Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
13 godzin temu, KrissDeValnor napisał:

@Talrand Jak zbudujesz, to się pochwal. Uważam, że XT jest przereklamowane - jako casual MTB nie widzę np. przewagi nad MT410 (albo za rzadko hamuję, albo w to nie umiem, a teren za łatwy, no i nie stawiam na koło ;))... Tarcze z ciemnymi wycięciami ? Te białe mi się nie podobają, a takie niestety mam. Z drugiej strony fabrycznie z przodu mam 160 mm (180, ale RT10 w 410), i nie widzę powodu do zmiany na 180 (zresztą jak Topór nie widzi - chociaż on w XTR, to nie mogę być gorszy :no:).

Tarcza z białymi 'radiatorami', gołe alu mi pasuje estetycznie, byłoby go więcej gdyby nie czarny karbon :D. XTki są nawet bardziej na wyrost niż wyglądają bo na przód i tył lecą 4-tłoczkowe. Lubie lekkie działanie, jednym palcem moich hrabiowskich dłoni 🧐

• Mod Team
Napisano

@RabbitHood Oczywiście chodziło o 401 - 410 to przecież piasty :rolleyes:  Co do i-Spec, to może fajnie pod względem kompaktowości/zajmowanego miejsca na kierownicy, ale jednak minus przy ustawianiu pozycji manetki i klamki - jak są oddzielnie, to zawsze można minimalnie skorygować ich ustawienie względem siebie.

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 10.07.2025 o 12:11, cervandes napisał:

Naładowałem na fulla, spakowałem. Za miesiąc zrobię ponowną weryfikację i dowiem się czy straciła tyle co nic, czy może połowę ładunku. I dopiero wtedy ocenię czy to elektrośmieć czy nie. Jeśli będzie wymagała ładowania raz na miesiąc czy trzy - dla mnie spoko, i tak już kilka klamotów na rowerze ładuję.

Miesiąc minął, samorozładowanie w Topump TB2 Pro nie występuje. Niespełna 4 napompowania 29x2.25 do 2.2Bar, czyli dokładnie tyle samo ile świeżo po naładowaniu.

• +1 pomógł 2