Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

No i oponki po 55zł/szt dojechały, tak prosto, prosto z Chin 😁

image.png.1ff0275a76583e7f0ff074bdaed99471.png

image.png.8f59f48e4bf56edfb829f72d0333b675.png

image.thumb.png.c7394f8a8ae5bbb6fae887d4e00a5d7d.png

Rozmiar faktycznie 45mm. Zakładanie wymagało trochę wygibasów, żeby to prosto ułożyć. Jak sie jeździ nie mam pojęcia bo przejechałem 100m po ogródku. Krawężniki pokonuje się miękko, tyle wiem 😉
Sam oplot od czoła opony wydaje się solidniejszy niż w schawlbe go one allround,  Opona jest gładka w środku

Edytowane przez smw44199
  • +1 pomógł 1
Napisano

Mój telefon nie dzwonii...

IMG_20250802_125031copy2.thumb.jpg.02a5f1315a43a7d97d5144e88dae6e77.jpg

Ale ma za to kilka innych funkcji, których nie ma w Twoim. 😜
Stary nie był zły, ale jak już została jedna wisząca żyła w czerwonym przewodzie, to oznaczało, że musimy się pożegnać. Tym bardziej, że cały telefon włącznie z kablami i bateriami kosztował niewiele więcej od samych kabli.

• +1 pomógł 2
  • Haha 4
Napisano

Lampka z głębokiej Azji: Ravemen FR500. Można montować na dwa sposoby, co widać poniżej. W komplecie mocowania dla Wahoo. Działa również jako powerbank, choć 2000 mAh to lekka mizeria, żeby dzielić się energią, ale możliwość jest. W komplecie kabel USB-C/USB-C. Generalnie 500 lumenów nadaje się raczej do jazdy w dzień i na oszczędnym trybie migania ma wytrzymać do 36 godzin. Nie wyklucza to świecenia podczas jazdy nocą 😉. Zadowolonym, bo mi nie koliduje teraz z torbą na kierownicę.

Z5nFToA.jpg

Lu9UBMt.jpg

• +1 pomógł 7
Napisano
W dniu 30.07.2025 o 19:45, Marinbiker napisał:

Taki tam zestaw do konwersji na klikane wentyle 😎

KBJiGvE.jpg

W wyniku inspiracji ze strony @Marinbiker zanabyłem drogą kupna zaworki + końcówkę. Zaworki Schwalbe, końcówką SKS bo akurat taka była w Biostern (jak zwykle świetna cena, 16 zł za zaworki => https://biostern.abstore.pl/detki-zestaw-do-konwersji-zaworu-sv-na,c142,p12353,pl.html )

Jeszcze nie założyłem, ale sprawdziłem końcówkę do pompki i mam wątpliwości. Założyłem to do pompki Topeak. Niby siedzi stabilnie. Tyle, że jak przytkam paluchem wylot to powietrze ucieka bokiem głowicy pompki. Próbowałem mocniej dociskać, ale nic to nie daje. :( 

20250804_192236.jpg

• +1 pomógł 4
Napisano

@Eathan nie mam pompki Topeak ale starą podłogową, mam też Lezyne Pocket Drive i tę nową, elektryczną i na ich wężyki ten adapter nakręca się bez problemu. U mnie działa wyśmienicie.

• +1 pomógł 1
Napisano

@Eathan rozumiem. Na tę moją podłogową staruszkę też tak montuję adapter i nic nie ucieka. Problem mam jedynie z ciśnieniomierzem, bo kupiłem kiedyś SKS-a 🙂. Do sprawdzania ciśnienia używam pompki elektrycznej, bo głowica ciśnieniomierza na Prestę nie ma tego "dzyndzla" w środku jak w Schrederze 😎

Napisano

Już miałem kliknąć na ali, ale jeszcze rzut gały na vinted, i okazało się, że tam są tańsze, niż w promo w ChRLD dla nowych klentów.
To już ostatni rower, w którym na rzecz platform, pozbywam się klikaczy. Po wiełu latach nieprzyjaźni, już raczej do siebie nie wrócimy. 

IMG_20250806_094113.jpg

• +1 pomógł 4
Napisano
13 godzin temu, Roballinho napisał:

Już miałem kliknąć na ali, ale jeszcze rzut gały na vinted, i okazało się, że tam są tańsze, niż w promo w ChRLD dla nowych klentów.
To już ostatni rower, w którym na rzecz platform, pozbywam się klikaczy. Po wiełu latach nieprzyjaźni, już raczej do siebie nie wrócimy. 

IMG_20250806_094113.jpg

Masz może link, czy to była jednostkowa oferta?

• Mod Team
Napisano

@Talrand Jak zbudujesz, to się pochwal. Uważam, że XT jest przereklamowane - jako casual MTB nie widzę np. przewagi nad MT410 (albo za rzadko hamuję, albo w to nie umiem, a teren za łatwy, no i nie stawiam na koło ;))... Tarcze z ciemnymi wycięciami ? Te białe mi się nie podobają, a takie niestety mam. Z drugiej strony fabrycznie z przodu mam 160 mm (180, ale RT10 w 410), i nie widzę powodu do zmiany na 180 (zresztą jak Topór nie widzi - chociaż on w XTR, to nie mogę być gorszy :no:).

Napisano
10 godzin temu, WojtasTaba napisał:

Masz może link, czy to była jednostkowa oferta?

Jednostkowa. Pedały 40 zł, ochrona 5 zł, wysyłka 8 zł. 
Rzadko kupuję na Vinted, bo ochrona kupującego właściwie tam nie istnieje. W przypadku sporu przedawca może ci wszystko wcisnąć, zapierać się, kłamać w żywe oczy, a ty musisz albo grzecznie łyknąć i z podkulonym ogonem się wycofać, albo zrobić konkretną awanturę, najlepiej od razu z cytatami z kodeksu karnego. Dopiero wtedy masz tam głos. Taki OLX przy Vinted, to platforma, która dba o kupującego :)

Ale na pewno można tam znaleźć więcej dobra niż na OLX i w lepszych cenach. 

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 5.08.2025 o 12:06, Marinbiker napisał:

@Eathan nie mam pompki Topeak ale starą podłogową, mam też Lezyne Pocket Drive i tę nową, elektryczną i na ich wężyki ten adapter nakręca się bez problemu. U mnie działa wyśmienicie.

Dobra, wentyle zamontowane. Okazało się, że razem z wentylami kupiłem adapter oraz dodatkową całą głowicę :D W ramach testu:

• pompowałem klasyczną głowicą - poszło bez problemu, szybko i sprawnie, 
  • pompowałem przez adapter. Tym razem poprawnie się osadził w głowicy i nic nie uciekało. Tutaj zaskoczenia. Pompuje się łatwiej i szybciej :D 

Coś czuje, że to będzie dobry zakup... :D