Umpero Napisano wczoraj o 16:57 Napisano wczoraj o 16:57 Cześć Zakupiłem rower Cube Stereo C:62 Race, ale mam z nim dwa problemy. Pierwszy to taki, że rama ma całą masę przebarwień i jeden burchel. Drugi to taki, że nie wiem czy nie jest on dla mnie za duży. Mam 181 cm wzrostu i przekrok 84 cm. Według producenta to mój rozmiar to L, ale rower wydaje się strasznie krowiasty w porównaniu do mojego HT XC, którego posiadam tj Trek Superfly 6. Czy rowery typu Trail są takie duże? Ten rozmiar jest dla mnie odpowiedni? No i jeszcze kwestia z ramą... Czy takie odbarwienia to norma? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano wczoraj o 17:07 Mod Team Napisano wczoraj o 17:07 A to czarny mat, czy bezbarwny na karbonie ? Tak czy siak kolor najgorszy z możliwych w teren - sam zobaczysz jak pojeździsz Rozmiar wydaje się OK - masz większy skok i długość autobusu, to wydaje się duży. PS jeśli zostaje, to oklej ramę chociaż od spodu Cytuj
Umpero Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu (edytowane) @KrissDeValnor w specyfikacji było, że czarny. Kolor jest matowy. Słabo to wygląda. Do tego ten burchel mnie zastanawia czy nie będzie odchodził... Czemu czarny jest słaby w teren? Mam czarnego hardtaila XC w alu i połysku i jakoś tragedii nie ma. Edytowane 23 godziny temu przez Umpero Cytuj
olo850 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Czarny matowy łapie strasznie dużo kurzu, jest różnica pomiędzy połyskiem a matem zasadnicza. Co do rozmiaru to wrzuć zdjęcie jak na nim siedzisz. Na tym foto załączonym sztyca jest w połowie drogi? To że będziesz miał wrażenie o wiele większego roweru niż sprzęt do XC to normalne, pytanie czy masz potrzebę posiadania takowego. Cytuj
Dokumosa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu To są walory wylajrowanych na mają rowerów. Lakier ważyłby co najmniej ze 150g Cytuj
KSikorski Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Rozmiar wygląda na poprawnie dobrany. Porównując do superfly trzeba brać pod uwagę że tam siada tylko przód o ~20mm gdy się wsiada. Cube ma 140mm z przodu i z tyłu, więc usiądzie około 35mm z przodu i około 40mm z tyłu (przynajmniej ja bym tak ustawił), więc jego geometria "netto" różni się bardzo istotnie od geometrii "brutto'. Na pusto może wydawać się bardzo wysoki dla osoby nawykłej do hardtaila XC. Cytuj
Umpero Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu (edytowane) Dodatkowe zdjęcia na siedząco. 2 godziny temu, olo850 napisał: Na tym foto załączonym sztyca jest w połowie drogi? Tak. Zatrzymałem ją mniej więcej na takiej wysokości aby nie było za wysoko. Co z tymi przebarwieniami? Tak powinno być? Wygląda to słabo. Jeszcze gdyby nie ten burchel, którego można naciskać. Może na zdjęciach nie jest to widoczne, ale wygląda to tak jak by pod spodem było trochę powietrza. Edytowane 20 godzin temu przez Umpero Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 godzin temu Mod Team Napisano 19 godzin temu Odnośnie rozmiaru, to (raczej) będziesz Pan zadowolony. Cytuj
KSikorski Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Ja bym burchla w nowym rowerze nie zaakceptował. Przebarwienia by mi nie robiły. Cytuj
seba8121 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) Jeżeli to jest bąbel i pracuje przy naciskaniu to bym reklamował ( chyba, że wyrwałeś rower w jakieś super cenie ), ale jest prawdopodobieństwo, że prędzej czy później to odpryśnie. Mam rower w czarnym macie, jest ciężki w utrzymaniu czystości, ale nie ma takich przebarwień, tu jest albo ultracieńka warstwa, albo jest to po prostu karbon pokryty bezbarwnym i stąd takie przebarwienia. Edytowane 13 godzin temu przez seba8121 Cytuj
cervandes Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Samo malowanie nie jest niczym niezwykły, Kubusie od paru lat mają takie właśnie cieniutkie lakiery pozwalające widzieć strukturę carbonu. Jednemu się podoba, innemu niet. Ale pracować to nic nie ma absolutnie prawa. To się nadaje do reklamacji. Cytuj
emski Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 godzin temu, olo850 napisał: Czarny matowy łapie strasznie dużo kurzu, jest różnica pomiędzy połyskiem a matem zasadnicza. Łapie tyle samo, tylko na matowym bardziej jest to widoczne :P. Malowanie jest OK, bąbel nieOK Cytuj
PawelW84 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) Malowanie wygląda jak na karbonowych obręczach. Według mnie te cienie pochodzą od ułożenia pasów karbonu. Odnośnie bąbla, dziwnie to wygląda. Wydaje mi się, że gdyby to była wada powłoki lakierniczej to pod paznokciem by odpadł. Ja bym reklamował Edytowane 4 godziny temu przez PawelW84 Cytuj
Umpero Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowane) Czarny poszedł na zwrot. Zamówiłem za to w tej samej cenie CUBE STEREO ONE44 C:68X SLX w kolorze śliwkowym z połyskiem. Chyba z lepszym wyposażeniem, ale rocznik starszy tj 2024. Przed zakupem poprosiłem sprzedawcę aby przesłał mi foty żeby nie było rozczarowania jak przyjdzie. Tutaj jest jego specyfikacja gdyby ktoś chciał podejrzeć https://www.bike24.pl/produkty/786206 (kupione nie od tego sprzedawcy). Męski kolor? Córka mnie zapytała czy to dla chłopaka... 😆 Edytowane 2 godziny temu przez Umpero Cytuj
NerfMe Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Zarąbisty! Tylko prawdziwy facet ma odwagę jeździć różowym rowerem Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 godzinę temu Mod Team Napisano 1 godzinę temu Różowe są opony @Sobek82, ale nie ten rower Mogłem brać czarny rower, ale matowy lakier go od razu skreślił - to już wolałem coś pokroju bordowo/rubinowo mieniącego się Cube, przy czym rzuca się to w oczy tylko w dobrym świetle, a normalnie rower wydaje się ciemniejszy (dla mnie plus). Powyższego bym nie wziął właśnie ze względu na kolor. Mój burak : https://superiorbikes.com/cz-cs/stock-bikes/product/team-29-elite/1748 - najjaśniejszy się robi w słońcu (lampa w garażu tego aż tak nie wydobyła, poza pojedynczymi przebłyskami). Cytuj
Umpero Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu To żeście mnie pocieszylu. Czylu co? Będę miał damski rower? 🥲 Cytuj
NerfMe Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu Ważne by Tobie się podobał. Serio mówiąc mi takie kolory się podobają, ten, jak dla mnie, jest zbyt jaskrawy. Najważniejsze jest to by się dobrze jeździło. Cytuj
Mandoleran Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Nie no kolor fajny, nie jest typowo damski i już widywałem takie gdzie chłopy jeździli Ale prawda taka że sprzedawca by musiałby mi dać spory rabat właśnie ze względu na taki lub podobny kolor. Od jakiegoś czasu stosuje spray silikonowy na mój rower z plastiku, a też jest w ciemnym macie i nie ma problemu, co prawda kurz nadal się klei i wszystko widać ale bardzo łatwo na sucho to schodzi. Nie ważne czy rower w macie czy połysku, ale po jeździe po szutrach i tak trzeba z kurzu wycierać, przynajmniej ja wycieram Cytuj
Maciorra Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu Bardzo ładny kolor. Jak zamawiałem poprzednią ramę to chciałem taki kolor: a jeszcze bardziej moja córka chciała:) Niestety nie mieli mojego rozmiaru i skończyłem z niebieskim... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi