Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@pecio o dzięki za podpowiedź. Ja generalnie często robię tak:

• kurs startuje pod domem - mniej więcej, 
  • kurs kończy się pod domem - mniej więcej. 

Bywa tak, że ten koniec jest lekko przesunięty i faktycznie nie kończy się automatycznie, ale jestem już u celu. Kończę i zapisuje aktywność.

PS

Zresztą samo kończenie kursu w czasie jazdy też jest dziwne. Kiedyś klikało się czerwonego X i było ok. Teraz dotykam ekran, mam zakończ prowadzenia (czy jakoś tak). Klikam i niby kończy. Do czasu, bo potem znowu się aktywuje, jak zjadę z trasy :D A ja po prostu nie chce już jechać wg. nawi ale nie chce też kończyć jazdy. 

Napisano

Mówimy o tym, że kończę nawigowanie bez kończenia kursu? Jeżeli o tym tak. Klikam, żeby zakończyć. Znika nawigowanie i jadę. Jak zjadę z trasy jaka byłą zaplanowana to pojawia się monit, że mam np. tutaj skręcić :D 

Napisano
W dniu 2.04.2025 o 21:58, chrismel napisał:

W niewyjaśniony sposób zniknęły mi mapy wgrane fabrycznie do Explore 2

@pecio Znów mam to samo. Wgrałem mapę Topo z jednego z linków które mi poleciłeś. I została tylko ona. Dziś chciałem dograć te Cycle Map ze strony Garmina korzystając z Garmin Express ale nie ma już tych map. Są do wyboru tylko mapy Topo od nich podzielone na 3 regiony: East, Central i West Europe.

Wiesz może o co chodzi z tym znikaniem ? Nie robiłem absolutnie żadnych zmian poza podłączeniem do kompa w celu naładowania.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mi tydzień temu, drugiego dnia na Pomorskiej Garmin EE2 przez jakieś 14 -15godzin wskazywał 100% baterii,  nagle komunikat że bateria jest słaba, podłączyłem powerbanka ale dalej wskazywał 100% łądująć baterię. Po wyłączeniu wskazywał już normalnie. Trochę się zawiodłem, myślałem że bateria dłużej wytrzyma, jakieś 14-15 godzin do komunikatu o słabej baterii (nie wiem ile to procent). Podświetlenie na najniższym poziomie, podłączone czujniki prędkości i kadencji, telefon rozłączony, bez dźwięku.

Napisano

A to może ja czegoś nie doczytałem. I fakt że ani razu nie zatrzymałem aktywności podczas przerw. A to by już pomogło.

W trybie Eco ma 24 godziny. Choć jak pamiętam jak ustawiłem eco to mi pokazywało ponad 30. No ale to teoria.

Napisano
W dniu 27.06.2025 o 10:22, bastard83 napisał:

Mi tydzień temu, drugiego dnia na Pomorskiej Garmin EE2 przez jakieś 14 -15godzin wskazywał 100% baterii,  nagle komunikat że bateria jest słaba, podłączyłem powerbanka ale dalej wskazywał 100% łądująć baterię. Po wyłączeniu wskazywał już normalnie. Trochę się zawiodłem, myślałem że bateria dłużej wytrzyma, jakieś 14-15 godzin do komunikatu o słabej baterii (nie wiem ile to procent). Podświetlenie na najniższym poziomie, podłączone czujniki prędkości i kadencji, telefon rozłączony, bez dźwięku.

Taaak, ten wskaźnik baterii w Garminach to jest cudowny. W moim pierwszym Garminku EE bateria podobne rzeczy robiła, wymienili mi na nowego. Potem się przesiadłem na Edge 530 i mam tak, że wyświetla 60% baterii, wyłączę go... włączę i - już mam ponad 70%. Ufam temu wskazaniu jak rządzącym.

• Haha 1
Napisano

Sprawa, która od jakiegoś czasu mnie wk.../denerwuje. Mam na Stravie ogwiazdkowanych kilka segmentów. No i jest zonk - Edge 530 w czasie przejażdżki daje znać tylko o kilku z nich. Innych, nawet tych z KOMem, nie sygnalizuje. Nie jest to jakaś life-or-death situation, nie mam ciśnienia, ale wiecie jak jest - dostajesz cynk i nagle "mocy przybywaj" :) Trzeba w Edge'u coś ekstra wyklikać, czy jakiaś inna sztuczka?

Napisano

Jakieś pół roku temu kupiłem drugi rower Krossa Levela. Accent poszedł  odstawkę ale chciałem czasem się nim przejechać.  Jako że EE2 ma 3 profile to górski nazwałem Krossa i jakoś tak padło że Accent to rower stacjonarny.  Zacząłem ostatnio jeździć  Accentem. Ale co zwróciło moją uwagę to fakt, że nie liczy przewyższenia.  Domyślam się że każdy profil ma swoje predefiniowane ustawienia. Czy można je jednak zmienić? Bo pewnie szosa też ma jakieś ustawienia które mogą coś blokować. Czy po prostu korzystając z dwóch rowerów pozostaje szosa i górski?

20250705_112443.jpg