Greg1 Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca (edytowane) A u mnie leje, więc o rowerze mogę co najwyżej pomarzyć... 🤬 Edytowane 1 Czerwca przez Greg1 Cytuj
spidelli Napisano 1 Czerwca Napisano 1 Czerwca Godzinę temu, Wojcio napisał: butle Coleman nie pasują do kuchenek Camping Gaz Oj, się eurokołchoz za to weźmie Tak siedzę i patrzę w prognozę, a dzień mija... Zaryzykować szybkie 50 km outdoor i dopisać do dystansu, czy siadać na trenażer i wykręcić tyle samo bez dopisywania (bo to oszustwo ) Cytuj
Wojcio Napisano 8 Czerwca Napisano 8 Czerwca (edytowane) Wekendowa wyprawa z żoną - Pociągiem do Tczewa, rowerami do Krynicy Morskiej, nocleg i następnego dnia do Gdańska na pociąg - 140km w dwa dni, zwiedzanie muzeum 2WŚ, dobre jedzenie, piękne widoki. Trasa cudowna, deszcze - znikome, problemów - żadnych. Szczęśliwi. Pozdrowienia dla pana na czerwonym Cannondale, za którym jechaliśmy kawałek pod wiatr do Gdańska - to był najszybszy kawałek Edytowane 8 Czerwca przez Wojcio 8 Cytuj
spidelli Napisano 8 Czerwca Napisano 8 Czerwca (edytowane) Przy okazji uporządkowałem sobie kokpit bo ktoś w sklepie pokrzyżował linki i przewody. Nowa owijka kameleon: Edytowane 8 Czerwca przez spidelli 4 Cytuj
Eathan Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Podczas zasłużonego siku skrzywiłem hak przerzutki. PS Rada dla potomnych. Nie opierajcie roweru o siatkę jak wieje wiatr. Ronek się wywalił, hak się skrzywił. Na szczęście było to 10 km od końca trasy i auta. Skrzywił się tak okrutnie, że nawet nie ma sensu prostować. Musi wjechać nowy Cytuj
Maciorra Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca @Eathan Jak byś jeździł z pieluchą, to byś nie miał problemu:) 1 Cytuj
smw44199 Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca Jakbyś miał zawsze niepotrzebną podpórkę nie musiałbyś szukać tego płotu 😁 1 1 Cytuj
Wojcio Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca (edytowane) Kolejna weekendowa wycieczka z żoną. Warszawa - Wilga (nocleg) - Radom. Po drodze promy w Gassach i Świerżu, dużo lasów, Puszcza Kozienicka z kilkunastokilometrową gravelową autostradą (która nagle przechodzi w piach i wertepy). Nocleg dość luksusowy - hotel Las Woda, w którym właśnie otwarto basen zewnętrzny. Dobra pizza w Karczewie, piękne lasy za Otwockiem (tym razem ominęliśmy asfaltem kawałek potwornego piachu, przez który pchaliśmy kilka tygodni temu). Dodatkową atrakcją był wiatr, który pozwalał czasem jechać ponad 35km/h. Średnie prędkości jednak niskie z uwagi na dziki teren i naturalne nawierzchnie. Dwa dni jazdy i ok 50 minut powrotu pociągiem IC 😀 Edytowane 21 Czerwca przez Wojcio 5 Cytuj
Eathan Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca 2 godziny temu, smw44199 napisał: Jakbyś miał zawsze niepotrzebną podpórkę nie musiałbyś szukać tego płotu 😁 Papież kto to widział gravela z podpórka. Toż to bluźnierstwo jakieś 😈 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Czerwca Mod Team Napisano 21 Czerwca @Eathan Rada dla potomnych, to opierać stroną nienapędową, albo kłaść Dzisiaj kolejne spotkanie z dzikami - odpuściłem jazdę w ich stronę, bo były dwa dorosłe z 6 pasiakami, więc wolałem nie ryzykować. Miesiąc temu zrezygnowałem ze zdjęcia, kiedy jeden chrząknął stojąc na wprost 20 m ode mnie (wtedy było z 5 -6 dorosłych i kilka młodych). 1 Cytuj
smw44199 Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca 14 minut temu, Eathan napisał: Papież kto to widział gravela z podpórka. Toż to bluźnierstwo jakieś 😈 i z błotnikami 🤣 Cytuj
Greg1 Napisano 21 Czerwca Napisano 21 Czerwca 59 minut temu, KrissDeValnor napisał: @Eathan Rada dla potomnych, to opierać stroną nienapędową, albo kłaść Kłaść też na stronę nienapędową oczywiście 😁 Cytuj
Maciorra Napisano 27 Czerwca Napisano 27 Czerwca Uporządkowałem kable w nowej maszynce i odpowietrzyłem tylny hamulec. Jestem wielkim fanem odpowietrzania hampli SRAM z Bleeding Edge - bardzo eleganckie rozwiązanie. 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Odświeżyłem sobie dzisiaj suport i zajrzałem do rury podsiodłowej - coś mi tam ostatnio zaczęło cykać przy większej mocy. Wszystko ogarnięte, wiec ruszyłem na szybki test-ride. Mam taką idealną na testy niewielką górkę w polach za kominem. Ruszyłem z przytupem. Tak na szybko prosto z warsztatu. Prawie 0,5km w korbach i cykanie zrobiło się jakieś takie dziwne, ale jakby w innym miejscu. Grunt to dobre heble i szczęście, że nie przebiłem kolegi @siemalysy. No i nowy skill - rozplatanie kasety 3 1 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Czerwca Mod Team Napisano 29 Czerwca Artysta Też coś miałem z drutem, ale nie aż tak. Grunt, że wszyscy żyją, i nie ma strat w sprzęcie. Dzisiaj ok. 68 km w 3:10, i na 24 km przez las żadnego roweru - chętnych na jazdę krętymi i pofałdowanymi singlami z piachem i korzeniami zbyt wielu ogólnie nie ma, co mnie akurat cieszy (okolice Emowa i Zagórza) Bez napinki, ale i bez opindalania, bo PR'y znikąd się nie wzięły. Cytuj
GrzeGT Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca (edytowane) W końcu pierwsza setka, w zasadzie 107. O dziwo bez bólu tyłka i tym podobnych. Na dwóch bidonach i jednym batoniku. 😁 Edytowane 29 Czerwca przez GrzeGT Literówka 3 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Czerwca Mod Team Napisano 29 Czerwca Ja tylko jeden bidon wody, ale bez batonika Cytuj
Sobek82 Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca Przywiozłem na bazę, trzeba poskładać korbę bo gwint śruby dokręcający lewe ramie został w osi i ramie wylata 🫠😉 Pozdrow'er 😘 2 Cytuj
uzurpator Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca Grzebiąc po aliexpress dowiedziałem się, że chińczycy robią 13 rzędowe kasety w rozmiarze 11-36 za niewielkie pieniądze i w rozsądnej cenie ( ~140zł ). Co zaburza mój porządek świata, bo do roku 2015 dostawaliśmy jedną koronkę co dekadę, a przez ostatnie 10 lat dolecieliśmy z 10 do 13, z 14 na horyzoncie. I najważniejsze - dzięki chińczykom te 13 rzędów to jest na poziomie plebejskim. Do tej pory pamiętam, jak się śliniłem na 10 rzędowe kasety campagnolo w roku pańskim 2000, jeżdżąc jeszcze na rowerze z wolnobiegiem 7 rzędowym, bo brak kasy. Poza tym w rowerze na pąp-trak zmieniłem łańcuch. Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 7 Lipca Napisano 7 Lipca Wziąłem na warsztat Sensę. Mocniejsze depnięcie w korby zaczynało powoli być irytujące. Wykluczyłem, wszystko co mogło według mnie powodować "cyku, cyku": sery, sztyca, pedały, pancerze w ramie. Wnioesek - trzeba wymienić suport. No to wymieniłem. Fajnie - działało jakieś 1,5km i znowu zonk... Muszę jakoś to rozgryźć. Jak nie dam rady sam, to rower leci na serwis. 1 Cytuj
sky87 Napisano 7 Lipca Napisano 7 Lipca @CoolBreezeOne zdejmij jeszcze hak przerzutki, wyczyść go i ramę w tym miejscu i dobrze dokręć koło. U mnie to było problemem, zaraz po niedokręconym pedale 1 Cytuj
smw44199 Napisano Piątek o 17:25 Napisano Piątek o 17:25 Dzisiaj zamontowałem kit hamulców mt200 i okazało się, że przewód jest za długi. Obciąłem przewód, zlałem olej z klamki i resztki przewodu (nie miałem oleju do hamulców), odzyskałem oliwkę (bo też nie miałem). Zarobiłem na nowo, wlałem olej z odzysku i udało się😁 Duma mnie rozpiera, bo robiłem to pierwszy raz, a sprawa okazała się banalna, nawet bez oleju na dolewkę😁 3 Cytuj
spidelli Napisano Piątek o 20:02 Napisano Piątek o 20:02 (edytowane) W dniu 7.07.2025 o 12:28, CoolBreezeOne napisał: cyku, cyku" Mądrzy ludzie mi pisali o sztycy w Dżajancie O dziwo w Contend nic nie trzeszczy ale tam ramia jest D-Fuse i sztyca takoż. W Revolcie ramia jest owalna, sztyca - nie. Docohdzi blaszka, która która jest przejściówką - zmienia przekrój na D-Fuse - oraz ten rozpierak - trzy kawałki amelinium połączone śrubką, której dokręcanie rozpiera tę konstrukcję w sztycy. 800 km nad Bałtykiem słuchałem cykania, no może z przerwami, kiedy głośniej chrzęścił szuter Przyjechałem, wyczyściłem, zmontowałem - błoga cisza. Przez kilkadziesiąt km. Wczoraj znów cykało... Zdążyłem już na YT odradzić Revolta w komentarzu pod filmikiem, który wrzuciłem I pomyśleć, że zdradziłem Marina jak Szymek Donka.... Edytowane Piątek o 20:02 przez spidelli 1 Cytuj
revolta Napisano Sobota o 03:07 Napisano Sobota o 03:07 Nie masz czasem okraglego otworu na sztyce ? A sztyca w systemie D…. Zamontuj okrągła sztyce 30.9 może problem zniknie , nowsze ramy w revolt miały możliwość zamiany na sztyce zwykłą okrągłą w starszych tylko D.. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi