słoneczne trawy, nie jedna zygzakowata może wykonać wężowe ruchy i zapleść się wokół barana licząc na syczące uniesienie. 🙂 u mnie aż s trzy kolce wymagały upchania w tej nowej oponie, na razie zagumione koło przednie. Tylna opona będzie 2,25 ... Zastanawiam się jak zrealizować chyba 40 km jazdy po asfalcie zalecane przez producenta przed lodem i śniegiem 1 1 Cytuj
kazafaza Napisano Poniedziałek o 20:56 Napisano Poniedziałek o 20:56 Przyklej kawałek asfaltu na rolkę trenażera, nastaw budzik na 40km i wio! 🤡 1 Cytuj
itr Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Uruchomiony trenażer , pierwsze 30 min. jazdy trwa, ręcznik albo inna osłona wskazana, aby nie pocić Supera, improwizacja natychmiastowa jak widać, termiczna 😀z tyłu adapter do mocowania - stare konusy dokręcone do osi Edytowane 1 godzinę temu przez itr 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi